Zaloguj się do konta

Łowiska komercyjne w ok. Wrocławia

utworzono: 2012/03/16 19:31
mr m

Witam.
Szukam łowiska na którym mógłbym połapać metodą gruntową lub na spławik ... 
Nie posiadam karty wędkarskiej !
Więc szukam gdzie mógłbym w np. niedziele,sobotę posiedzieć w 2-3 osoby. Chodzi o ten weekend jutro,pojutrze ... wiem że sezon się jeszcze nie zaczął ale ja już muszę ! :>
Wewnętrzna potrzeba. 
Łowiska mogą być prywatne i płatne. Więc jakieś pomysły ?

[2012-03-16 19:31]

780528

Łowiska komercyjne mogą być jeszcze nieczynne,lecz najlepiej poszukać coś w tym temacie na necie.Od kiedy są czynne i w jakich dniach oraz godzinach.Dla przykładu,łowisko Wilczyn Leśny,Szczodre,Chrząstawa,Ruda Sułowska,są to łowiska płatne.
[2012-03-16 21:16]

Pawlik2406

Witaj kolego . Otóż większość stawów na dolnym śląsku jest zbiornikami PZW. Jest to dużą przeszkodą dla początkujących wędkarzy, któży chcą sobie potrenować sztukę łowienia a nie mają gdzie. Jest na pewno sporo dzikich zbiorników na których nie trzeba posiadać zezwolenia ,lecz ludzie boją się kłusowników. Osobiście sam znam 2 dzikie stawy zarybione nawet szczupakiem. Jeżeli tak bardzo cię to interesuje to napisz i się możemy umówić któregoś dnia na ryby. Stawy znajdują się w pobliżu strzelina. [2012-03-17 03:46]

mr m

Witaj kolego . Otóż większość stawów na dolnym śląsku jest zbiornikami PZW. Jest to dużą przeszkodą dla początkujących wędkarzy, którzy chcą sobie potrenować sztukę łowienia a nie mają gdzie. Jest na pewno sporo dzikich zbiorników na których nie trzeba posiadać zezwolenia ,lecz ludzie boją się kłusowników. Osobiście sam znam 2 dzikie stawy zarybione nawet szczupakiem. Jeżeli tak bardzo cię to interesuje to napisz i się możemy umówić któregoś dnia na ryby. Stawy znajdują się w pobliżu Strzelina.

Chętnie - Teraz jadę do Chrząstawy . Zobaczę jak się mają rybki ... Jak działa nowe wędzisko i może kiedyś gdzieś można się razem wybrać .

[2012-03-17 13:43]

sobekwow

Ja tez chętnie bym poznał nowe stawy komercyjne w pobliżu Wrocławia. 
Wszystkie tu wymienione już znam, może ktoś napisze o innych?
[2012-04-12 15:40]

supersaiyanin

hej, też byłbym zainteresowany [2012-05-07 19:55]

michal806

Witam, jestem wędkarzem amatorem, bardzo lubię łowić rybki ale nie posiadam karty wędkarskiej :( z tego powodu staram się wędkować na komercyjnych łowiskach, czy znacie jakieś łowiska komercyjne w okolicach Wrocławia +50 km, gdzie za opłatą będę mógł wędkować na nocce? Bardzo proszę kolegów wędkarzy o pomoc, za którą z góry dziękuję! :) [2017-08-21 12:23]

michal806

Dziękuję za odpowiedź! Niestety łowiska jakie znalazłem w Twoim linku to łowiska gdzie można łowić jedynie od rana, a ja szukam łowiska gdzie można spędzić nockę na rybach. Czy ktoś zna takie łowiska komercyjne? Pozdrawiam [2017-08-21 15:27]

gasiewicz

Witam,
Jakie komercyjne łowiska w okolicach Wrocławia są warte odwiedzenia? Nie posiadam karty wędkarskiej. [2018-06-23 17:49]