Łowiska w okolicy Olsztynie

/ 7 odpowiedzi
Witam wszystkich Jako ze zaczyna sie sezon i chciałbym zaczac przygode z wedkowaniem w olsztynie. mam pytenie jakie koledzy wedkarze polecaja lowiska. Interesuje mnie polow z brzegu roznymi metodami choć preferuję ryby białe :)
Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi
Pozdrawiam i życzę samych rekordow w tym sezonie
Daria

Napewno nie J długie, tam bezrybie. Na zawodach 3 niewymiarowe rybi wygrywają. (2016/03/09 23:19)

Przemas83

Jeżeli Olsztyn i biała ryba , to napewno rzeka Łyna. Feeder , spławik, co tylko chcesz. Po za tym , masz wszędzie jeziora rzut beretem, odpal google map! (2016/03/10 08:19)

Efernir

dziękuję za szybką odpowiedź właśnie myśleliśmy o Łynie tylko jaki odcinek bo jak patrze w Olsztynie to jakoś tak płytko. Szukałem jezior patrzyłem ale wszystko tak nie jest dokładnie opisane, najlepiej spytać się kolegów na forum :) Byłem nawet w wędkarskim ale dostałem tylko wykaz jezior i nic nie podpowiedzieli mi a że nie jestem stąd tylko studiuje to ciężko mi się odnależć. (2016/03/10 10:07)

Przemas83

A interesują Ciebie tylko łowiska PZW? W koło Olsztyna w prawdzie jezior jest sporo  , ale większość nie PZW. popytaj ludzi o Łyne, w królowej mazurskich rzek muszą być ryby ;] (2016/03/10 13:37)

Efernir

Własnie od to jest problem że nie mam kogo zapytać pytałem się w zoologicznym to nic olali mnie :) łowiłem zawsze u siebie na rzece na Pisie ale Olsztyn i Łyna to jest dla mnie czarna magia jeżeli ty znasz kogoś i interesuje Cię pomoc mi to z góry dziękuje wystarczy jakaś podpowiedź który odcinek :) (2016/03/10 14:35)

wojtekk24ol

Witam kolego jak chcesz się dowiedzieć gdzie w Olsztynie na ryby polecam zarejestrować sie na stronie   wedkarstwo.us    tam na forum opisane są prawie wszystkie jeziora z Olsztyna i okolic można się sporo dowiedzieć co gdzie i jak.

Pozdrawiam (2016/03/10 16:19)

Przemas83

Wisz, celowo proponuję Ci rzekę Łynę bo po pierwsze , masz już jakieś doswiadczenie związane z wędkowaniem na tego typu rzece(łowiłeś na Pisie) , więc najłatwej Ci będzie w nowym miejscu wystartować. A po drugie to jak przeglądałem zdjęcia Łyny na odcinku od Olsztyna do Lidzbarka Warminskiego, to jest raj dla oczu ! Ale sprawdź te forum , może na gotowca miejscówe dostaniesz. (2016/03/10 18:42)