Szczupak zwsze złowisz
(2010/10/25 17:24)Szczupak zwsze złowisz
Kilka lat temu wracałem z nocnego polowania na klenie.Było pochmurno i ciepło(lipiec) godzina około 24-tej.Nagły powiew wiatru,księżyc i rozgwieżdżone niebo(wydawało mi się,że zrobiło się całkiem jasno) i woda zaczęła się gotować.Wszędzie słychać było atakujące ryby.Oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie zaczął rzucać ale efekty miałem zerowe.Po około 15 min. ucichło znów pojawiły się chmurki,zrobiło się ciemno.Zameldowałem się w tym miejscu o 6.00 i w dość krótkim czasie złowiłem w miejscach nocnych ataków trzy szczupaki.Żadne potwory- coś w granicach 60 cm.Dowód na to,że w nocy żerują miałem(tu niema sandaczy i sumów) ale nie zdarzyło mi się jeszcze złowić szczupłego w nocy.Może kiedyś-kto wie.Pozdrawiam.(2010/10/26 20:23)
Jeżeli nie ma suma i sandacza to prawdopodobnie był to Boleń. Okoń i szczupak żerują o tej porze roku najlepiej o świcie, lub na wieczór. Nic dziwnego że żerowały szczupaki w miejscu przebywania drobnicy, ale jak piszesz rano.
mi się to nie sprawdza w nocy na woblera łap sumy to polecam najlepiej biorą ja łapę w nocy na woblerki a w nocy na blache i ta metoda mi się sprawdza
(2010/10/26 21:22)