Łowisk w naszym okręgu - Gdzie Łowić Ryby

/ 2 odpowiedzi
Witam wszystkich. Chciałbym poruszyć temat łowisk w naszym okręgu. Niestety za wiele to ich nie ma. Czy ktoś zna jakieś dobre miejsce na duże sandacze? Ja jeżdżę tylko nad Wartę koło Ksieżych Młynów. Wędkarze łowią tam sztuki ok 1,5 kg. Czy ktoś próbował sił już na Nerze koło Poddębic?
marianmc2

Darek Wszyscy wiemy, że kiedyś wędkowanie na Nerze to był pewny sukces i przyjemność, ale ja niestety takich czasów nie pamiętam. Teraz Ner to paskudna rzeka. Ale od czasu kiedy powstała w Poddębicach oczyszczalnia ścieków, to za nią w kierunku północnym można spotkać wędkujących, podobno da się coś złowić i niekoniecznie coś paskudnego ;) . Ale ja osobiście nie próbowałem. Wiem też, że by przekonać ludzi do wędkowanie na tej rzece musi minąć sporo czasu, a raczej musi dużo wody w Nerze upłynąć. Każdy jest nastawiony anty do tej wody ze względów oczywistych. A tak naprawdę Ner mógłby być świetny łowiskiem i spokojnie pod względem miejsc, nurtu wyglądu i dostępu do wody dał by radę konkurować z innymi rzekami. Ale... zasyfiliśmy tą wodę i teraz możemy, przynajmniej na razie, tylko o tym marzyć. (2008/12/16 08:09)

u?ytkownik26041

duze sandacze kolego to u nas mozesz zapomniec ja jezdze na na zalew szaly kolo kalisza tam jest duzy sandacz widzalem jak z lodki trafialy sie 12 kg i mniejsze tez ci co z brzegu lapali to roznie 5 kg i 8 kg ale tylko w nocy .Ja duzego tam nie zlapalem  bo pozno zaczalem tam plywac ale w tym roku go przy pilnuje   

(2010/05/09 19:12)