Koło Pławęcina, czy koło Jeziorek?
(2013/10/05 23:16)INFORMACJA ZE STRONY PZW :
Jezioro Pławęcino (8,68h) 54°02΄38˝N, 15˚36΄39˝E położone 18 km od Kołobrzegu.w kierunku południowo-zachodnim. Malownicze , owalne jeziorko usytuowane w samym środku lasu. Gęsto zarośnięta linia brzegowa , oraz uciążliwe ( w porze wiosennej) dojście do wody nie jest dokuczliwe dla wielu sympatyków wędkarskiej przygody. Brzeg równy , powoli zgłębiający się w toń jeziora. Dno jest miękkie , piaszczysto muliste. Średnia głębokość zbiornika to 1,8-2,5m , ale od strony ujścia rzeczki występują dołki do 4m. Bardzo bogate łowisko jeśli chodzi o populacje płoci, poza tym występuje tu leszcz, szczupak, karp, karaś, wzdręga, jazgarz, okoń. Nie można tu wyszczególnić okresów brania ryb, sezon trwa tutaj cały rok! Od budzącej się wiosny do podlodowych zmagań. Dla miłośników spinningu polecam wędkowanie ze sprzętu pływającego. Blisko brzegu możemy liczyć na dobra zabawę z płotkami i wzdręgami ,często płycizny odwiedza również lin. Leszczy i karpi szukamy raczej w dalszych i głębszych partiach wody. Jest to świetne łowisko dla wędkarzy uwielbiających zasiadki w pojedynkę i odpoczynek na łonie leśnej natury. Dzikość przyrody otaczającej jezioro pozwala nam doskonale odpocząć od codzienności. Jesienią, gdy ryby nie zawsze współpracują z wędkarzem, warto zabrać ze sobą koszyk, możemy być mile zaskoczeni wysypem podgrzybków. Proszę uprzejmie. Nie ma ca co.
(2013/10/06 11:15)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Kolego. Ja jestem ze Śląska. Do Katowic mam około 50 km. A ty mnie pytasz o wodę na północy Kraju.
Wystarczy poszperać i wszystko można znaleźć. Tylko ci się nie chce prawda?
To jest woda pod opieka Koła PZW nr 17 w Kołobrzegu.
Proszę.
(2013/10/06 20:11)(2013/10/06 20:55)Kolego. Ja jestem ze Śląska. Do Katowic mam około 50 km. A ty mnie pytasz o wodę na północy Kraju.
Wystarczy poszperać i wszystko można znaleźć. Tylko ci się nie chce prawda?
To jest woda pod opieka Koła PZW nr 17 w Kołobrzegu.
Proszę.
Jak ktoś jest spostrzegawczy i potrafi szukać to można '' wieeeeele '' rzeczy w necie znaleźć...
Może to mało oryginalna myśl ale prawdziwa . Oczywiście to wskazówka tylko i wyłącznie do autora wątku :)
Pomyliłem wątki. Zasypują zapadlisko pokopalniane w Połomi. To nie o twoją wodę chodziło - pomyliłem się. :)
(2013/10/11 20:23)