Zaloguj się do konta

Łowiska - Zbiornik Wymysłów

utworzono: 2011/12/23 21:59

Wątek poświęcony łowiskowi jakim jest Zbiornik Wymysłów. [2011-12-23 21:59]

Film "Szlakiem na ryby" - Odcinek 1
Film ukazuje drogę nad Zbiornik Wymysłów.

Przebieg trasy: PABIANICE - Dworzec PKP (ul.łaska) - Skręt w prawo (ul.Torowa) - Przejazd kolejowy - Wprost (ul.Torowa) - Skręt w lewo (ul.Wspólna) - PIĄTKOWISKO - Wprost (ul.Wspólna) - Droga usypana szlakiem - WYMYSŁÓW FRANCUSKI - Droga usypana kamieniami - ZBIORNIK WYMYSŁÓW (prawa strona).

\

Więcej na kanale BlueFishermanTV.

[2011-12-26 21:18]

#448247 wysłano: 2012/03/24 14:35

BlueFisherman Byłem dziś. Niestety nic nie brało poza 1 małym zanurzeniem spławika przez małą rybkę. Inni w ogóle nie mieli brań (puknięć i zanurzeń). Myślę, że to jest po prostu za wcześnie dla tego łowiska. Jak to zawsze bywa na tym łowisku ryby się cały czas spławiały, wręcz robiły fikołki nad wodą. Były to leszcze i karpie, które mogły mieć między 1-2 kg. I tak jeżeli chodzi o spławianie to były małe ryby. Kiedyś widziałem Amura dużo, dużo większego, który gdzieś sobie tam pływa jeszcze i czeka na kogoś :).
Na rybach nawet rzuciłem robaczka pod sam pyszczek ryby, bo karpie pływały po powierzchni, ale nawet gdy karp przepłynął obok przynęty to jej nie wziął.

Wklejone
[2012-03-24 14:40]

zibi100

Witam wybieram sie na Wymysłów w sobotę raem z synem mam takie zapytanko jaki motody połowu są tam najbardziej efektywne zanaczam iż prefrujemy metodę no kill a zależy nam na dobrej zabawie czyli duzej ilości brań, mile widziane jakieś wieksze sztuki. Drugie pytanko dotyczy metody żywcowej czy warto sie tam nastawiac na szczupłego, jest jakaś szansa na sztuki chociaż wymiarowe. jakie stanowiska są tam najlepsze i októrej trzeba byc nad woda aby mozna było spokojnei je sobie zająć? [2012-05-04 10:07]

Kasztaniak

Witam wybieram sie na Wymysłów w sobotę raem z synem mam takie zapytanko jaki motody połowu są tam najbardziej efektywne zanaczam iż prefrujemy metodę no kill a zależy nam na dobrej zabawie czyli duzej ilości brań, mile widziane jakieś wieksze sztuki. Drugie pytanko dotyczy metody żywcowej czy warto sie tam nastawiac na szczupłego, jest jakaś szansa na sztuki chociaż wymiarowe. jakie stanowiska są tam najlepsze i októrej trzeba byc nad woda aby mozna było spokojnei je sobie zająć?

Jeśli chodzi o metody połowu to ja zwykle łowiłem tam na spławik i grunt. Na żywca można próbowac, co prawda kolosów nie wyciągnąłem z tej wody, ale niektórzy mieli niezłe wyniki z tego co wiem. 

[2012-05-04 12:21]

zibi100

Jeśli chodzi o metody połowu to ja zwykle łowiłem tam na spławik i grunt. Na żywca można próbowac, co prawda kolosów nie wyciągnąłem z tej wody, ale niektórzy mieli niezłe wyniki z tego co wiem. 

Rozmumiem że mówisz o tym du zym stawie bo z teg co widziałem na goole maps jest tam chyba 5 stawów

[2012-05-04 12:31]

Kasztaniak

Rozmumiem że mówisz o tym du zym stawie bo z teg co widziałem na goole maps jest tam chyba 5 stawów

Tak o tym dużym po prawej stronie drogi (należy do pzw). Ten po lewej jest prywatny ponieważ jest ogrodzony a jadąc dalej są kolejne 2 gdzie ludzie przyjezdżają się kąpac. chociaz tam tez można złapac szczupaka czy karasia ale nie powiem Ci do kogo należą. 

[2012-05-04 12:41]

Witam wybieram sie na Wymysłów w sobotę raem z synem mam takie zapytanko jaki motody połowu są tam najbardziej efektywne zanaczam iż prefrujemy metodę no kill a zależy nam na dobrej zabawie czyli duzej ilości brań, mile widziane jakieś wieksze sztuki. Drugie pytanko dotyczy metody żywcowej czy warto sie tam nastawiac na szczupłego, jest jakaś szansa na sztuki chociaż wymiarowe. jakie stanowiska są tam najlepsze i októrej trzeba byc nad woda aby mozna było spokojnei je sobie zająć?

Witam
Największy Staw w Wymysłowie Francuskim (Cegielnia Wymysłów):
1).Feeder (koszyczek 60g z zanętą) - miejscówka po drugiej stronie komina przed cyplem. Zarzuć na środek koszykiem z zanętą feeder lub lin (czarny). Na haczyk czerwony robak. O tej porze najprawdopodobniej możesz złapać lina, ale czy ogromnego to raczej nie. (Liny 25-30cm).
2).Spławik (matoda zwykła) - miejscówka przy liliach wodnych (pierwsza jak wjeżdżamy przy 2 wjeździe przy kominie, ale jedziemy w prawo kawałek i mamy po lewej miejscówkę w dole, lub jedziemy troszkę dalej i mamy miejscówkę, gdzie wokoło jest trzcina). Zarzuć przy liliach wodnych. Zanęta według uznania. Na haczyk czerwony robak. Można złapać okonka i karasia, leszcza, karpia. (Okoń 20-25cm, Karaś 20-25cm, Leszcz ?, Karp 1-3kg [rzadko karp - kukurydza] ).
3).Spinning (gumy typu kopyto, twistery, woblery i blachy) - proponuje wszędzie. Jeżeli przynęta guma kopyto to proponuje z czarnym grzbietem. Można złowić szczupaka i okonia. (Szczupak 50-60cm, Okoń 20-30cm).
Reszte: martwa rybka, kula wodna - to szukanie igły w stogu siana.

Życzę sukcesów i pozdrawiam

[2012-05-05 11:43]

suwi17

witam.kto zarzadza tym zbiornikem? czy członkowie pzw musza wniesc dodatkowe opłaty?
[2012-05-06 23:58]

adamw59

zarzadza okreg lodzki moga wedkowac czlonkowie tego okregu pozostali musza wykupic skladke okregowa lodzka oczywiscie jesli nalerza do innych okregow
[2012-05-07 08:10]

zibi100

Dzięki za szczegółową odpowiedz [2012-05-07 08:17]

#475172 wysłano: 2012/05/10 23:36

zibi100

W dniu dzisiejszym udałem się ze spinningiem cegielnię byłem tam koło godziny 13. Biczowanie wody zacząłem od miejscówki pod kominem, bez efektów udałem się w stronę drzewa i dalej nic zacząłem kombinować z przynętami dalej bez kontaktu z rybą, aż do momentu zawitania nad mała zatoczkę w której wybitnie szalał jakiś szczupak drobnica po prostu szalała co moment coś wyskakiwało z wody. Po paru rzutach gumami zmieniłem przynętę na    5cm Rapalę (pływająca imitacja okonka) i to był strzał w 10 na niego połakomił się 1 zębacz a potem kolejne 2 przy liliach pod kominem. Niestety padł mi telefon i mogłem zrobić fotkę tylko pierwszemu zębaczowi pozostałe dwa były większe miały po 55 cm. Wszystkie rybki wróciły do wody i pływają dalej.  Tak więc dzisiejszy dzień uważam za bardzo udany

Wklejone
[2012-05-11 12:07]

Dzisiaj zero brań na spinning. Łowienie od 16:00 do 18:00. Użyte przynęty: srebrna blaszka, guma Dragon 5cm zółta z czarnym grzbietem. Obszedłem całe łowisko. Brak oznaki szczupaka. Cisza i spokój. Jedynie rzucały się duże pojedyncze sztuki.
[2012-05-11 19:55]

#488738 wysłano: 2012/06/07 08:29

BlueFisherman Byłem dziś na Zbiorniku Wymysłów. Dlaczego tak wcześnie piszę ? Otóż nie mogłem sobie połowić, ponieważ wszystkie i nawet te najgorsze miejsca zostały zajęte. Musiałem opóśćić łowisko nawet nie rozkładając sprzętu. Żenada...... A tak chciałem połowić. No cóż wyruszę w poniedziałek z samego rana.

Wklejone
[2012-06-07 08:30]

Pesmerga

Czy bedąc członkiem koła Kleń mogę łowić na wymysłowie?
Zezwolenie mam wykupione na sieradz i piotrków.

Cieżko mi się połapać ;/

[2012-06-07 14:20]

piotrgrambor

Czy bedąc członkiem koła Kleń mogę łowić na wymysłowie?
Zezwolenie mam wykupione na sieradz i piotrków.

Cieżko mi się połapać ;/