Łowiska miętusa w Warszawie
utworzono: 2015/03/04 20:05
Witam. Ze względu na to że spędziłem już 3 marcowe wieczory i zmarzłem jak diabli w oczekiwaniu na branie niestety bezskutecznie, postanowiłem założyć ten temat a dokładniej zapytać czy ktoś łapał gdzieś na Warszawskim odcinku Wisły miętusy?? gdzie można trafić na tą rybkę?? Mieszkam na Żoliborzu i ta strona stolicy mnie interesuje. Pozdrawiam [2015-03-04 20:05]
Kolego miętusy łowiłem w miejscowośći Topolino na Narwii. ładne łowisko i pierwszy wypad zaowocował dwoma miętusami. Niestety żaden rekord u mnie ale kolega trafił 50+ [2015-03-05 00:59]
Kolego miętusy łowiłem w miejscowośći Topolino na Narwii. ładne łowisko i pierwszy wypad zaowocował dwoma miętusami. Niestety żaden rekord u mnie ale kolega trafił 50+
Mam pytanie dotyczące miejsca na Narwi (Topolino),mianowicie wędkować można dopiero za tymi rurami w stronę Modlina?? [2015-03-05 09:48]
A do pytania o miętusy w Wawie również się przyłączam,złowił ktoś dorszowatego w Warszawie :-) ???? [2015-03-05 09:51]
Udało mi się w końcu upolować w stolicy miętowego. Zadzwonił o godzinie 19 pod mostem Gdańskim od strony praskiej wziął na hak 1 z jedną sztuką dendrobeny 4. Nie wielki bo 32 cm ale grunt że udało mi się zlokalizować gdzie ich szukać. W skrócie opisze miejscówkę...
http://screenshooter.net/101972069/djkafer
Czerwony to rynna ze średnim uciągiem używałem ciężarka przelotowego o masie 120 gr. Na dnie rynny jest sporo kamieni więc trzeba uważać aby nie stracić zestawu, kamienie są tylko w rynnie poza nią jest już piasek.
żółty to miejsce gdzie mniej więcej stawiałem zestaw czyli na granicy rynny tak aby leżał obok kamieni ale nie w nich
niebieski to stanowisko w którym instalowałem wędki naniesione jest tam trochę piasku dzięki czemu można łatwo wbić podpórki
Jako przyłowy miałem tam całkiem ładne leszcze i jakaś płoć też się trafiła. O tej porze roku dużej presji wędkarskiej w tym miejscu nie ma ale w niedzielne popołudnie kręciło się kilka osób ze spławikiem i spinningem. Jedyne co może przeszkadzać to spora liczba spacerowiczów na betonowej główce gdzie co 2 osoba pyta czy "biorą"
[2015-03-09 10:03]
CześćDzięki za info.Swoją drogą znam to miejsce od strony spiningu :-) trochę tam moich gum jest uwięzionych.Poniżej foto jednego z bandziorów które tam grasują. [2015-03-09 10:51]
Panowie most kolejowy ulepszali i przy okazji ulepszyli nam Wisłę .Spróbuj z główki za mostem ,koziej wyspy , przed drugą główką ( zdjęcie ) jak się łacha kończy , z główki a tak w ogóle na odcinku do mostu Roweckiego . Przed mostem możesz samochód zostawić . Możesz nad wodą rozpalić ognisko . Ale ze względu na nurków nie radzę jechać samemu . Kiedyś w pochmurny dzień przy psiej pogodzie miętusy łapałem . Znam te miejsca od dziecka a więc ponad półwieku .A tak w ogóle masz chłopie zdrowie . Powodzenia życzę .
Ps. Jako wędkarz ryby Ci nie gwarantuję ale zaczepy Tak .... [2020-01-05 20:05]