Łowisko w okolicy Gliwic

/ 10 odpowiedzi

Witam

Panowie, gdzie w okolicach Gliwic można ze spławiczkiem na spokojnej wodzie posiedzieć?

piastol1985

czechowice plawniowice dzierzno  slupsko     stawek na sosnicy i knurowie  do wyboru do koloru pozdrawiam i polamania kija. JA jutro wale gdzies na nocke :) (2013/06/22 20:39)

Dar73

Ostropa, Słoneczny (Smolnica), Kanał. (2013/06/26 13:41)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

yeti1980

Heh, dzięki za informacje. Jak tam nocka upłynęła? (2013/06/28 18:37)

yeti1980

Dzięki kolego za info, Smolnica faktycznie wygląda ciekawie. Na kanał może się wybiorę w weekend, ponoć jest ryba, gdyż z reguły mało kto ją zabiera... (2013/06/28 18:38)

yeti1980

Piastol, jeszczse jedno, wspomniane przez Ciebie czechowice to w wykazie bezchlebie 715? (2013/06/28 18:41)

yeti1980

A czy nie orientuje się kolega co to łowisko w ssmolnicy z drugiej strony, na słoneczny skręcamy w lewo, natomiast po prawej z zagrodzonym wjazdem jest ciekawe. Da się tam za dodatkową opłatą posiedzieć i ewentualnie do kogo się zwrócić  (2013/06/28 19:02)

patryk-kociemba

dobrym lowiskiem jest staw lesny w knurowie, lubie tam lapac na bata. (2013/07/02 17:48)

berthold

na bata tak bo małe rybeczki zawsze i wszędzie biorą ale jak ktoś się że tak powiem brzydzi łapaniem małych rybek to zaczyna się problem bo niestety u nas jest już tak przetrzebione że aż żal kiedyś ludzie nie mieli aut to po blisku z nudów łapali a teraz jest taka mobilność i ten sprzęt wyrafinowany .....ja od siebie powiem że za zeszły rok byłem na odrze chyba z 6 razy praktycznie bez branie na kozłowej G chyba z 10 razy największe trofea to leszczyki po 25-35 cm nic większego mogę tak wymieniać bez końca ale dodam ilekroć byłem w tych miejscach to obok też nikt nie złapał jakiejś sensownej ryby ,,jednym słowem od następnego roku nie opłacam składki tylko z 1 wędeczką na pobliski dołki będę chodził tam przynajmniej coś skubie (2013/07/02 20:32)

yeti1980

Leśny parę razy próbowałem "spenetrować", ale zawsze miałem problem z miejscem... mamy zbyt mało wód jak na ilość wędkarzy :) A jeszcze może kolega wtajemniczony, zbiornik zacisze, gdzie dokłądnie, jak tam trafić i czy wystarczy opłacona karta czy trzeba coś dopłacać. Słyszałem, że łowisko ok? (2013/07/05 19:02)

patryk-kociemba

A jak chciał byś rybę mieć skoro zarybiają regularnie, ale ( i to widziałem juz niejednokrotnie) zaraz po wpuszczeniu ryby, podczas zakazu połowu,"prezesi koła " już siedzą i odławiają co wpuścili. Także sorry jak ma się ryba uchować u nas w zbiornikach, poza tym wielu ludzi nie posiadających zezwolenia coraz częściej pozwala sobie odławiać co podleci i nie przejmują się niczym.
Podobnie jak ty wole jechać czasem na glinianki na których dla przyjemności coś połowie, a u nas pare można znaleźć choć ja preferuje tylko jedną:) (2013/09/11 15:41)