Witam. W te wakacje wybieram sie nad morze...chciałbym łowić z plaży. Mam pytanie odnośnie tego. Co bedzie mi potrzebne czy jakie przynety na co łowic...gdzie łowić. Oczywscie wiem ze trzeba miec zgode wykupioną.
Byłem w tym roku w Pucku na belonach i jeden dzień poświęciłem na łapaniu fląder z plaży. Przed wyjazdem przeglądałem różne fora na ten temat,oglądałem filmy. Przydadzą się spodniobuty,wedki jakie używałem to zwykłe karpiówki z włókna szklanego 360cm. 90g.Obciążenie ciężarki płaskie 70g na krętliku,ale można stosować łezki,torpedy.Zakładałem przywieszkę z dwoma hakami którą łączyłem z główną żyłką(możesz kupić gotowe zestawy w sklepie) i na końcu zakładałem ciężarek.Żyłka 30mm.Zamiast podpórek zwykłe rury PCV.Na haczyk zakładałem świeżego śledzia(filecik) Robiłem z niego harmonijkę i wbijałem na haka.Ale jak ty chcesz pewnie latem jechać to rosówki na hak bo podobno to dobra pora na leszcze.Przy zarzuceniu zestawu wracałem na brzeg z wędką cały czas naprężoną z odkręconym hamulcem,tak jak zalecali w filmie.Reszta wygląda tak jak przy ustawianiu pickera tylko tyle że na sztorc.W nocy zakładasz świetliki i łapanie.W maju znowu jadę na belony i flądry tylko że z feederami bo delikatniejsze brania będzie lepiej widać i stojak plażowy zabieram bo w rurach przy wietrze bardzo mi wędkami obracało. (2011/11/28 00:53)
Witam. Możesz również wejść na portal splawik.pl i tam w wędkarstwie morskim znajdziesz bardzo dużo informacji w tym temacie. Jak czegoś nie będziesz wiedział to pytaj tam ludzi śmiało bo siedzą tam naprawdę doświadczeni wędkarze. (2011/11/28 08:10)
Witam. W te wakacje wybieram sie nad morze...chciałbym łowić z plaży. Mam pytanie odnośnie tego. Co bedzie mi potrzebne czy jakie przynety na co łowic...gdzie łowić. Oczywscie wiem ze trzeba miec zgode wykupioną.
Witam, zapraszam serdecznie na wspólne połowy, zadzwoń a chętnie powiem Ci wszystko co najistotniejsze, aby udało Ci się łowienie ryb nad morzem. Nr tel. znajdziesz na stronie: http://wakacjerusinowo.pl Przy okazji zapraszam także do Rusinowa - zorganizuję każdy rodzaj nadmorskiego wędkowania :). Pozdrawiam, Tomasz. (2015/10/01 15:45)