Tak ostatnio oglądam wysyp filmików o wędkarstwie karpiowym i tak mi się nasunęło pytanie: czy ktoś z Was łowił na kulkę lub pelet inne gatunki ryb niż karp i węgorz?
Nie mówię, że był jakiś przyłów w postaci leszcza, ale z nastawieniem na łowienie ryb innych gatunków niż w/w z przynętą na włosie lub klipsie (np. białe robaki) tylko metodą karpiową. W opublikowanych filmach widać, że stosują duże haki, ale widzę, że są także haczyki 8 z oczkiem, więc teoretycznie nie stało by nic na przeszkodzie, aby poławiać inne gatunki tą właśnie metodą.
czytałem o feederze, ale nie znalazłem nic o kulkach. królują białe i czerwone robaki, czasami kuku lub groch i mniejsze przynęty...
Można chyba nastawiać się na duże karasie.Znam kolegów,którzy często zaliczają na kulki karasie ponad dwukilowe,ale jako przyłów.Często na wędkuje pojawia się temat ,,co zrobić , żeby nie brały małe karasie,bo są też duże,ale małe są pierwsze zawsze na haku ". To by był chyba dobry sposób na pozbycie się maluchów.
Można chyba nastawiać się na duże karasie.Znam kolegów,którzy często zaliczają na kulki karasie ponad dwukilowe,ale jako przyłów.Często na wędkuje pojawia się temat ,,co zrobić , żeby nie brały małe karasie,bo są też duże,ale małe są pierwsze zawsze na haku ". To by był chyba dobry sposób na pozbycie się maluchów.