Łowisko Wały Śląskie Uraz - ODRA

/ 10 odpowiedzi

Witam kolegów wędkarzy.

Chciałbym sie dowiedzieć jakie były ubiegłoroczne połowy ryb na łowisku Uraz.Słyszałem że jest to dobre miejsce. Gdzie lepiej łowić karpia,leszcza,drapieżniki?(szczupak,sandacz,sum). Czy z wału czy lepiej wypłynąć w jakieś konkretne miejsce na Urazie? Prosze o podpowiedz. Byłem na rozlewiskach dwa razy i wyniki połowów były mizerne.

Pozdro czekam na odpowiedzi.

Spin-men

Witam
Tak znajdziesz Przepieknego Leszcza (jak dobrze zanecisz) i trafisz na dzień to takie po 60cm biora.
A z drapieżników to przede wszystkim Sandacz . (2010/01/17 13:28)

jaro35

Super , dzięki tylko dobrze by było wiedzieć w kturym miejscu mogę obydwa gatunki łowić?

(2010/01/23 20:03)

szczupi

w tamtym roku to ogólnie było słabo ale odra od Wałów przez Uraz do Rakowa i wyżej w stronę Wrocławia jest dobrym łowiskiem najlepsza jest tzw. druga strona czyli ta od strony Prężyc nie wszędzie da się dojechać więc lodź albo ponton jest potrzebny przydała by się echosonda żeby nie usiąść na główce w tym roku będę chciał zwiedzić te dzikie miejsca !!!!!!!!!!  !!!!!!!!!  (2010/01/24 20:59)

jaro35

Mam nadzieje że ten rok będzie lepszy bo sam bywałem często na Rakowie i marnie to wyglądało niedość że nie można trafić na wolne miejsce, to jeszcze ryba słabo brała i dlatego chcę sie pszenieść na Uraz, może będzie lepiej noi może tam będzie mniej ludzi .

(2010/01/25 20:55)

szczupi

No i lipa. nie udało się w tym roku powędkować w tych dzikich miejscach. Dopiero od niedawna zacząłem , bo zmieniałem adres i miałem remont całe wakacje porażka. Teraz spining poszedł w ruch.Kolega był latem na wysokości Rakowa  z drugiej strony ale słaby wynik. Zauważyłem w tamtym roku że bardzo często trzeba nęcić wtedy są lepsze brania i na łopatę można liczyć.
Sam koszyk się nie za bardzo sprawdza. Trzeba jeszcze użyć procy. Ja robiłem sobie jeszcze ok stu kulek i co 30-40 min. po kilka  strzelałem trochę wyżej niż zestawy, bo wiadomo głębokość + nurt, to kulka wpadając do wody zanim dotrze do dna to już przebędzie parę metrów.W tym roku już na grunt mi się nie chce jechać, bo lubię dłuższe wyjazdy przynajmniej na jedną noc, a noce już zimne. Szkoda że tak szybko się ochłodziło, bo w tamtym roku jeszcze jeździłem na nocki.     (2010/10/18 19:03)

jaro35

A jak wygłąda sytuacja na Urazie może coś kolego słyszałeś?,bo ja sam dawno tam nie byłem i jestem ciekawy jak to wygląda tam łowienie ? co prawda sezon w pełni na drapieżniki ale może jakiś białoryb czasem bierze?Pozdrawiam.

(2010/10/19 19:59)

arekde

Dziś Brzeg Dln. sandacz 67 cm na woblera i jaź 45 cm na tego samego woblera.

Zatem super

(2010/10/19 20:31)

lukial

panowie potrzebuje informacji na temat dojazdu do odry w urazie- kiedys byla droga prowadzaca kolo tskiej duzej stodoly widac ja z asfaltu ale slyszalem ze tam juz przejazdu niema i tu moje pytanie jak dojechac tam autem
(2012/04/29 20:07)

A R N I

Może ktoś coś wie na temat tych okolic na bieżąco ?? (2014/07/30 12:13)

nicponios

koledzy, odświeżam temat.
Jak wygląda koryto rzeki, były tam prace remontowe elektrowni wodnej i coś miało być kombinowane, jak to teraz wygląda?
można przechodzić przez elektrownię na cypel? (2015/08/20 09:55)