(2014/02/20 15:04)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Panie BlueFisherman jestem nowym członkiem tego forum wędkuje na grabi dość często i będę bronił stanowiska Pana Kasztaniaka jazie i plocie można złapać bardzo przyzwoite, szczupaki również. Płocie 30cm i większe,jazie od 30 do 60 cm. Trzeba wiedzieć gdzie i na co. Moje rekordy to: jaz myślę ze miał kolo 60 cm większy od mojego kalosza:) złapany w lipcu 13 roku i plocie 35 37 cm złapane na wiosnę 13 roku. tez muszę się powiedzieć ze złapałem tez jednego lipienia w październiku. Wszystkie rybki wypuściłem :) zdjęcie jazia mogę pokazać bo mam na tel :)
No moze nie ma 60 a 50. Fakt jest taki ze coś tak łapie w przeciwieństwie do ciebie i nie pisze bzdur typu " Drobnicy jest dużo, myślę, że rzeczka ta stanowi aktualnie funkcję podchowu drobnicy, później zwiewa do widawki" ichtiologu od siedmiu bolesności
Jazia, który osiągnął 60 cm do pięćdziesiątaka przeciętniaka dzieli kosmiczna przepaść. Ale żeby mieć tego świadomość, trzeba mieć wiedzę o biologii tej ryby popartą doświadczeniem, a tych wartości wyraźnie jeszcze ci brak, podobnie jak ogłady. Na razie wiem tyle, że twoim życiowym osiągnięciem jest jaź w towarzystwie krótkiego kalosza. Najpierw swoim kłamstwem, a teraz chamstwem pokazałeś się z kiepskiej strony. Tak więc podtrzymuję, że wypowiedzi o rzekomych jaziach 60 cm, czy szczupakach po 80 cm to zwykłe dyrdymały. Robicie tylko zamieszanie. Tak na marginesie w niedzielę jazik 53 cm. Jeśli takiego kiedyś złowisz wklej fotkę z miarką;) Ja swojego nie sfotografowałem, bo nie miałem akurat aparatu, ale mogę ci pokazać 54 cm z września:) Bywaj... (2014/04/01 13:48)PABLO84
Dobrze ze ty pokazałeś się z dobrej strony cisnąć Panu Kasztaniakowi!!!! Co Jego i moje foty utarły Ci nosa? Ty brylujesz na forum fotkami jazi złowionymi na warcie, a my ciut mniejsze łowimy na grabi i to Cie boli, bo wyszło ze zupełnie nie masz pojęcia o tej rzece.Dodam bardzo rybnej i ze wspaniałymi okazami!!! I pytam kto robi zamieszanie ??? Są zdjęcia ryb których według Ciebie nie powinno być, bo Grabia to sama drobnica!!! Ja dodam jeszcze więcej zdjęć tej drobnicy, bo tak się składa ze znalazłem stary telefon. Może wtedy przestaniesz wyzywać ludzi od kłamców i ściemniaczy "miszczu" rzeki !!!! Pozdrawiam wszystkich wędkujących na Grabce !!! (2014/04/01 18:07)darek-salamon
Potwierdzam są duże ryby na Grabi. (2014/04/01 18:20)u?ytkownik108412
To jest paplanie. Pokażecie zdjęcia tych niby wielkich ryb, to będziemy rozmawiać, możecie sobie potwierdzać, ze są grube ryby roznosić mity, póki co to tylko gadanie. Nie macie nic na potwierdzenie tych plotek. A ryba ponad 40 cm to nie jest jeszcze duża ryba tylko średniak, w istnienie takich ryb w Grabi nie wątpię. A to, że kiedyś komuś udało się złowić jakiś niedobitek ponad normę nie oznacza, że w Grabi są kolosy. I panie Pablo nie bądź taki agresywny, bo ci żyłka pęknie. Jeśli sądzisz, ze wasze foty - szczególnie twojego kalosza - zrobiły na mnie wrażenie, to powiem ci tylko, że jest to dopiero poziom junior, dla mnie średnie rybki:) Zdjęcie ryby z kaloszem fatalne. Ale dobra koniec kłótni, nie zamierzam tego ciągnąć. Łówcie swoje rzekome kolosy, ale na poparcie dajcie jakieś wiarygodne foty, bo na razie wasze okazy przeczą teoriom (2014/04/01 18:41)PABLO84
czujecie gościa jedzie na warte łowi jazia 54cm i mówi ze to jest to!!! ja jadę na grabie łowie jazia 50 cm mówi ze to średniak !!! A gdzie porównanie rzek? szerokości, głębokości i wielkości? I jeszcze jedno prędzej cie te twoje"" seniorskie"" ryby wciągną do wody niż mi z twojego powodu coś peknie ignorancie Ps BYWAJ (2014/04/01 19:16)darek-salamon
Ten co chce dowodów z reguły sam nic nie łapie.Ja na nerze też mam rekordy płoci ponad kilo ,karasia ponad kilo.I cieszy mnie to bo to mała i wąska rzeczka pod Rzgowem.Ale mam naocznych świadków a aparat nosze od niedawna.Bo cyfryzacja i wygoda .Kiedyś był kłopot ze starymi aparatami i kliszami.Nie muszę nic nikomu udowadniać ,satysfakcję ja mam tylko i to mi wystarczy.Czy nie w tym rzecz? (2014/04/01 19:32)PABLO84
Kiedyś tam bylem za stawami chyba Gałkiewicza. (2014/04/01 19:40)u?ytkownik108412
czujecie gościa jedzie na warte łowi jazia 54cm i mówi ze to jest to!!! ja jadę na grabie łowie jazia 50 cm mówi ze to średniak !!! A gdzie porównanie rzek? szerokości, głębokości i wielkości? I jeszcze jedno prędzej cie te twoje"" seniorskie"" ryby wciągną do wody niż mi z twojego powodu coś peknie ignorancie Ps BYWAJ
No cóż z każdą wypowiedzią potwierdzasz moje przypuszczenia, że brak ci jeszcze doświdaczenia. To oczywiście nie jest ujma, bo każdy się uczy. Niemniej to, że nie pojmujesz różnicy w budowie jazia 50 cm (o ile twój miał tyle) a 54 cm świadczy tylko, że dotąd nie widziałeś takiej ryby. Inaczej byś wiedział, że to są juz zupełnie inne ryby. Ja przyznaję, że wiekszego niż ten 54 nie wyciągnąłem i pewnie wielu wędkarzy pochwaliłoby się lepszym rekordem, ale 50+ mam już na rozkładzie wiele. Na Grabię nie jeżdżę od dawna, bo szkoda mi czasu, co nie oznacza, że gdybym się poświęcił tej rzece łowienie takich ryb jak pokazujecie byłoby dla mnie niemożliwe, co za każdym razem próbujesz mi wytknąć. Uważasz, że moje ryby z Warty to trofea bardziej oczywiste i łatwiejsze. No to zapraszam, możemy się popróbować. Mocno byś sie zdziwił jak ta rzeka jest pzretrzebiona i żeby łowić tu systematycznie jazie powyżej 50 cm trzeba być albo na emeryturze, albo nie mieć rodziny i spędzać 300 dni nad rzeką, albo trochę znać sie na rzeczy. Warta to bardzo trudna Woda, ryba tym trudniej do namierzenia im większa woda. Grabia jest czytelna, obecnie jest tak płytka, że wiadomo, gdzie może się skryć większa ryba. Ale zaczęło się od tego, że podałeś nieprawdę dlatego warto zluzować, po prostu przesadziłeś, chcialeś zaimponować 60 cm jaziem ktoś onny 80 cm szczupakami, a to jest dalekie od prawdy. No i jeszcze należy dodać, że ryba w Grabi wstępuje z Warty w okresach przyborów, zatem jeśli złowi się tam okresowo coś większego warto pamiętać, że to turysta a nie osadnik:) (2014/04/01 19:42)PABLO84
wrzuciłem parę fotek juniorskich ryb z grabi (2014/04/01 19:43)u?ytkownik108412
Ten co chce dowodów z reguły sam nic nie łapie.Ja na nerze też mam rekordy płoci ponad kilo ,karasia ponad kilo.I cieszy mnie to bo to mała i wąska rzeczka pod Rzgowem.Ale mam naocznych świadków a aparat nosze od niedawna.Bo cyfryzacja i wygoda .Kiedyś był kłopot ze starymi aparatami i kliszami.Nie muszę nic nikomu udowadniać ,satysfakcję ja mam tylko i to mi wystarczy.Czy nie w tym rzecz?
No widzisz ta regułą mnie się nie tyczy, o dziwo każdy z was, któremu stawiam kontrę automatycznie uważa, że sam nie umiem łowić. Dziwne myślenie. No widzisz my o Grabi, a ty o Nerze, a wcześniej sam "potwierdzałeś", że na Grabi są duże ryby. Zatem skąd ta ocena? No i co to wg ciebie oznacza duża ryba, bo to subiektywna ocena (2014/04/01 19:47)