Łowiska w okolicy Tomaszowa Lub.

/ 3 odpowiedzi

• konto usunięte

Ktoś z szanownych forumowiczów miał przyjemność łowiena na łowiskach na Roztoczu w okolicy Tomaszowa Lub. np. Zwierzyniec (sztuczny zbiornik wodny, rzeka Wieprz), Krasnobród (sztuczny zbiornik wodny), Majdan Sopocki (sztuczny zbiornik wodny), Krynice (sztuczny zbiornik wodny)? Jakieś wrażenia?
Paweltomaszow

Cześć miałem okazję łowić i na Krynicach i Majdan sopocki. W Krynicach wszelka ryba piękne karasie (takie od 1kg w zwyż) karpie sumy szczupaki bolenie. Niestety zbiornik ten nawiedziła niedawno przyducha:( Majdan Sopocki tużo ładnego leszcza również karp okoń. Na pozostałych wymienionych nie miałem okazji wędkować. (2018/09/17 08:06)

juscin

Sprawdź na pzw o/Zamość bo chyba zarówno na Staw Kościelny w Zwierzyńcu jak i na zalew w Krasnobrodzie obowiązuje dodatkowa opłata. Zalew w Majdanie Sopockim to bardzo przyjemna woda. (2018/09/17 22:41)

u?ytkownik230838

Dziękuję za wszystkie informacje. Na co najlepiej łapać karpiowate w Krynicach i Majdanie Sopockim? Jak wędkowałem tam wiele, wiele lat temu to standardem była sprzężyna z ciastem i bez problemu wyciągało się karasie większe niż dłoń jeden za drugim:)

Staw Kościelny w Zwierzyńcu to ten z kościołem na wysepce i karpiami, linami wielkości nogi w nim? (2018/09/18 18:36)