Zaloguj się do konta

Łowisko RYDWAN okolice Łowicza

utworzono: 2009/09/06 09:06
gagisj

Koledzy, napiszcie coś o tym łowisku. Sam byłem tam kilka razy, ale bez większych sukcesów, kilka płotek (przyzwoite ~25-30cm), jakiś bączek. Słyszę o tej wodzie cuda, ale nie udaje się spotkać ani z rybą ani z tymi co te cuda łapią. Proszę o jak najwięcej informacji: gdzie, na co, co z autem(słyszałem że strach zostawić bo kaleczą). Woda jest piękna, wakacje minęły, może jeszcze coś się uda. Liczę na pomoc, mam nadzieję że członkowie naszego koła mogą tam wędkować bez dopłaty. Pozdrawiam. [2009-09-06 09:06]

mario841

Witam, z tego co słyszałem (bo sam dopiero zaczynam wedkowanie) najlepiej sprawdza sie jesienny spinning no i zywiec...póki co złapałem tam małego (35 cm) szczupaka...Od strażaków trenujących nurkowanie na tym zbiorniku ( do 40 m głębokości) słyszałem o "czymś" ogromyn co pływało w głębinach(informator wiarygodny)...podejrzewam sumy lub amury...a i w dużego szczupak i okonia wierze.pozdro. [2009-10-13 12:53]

rafai

Faktycznie zbiornik rydwan jest piękny ale i kapryśny.Prawdą też jest to że ryba tam jest piękna.Sam odwiedziłem ten zbirnik kilka razy ale skończyło się na ładnych płociach.Podczas sierpniowej zasiadki poznaliśmy gości ze skierniewic KARPIARZY którzy często tam wędkują.Byłem świadkiem wyjęcia przez nich trzech karpi od 4.5kg 9.8kg.Żeby mieć takie wyniki trzeba poświęcić czasu.Oni nad wodą byli już cztery dni.Co do uszkodzeń samochodów to mnie się to nie przytrafiło ale też słyszałem te historie.Co do opłat wystarczy wykupić okręg łódzki z którym skierniewice mają podpisane porozumienie 30zł [2010-03-08 21:53]