Zaloguj się do konta

Łowisko Piętnastki - Krzywie

utworzono: 2012/06/14 16:34
przemasdhw

Witam.
W tym roku pierwszy raz wykupiłem okręg Łódzki i mam pytanie.
1. Które łowisko polecacie najbardziej z okręgu Łódzkiego??
2.Czy jeździ ktoś z tego forum na tzw. piętnastki (krzywie) dodam że byłem tam w przeciągu 3 tygodni z 5 razy i nie mam się czym pochwalić (po za 2 szczupłymi 40cm+ oczywiście wróciły do wody)
3. Jak ktoś jeździ to bardzo proszę o pomoc w dobraniu stawu ponieważ większość wędkarzy na miejscu nie bardzo jest rozmownych co do wyboru stawu, a najbardziej mnie interesuje taki w którym zastane lina, płoć, leszcze, okonia, karpia i szczupaczka.
4. Chciałbym tam wyruszyć na noc, jak myślicie jest sens?? Bezpiecznie tam jest?? Który staw warto zaatakować w nocy??
5. Kotliny na które dostałem pozwolenie w PZW to ten staw w kurowicach?? Łowił ktoś już na nim w tym roku?? Jak wyniki??

Bardzo dziękuje za każdą poważną odpowiedź. Pozdrawiam i połamania
[2012-06-14 16:34]

pikolo1960

hm temat ciezki:)po pierwsze wybor łodzi dla mnie to juz porazka...zero porozumien :(

po drugie Krzywie, czyli pietnastki nadaja sie tak naprawde na zrobienie grila :)

nocka tam?....raczej bezsensu ,chyba ze z panienka:)

na Kotlinach natomiast male lszczyki biora i plotki :)

[2012-06-14 16:43]

nata

Ooooo to kolega będzie raczej rozczarowany wędkowaniem w tym roku.W okręgu łódzkim to tylko cegielnia wymysłów koło pabianic gdzie można coś połowić.  [2012-06-14 18:52]

Luuki

Odnośnie okręgu Łódzkiego jest na forum duużo informacji. Poszukaj chociażby w wątku porozumienia...Nie będę Ci doradzał bo strzeliłeś sobie w kolano Łódzkim. Jestem Łodzianinem od dziecka i od zawsze łowię ryby - również kiedyś sportowo i od kilku lat nie wykupuję w Łodzi bo lubię jeździć na ryby i cenię sobie spokój , a nie aby posiedzieć w tłoku wśród jeżdżących aut nad brudną wodą bez ryb...W tym miejscu pozdrawiam kolegę Hoplitę (reszta wie o co chodzi). Tak jak poprzednik mogę powiedzieć że jeszcze tylko Wymysłów...ale pomyśl ilu jest ludzi i jakiej wielkości to zbiornik.Z roku na rok frekwencja wzrasta a pogłowie maleje.Kotliny już są bezrybne.... Pozdrawiam
[2012-06-14 20:20]

nata

oho kolega Luki wywołał demona zaraz będzie dym :) [2012-06-14 23:38]

przemasdhw

Panowie po prostu pierwszy raz w tym roku nie mam możliwości jechać dalej od łodzi na rybki :/ Teraz to mnie wystraszyliście :/ a łowi ktoś z was na tym krzywiu??

[2012-06-15 10:42]

przemasdhw

Ech myślałem że w innym kierunku pójdzie rozmowa :/ Panowie ja wiem że krzywie i ogólnie łódź to bryndza ale bardziej mnie ciekawi czy ktoś z tego forum tam łowi i czy może mi jakieś info dać. Dziś jadę tam nockę robić zobaczymy jakie będą efekty :) Najbardziej mnie interesuje info na który staw zasiąść .
[2012-06-15 13:49]

Luuki

Napisz jak było na nocce. Odnośnie stawów to Okręg zawsze najwięcej ryb wpuszczał do pierwszych dwóch - z racji tego że często organizują tam zawody.
[2012-06-18 10:35]

nata

Jak by kolega dokupił skierniewice to mogę zaproponować wspólne wędkowanie, przynajmniej raz w tygodniu jestem na nocce w tym okręgu, a bywa że i dalej się wybieram. Co do samej łodzi to jeszcze ewentualnie bzura jest warta uwagi okolice siemiennic tyle że tam raczej płytko i jest zielsko ale ryba jest, przynajmniej była w zeszłym roku. [2012-06-18 10:54]

przemasdhw

Więc byłem na krzywiu na noc i było przyjemnie, siedzieliśmy w kilku (nie tylko ja postanowiłem pojechać tam na noc) i w sumie nikt nic nie złapał. Ja łowiłem od 20 do 00 na stawie drugim potem poszedłem na jedynkę gdzie przez 20 minut miałem skubanie raka :) Wczoraj byłem na cegielni wymysłów (wymysłów francuski) i tam jest pięknie a na pierwszy rzut oka widać że ryba jest (rzucają się piękne okazy) tyle że nic nie złapałem :/ zarzuciłem jedną wędkę na środek na płyciznę gdzie ta ryba tak szalała i nic :/ przez cały dzień wpadła tylko jedna malutka płotka. Łowiłem na białego, czerwonego, kuku, pinki i nic brania sporadyczne ale raczej drobnicy, a czerwonego nawet nie skubały :/ Problem w tym że na wieczór tam zjechało tylu wędkarzy, że obsiedli wszystkie miejsca :O Panowie niestety w kwietniu straciłem prace i nadal jej szukam, więc nie mam funduszy żeby jeździć dalej czy dokupić okręg, więc muszę zadowolić się łowieniem w mojej okolicy :/
[2012-06-18 11:17]

czarnamamba9019

[2012-07-18 13:41]

czarnamamba9019

ja bylem na krzywiu z soboty na niedziele i efekty: caly przemoczony w nocy spokoj od czasu do czasu male leszczyki. Nad ranem uderzenie duzego leszcza taki kolo 2-3kg mialem go przy brzego ale brak podbieraka zwrocil mu wolnosc tylko szkoda ze z haczykiem. Nad ranem jeszcze leszcz 42cm laduje juz na brzegu i rano 2 leszcze 20 i 30 cm. ogolnie cos sie dzialo:D

[2012-07-18 13:54]

przemasdhw

kolego na którym stawie łowiłeś?? Ja też już znalazłem sposób i miałem ciekawe brania oraz ryby :) tyle że w nocy mam cisze :O
[2012-07-21 12:55]

czarnamamba9019

staw nr 1 oczywiscie. kolego to podziel sie swoja tajemnica na priv.

[2012-07-23 14:05]

przemasdhw

hmm moja tajemnica to nic innego jak poszukiwanie przy brzegu górek i tam łowienie na spławik z gruntem ok. 2 metry i na DS też około 2-3 metry od brzegu :) na takie rozwiązania miałem piękne branie dużego karpia tzn najprawdopodobniej karpia bo nie udało się go zaciąć :) (nie zatrzymał się z haczykiem i spanikowałem :) ) miałem dwa okonie około 35-40 cm i parę małych leszczy :) Wszystko przy brzegu. Tyle że gdy zapada noc obojętnie gdzie rzucę mam ciszę jak makiem zasiał :/ łowie na angolki kolorowe (białe robaki zabarwiane) i na kuku, a nęcę płoć lub leszcz z dodatkiem konopi albo ochotki.

Kolego, a na co Ci te leszcze tak wchodzą?? U mnie leszcze to maks 25 cm i to o dziwo nie na grunt tylko na spławik :O Jak łowisz na żywca to spróbuj rzucić w nocy przy brzegu od strony parkingu tam co korzenie w wodzie wystają tam kaczki w nocy odpoczywają z tego względu że najprawdopodobniej sum lub szczupak na którejś nocce mojej zaatakował je, a ja siedziałem obok na brzegu normalnie zawał murowany :D
[2012-07-24 18:56]

czarnamamba9019

a ja leszcze lowie na peczek kolorowyc robali ale wczesniej wrzucam je na dobe lub dwie w czosnek. i duzo necic trzeba. i najlepiej ta sama zaneta z grubymi dodatkami. moze wspolne wedkowanie?? [2012-07-28 12:22]

przemasdhw

nom jak najbardziej jestem za tyle tylko że ja to za tydzień dopiero będę mógł to się wymienimy telefonami i możemy nockę zrobić :) Pozdrawiam
[2012-07-28 18:04]

1990maniek1990

byl juz ktos na krzywiu w tym roku? sa jakies wyniki? [2014-02-24 15:53]

1990maniek1990

byl juz ktos na krzywiu w tym roku? sa jakies wyniki? [2014-02-24 15:53]

TheMechOne

Ja bylem wczoraj ale nie wedkowac, tylko pierwszy raz rozeznac sie w terenie. Z kazdej grobli mozna rzucic w dwoch kierunkach (oblowic dwa stawy bez wiekszego przemieszczania sie). Lodu juz nie ma, trzyma sie jeszcze w zacienionych miejscach i tam gdzie nie przelewa sie woda miedzy stawami. Kiedy dojdziemy tam sciezka i po lewo zobaczymy tablice z regulaminem, to gdzie najlepiej sie skierowac, na ktory staw? Na najdalszym po lewo stalo kilku wedkarzy, a na wczesniejszym starszy pan lowil z gruntu... [2014-02-28 11:44]

1990maniek1990

a jak tam ryby? nie bylo widac snietych? w zeszlym roku jak zszedl lod to duzo ryb wyplynelo zdechlych [2014-03-02 15:59]

TheMechOne

Nie, trupow nie zauwazylem :)  [2014-03-03 07:27]

1990maniek1990

a wiziałeś żeby ktoś połapał coś? wędkował ktoś na krzywiu w tym roku? [2014-03-03 15:46]

TheMechOne

W kole PZW powiedzieli ze na jesieni wpuszczono 2 tony ryb, ale jakich i jak duzych to nie wiem. Trzeba jechac na rozeznanie... :) [2014-03-06 13:19]

TrickOrTreat

Nie zwracaj na to uwagi :) od Jesieni już dawno wyłapali stali bywalcy :D:D:D
[2014-03-06 13:36]

TheMechOne

Pewnie tak, bo presja jest tam wysoka, ale nadzieja jest zawsze, zwlaszcza na mniej obleganych stawach. :) [2014-03-06 14:05]