Zaloguj się do konta

Łowienie szczupaka w okresie ochronnym

utworzono: 2014/03/06 19:49
jaster1211

Krótko i na temat [2016-04-03 17:02]

Artur z Ketrzyna

Ostatnio z kolegoą rozmawialiśmy o łowieniu szczupaczka. Że jeszcze troszkę czasu i trudno się doczekać.

Opowiedział mi o swoim znajomym, też zapalonym wedkarem.
Zewolenie wykupił dawno bo i z lodu łowił, pojechał ma Mamry złowił szczupaczka. I była kontrol, a jej efektem zabrane zewolenie i 500 zł mandatu.
Łącznie 800 zł go kosztował :-) [2016-04-03 17:23]

Kasjusz

chlopaki to jak lowić okonie jak szczuply w wszystko wali ? 

a moze w rapr jest cos takiego zakaz lowienia metoda spiningową od 1 stycznia do 30 kwietnia :) 
czyli mozna - przylów wypuszczamy [2016-04-03 20:04]

Jeżeli Ty masz takie pomysły jako początkujący to aż strach pomyśleć jakie pomysły będziesz miał jako ,,stary wyjadacz" 
Kolego Łukaszu  tu nie ma co cytować RAPR  ani odwoływać się do etyki . Jeśli twierdzisz że znasz regulamin i wiesz co to jest etyka wędkarska  należy odpowiedzieć Ci tak. Łukaszku a kopa w d.....    ktoś Ci  już zasadził. [2016-04-03 21:32]

JKarp

Julian i dlatego po przeczytaniu kilku wpisów dochodzę do wniosku, że powinny być egzaminy na kartę  prawsziwego zdarzenia akładające się z 300 sczegułowych pytań a z tego np 30 jako pytania egzaminacyje w formie testu. 
JK [2016-04-04 09:38]

SlawekNikt

W temacie etyki żaden egzamin, nawet taki składający się z 3000 pytań nic nie zmieni. Kwestia podejścia do tematu, może też trochę czasu jaki się spędziło nad wodą bo mając już na koncie "parę" rybek nie ma się parcia na wyniki. [2016-04-04 12:33]

pstrag222

a moze w rapr jest cos takiego zakaz lowienia metoda spiningową od 1 stycznia do 30 kwietnia :) 
czyli mozna - przylów wypuszczamy

Na nie których akwenach jest nawet zakaz do oststniego maja:))))
Chociaz sam też spininguje w marcu i kwietniu , równiez miałem kontrole w tym okresie i jakoś nigdy nikt nie zabrał mi zezwolenia jak pisze Artur z K.

[2016-04-04 13:02]

JOPEK1971

czyli mozna - przylów wypuszczamy

Na nie których akwenach jest nawet zakaz do oststniego maja:))))
Chociaz sam też spininguje w marcu i kwietniu , równiez miałem kontrole w tym okresie i jakoś nigdy nikt nie
zabrał mi zezwolenia jak pisze Artur z K.

Gościu zabrał szczupaka,to kartę zabrali,proste.Za same łowienie gdzie nie ma zakazu spinningowania można łowić bez konsekwencji z czego wielu korzysta,a etyka to indywidualna sprawa niestety.

[2016-04-04 13:31]

JKarp

W temacie etyki żaden egzamin, nawet taki składający się z 3000 pytań nic nie zmieni. Kwestia podejścia do tematu, może też trochę czasu jaki się spędziło nad wodą bo mając już na koncie "parę" rybek nie ma się parcia na wyniki.

No zgadzam się, że w temacie etyki nawet 3 000 pytań nie pomoże. Ale za to jak będzie ciężko zdobyć kartę wędkarską to się może będzie bardziej szanować ryby w tarle. Oczywiście przyłowy zawsze były i są ale teksty o tym, że RAPR nie zabrania to jakby nie na miejscu.Jak łowi się okonie a zamiast okoni mam brania szczupaków to chyba jest już powód żeby skończyć ? 
JK

[2016-04-04 17:33]

ewenementatrniex

Co to za durne pytanie wogole ? okres ochronny to okres ochronny nie mozesz w nim lowic szczupaka ,i nie zmienią tego twoje poglady czy apetyt chcesz polowic idz do kolegi na staw i łów sobie . ale na wodach PZW kazdy cie ciebie czepi, powinni cie tak namierzyc i przywalic jakis mandacik wtedy juz zapamietasz , a to taki zarcik tylko :) [2016-04-04 20:39]

pakul1206

3 000 pytań ? Najlepsze jest to że mówią to ludzie którzy tę kartę juz maja, a ilu z nich miało egzamin z prawdziwego zdarzenia? Ja do maja nie spininguję, kiedyś próbowałem ale dużo przyłowów i dałem spokój, nie przeszkadza mi absolutnie że ktoś goni za okoniem, ja nie łowie i tyle. [2016-04-04 20:41]

ewenementatrniex

Ostatnio z kolegoą rozmawialiśmy o łowieniu szczupaczka. Że jeszcze troszkę czasu i trudno się doczekać.

Opowiedział mi o swoim znajomym, też zapalonym wedkarem.
Zewolenie wykupił dawno bo i z lodu łowił, pojechał ma Mamry złowił szczupaczka. I była kontrol, a jej efektem zabrane zewolenie i 500 zł mandatu.
Łącznie 800 zł go kosztował :-)

Sorry ale dziwne ze dal sobie wlepic ten mandat wogole , przeciez na lodzie to juz kompletnie widac na co sie kto nastawia a ze to przyłów trudno zdarza sie moim zdaniem latwo mogl sie wytlumaczyc noo chyba ze mial cos za uszami :) , rozumiem teraz jakbys lowic na jakies typowo szczupakowe przynety ciezej by bylo

[2016-04-04 20:43]

Janusz na pewno masz kupę racji w tym ustępie. Do czegoś co się nabyło lub zdało z trudem podchodzimy z większym szacunkiem.Ja tu widzę w tym pytaniu postawę klasycznego bezmózga z za kółka. Wszyscy wiedzą że nie można jeżdzić po gorzale ale zawsze się taki zdarzy który to sprawdzi. Może się z tą gorzałą już powtarzam ale to są takie co tygodniowe weekendowe fakty.
Ps. Kiedyś za kołnierz nie wylewałem ( teraz cóż wiek i zdrowie ) ale idioty nigdy z siebie nie zrobiłem
Do zobaczenia nad Górą byłem w niedzielę kolo południa żywego ducha. Na Narwi też 0 brań. [2016-04-04 21:03]

ogtw

W Carrefour można dzisiaj legalnie złapać szczupaka.

[2016-04-08 13:22]

Jędrula

Masakra jakaś ! Gdzie to jest , który sklep ?  [2016-04-08 14:16]

ogtw

Sklep Carrefour Bytom Plejada [2016-04-08 14:39]

Jędrula

Dziękuję Ci bardzo za informację . Nawet jakby to były ryby z prywatnego zbiornika , to ktoś ewidentnie niszczy swój interes . Nic z tego nie rozumiem . [2016-04-08 14:44]