Zaloguj się do konta

Łowienie na żwirowni

utworzono: 2012/08/04 15:42
karolpolawiacz

jadę w poniedziałek na żwirownie i proszę o podpowiedzi jak złowić tam karpia szczupaka albo okonia co doradzacie  . karpie pływają około 3 4 kg okonie do kila i szczupaki do 3 kg na co je łowić na żywca na spinning czy na spławik nie mam pojęci zaznaczam ze mam zanęcone 1kg zanęty . Dane na temat łowiska  głębokość 3 4 m woda w miarę czysta dno zarośnięte na co mam spróbować nie wiem   prosze o wytozumialosc w kwestii ortograficznej z góry dziękuje i pozdrawiam karolpolawiacz ;d
[2012-08-04 15:42]

Jędrula

Karpie dobrze biorą na spining o zachodzie słońca , szczególnie dobra metodą na te ryby jest metoda '' z opadu '' na kopyto albo twstera – znajdziesz opis i filmy w necie . Okoń to wiadomo , że najlepiej bierze na ciasto waniliowe w kolorze zielonym , szukaj tej rybki pod lustrem wody bo to jego naturalne środowisko , łów go na kulę wodną . Szczupak to na pewno wszyscy wiedzą bierze na kulki proteinowe i ciasto z łazoka o zapachu skopeleksu z odrobiną cynamonu .

[2012-08-04 17:41]

Bernard51

A jak to na poważnie wezmie??ha ha
[2012-08-04 18:17]

karolpolawiacz

jedrula nie rób sobie jaj ja chce naprawde jakies porady nie jestem glupi ty morzesz sobie karpie na spinning lowic haha pierwszy raz slysze o czyms takim

[2012-08-04 18:37]

Jędrula

jedrula nie rób sobie jaj ja chce naprawde jakies porady nie jestem glupi ty morzesz sobie karpie na spinning lowic haha pierwszy raz slysze o czyms takim

Po pierwsze mój nick to ''Jędrula'' a po drugie jak nie chcesz na spining karpi łowić to możesz spróbować na żywca ? Zastosuj najlepszą przynętę na świecie i czyli welonkę – drapieżną rybkę z dorzecza akwarionki . Polecam zastosować do tej przynęty zestaw samo łowiący firmy Dżakson , Pamiętaj , zastosuj przypon bambusowy bo karp ma ostre kwasy żołądkowe i może przeżreć przypon , BAAAAA przypon ! Cały zestaw !

[2012-08-04 19:25]

withanight88

Karpie dobrze biorą na spining o zachodzie słońca , szczególnie dobra metodą na te ryby jest metoda '' z opadu '' na kopyto albo twstera – znajdziesz opis i filmy w necie . Okoń to wiadomo , że najlepiej bierze na ciasto waniliowe w kolorze zielonym , szukaj tej rybki pod lustrem wody bo to jego naturalne środowisko , łów go na kulę wodną . Szczupak to na pewno wszyscy wiedzą bierze na kulki proteinowe i ciasto z łazoka o zapachu skopeleksu z odrobiną cynamonu .

Jędras co Ty pleciesz :)))) [2012-08-04 20:33]

robson16

Cicho ...
Za tydzień wychodzi poradnik o łowieniu uklejek na całe kurczaki :)
[2012-08-04 21:02]

halski021

Naćpaliście się?!:)

[2012-08-04 21:06]

karolpolawiacz

prosze doradzcie cos  iniech ten jedrula mi nie pisze jakis glupot na te swoje metody to ty se te karpie low i chyba chodzilo ci o firme jaxon

[2012-08-04 21:47]

karolpolawiacz

jeste tu nowy ale w takie bamboko to mnie nie zrobisz ja szukam jakiegos wendkarz co mi doradz a nie jakiegos amatora jak  ''Jędrula''
[2012-08-04 21:49]

karolpolawiacz

paczcie tacy ja on psują takie piękne i fajne forum

[2012-08-04 21:50]

withanight88

paczcie tacy ja on psują takie piękne i fajne forum

[2012-08-04 21:52]

89krzysztof

Jędrula, amatorze, dlaczego nowego użytkownika tego forum chcesz zrobić w bamboko? Nie jesteś prawdziwym wendkarzem, wiesz? paczysz na to i co ? Co dalej ? Może jakieś zadośćuczynienie ?  [2012-08-04 22:06]

JKarp

jadę w poniedziałek na żwirownie i proszę o podpowiedzi jak złowić tam karpia szczupaka albo okonia co doradzacie  . karpie pływają około 3 4 kg okonie do kila i szczupaki do 3 kg na co je łowić na żywca na spinning czy na spławik nie mam pojęci zaznaczam ze mam zanęcone 1kg zanęty . Dane na temat łowiska  głębokość 3 4 m woda w miarę czysta dno zarośnięte na co mam spróbować nie wiem   prosze o wytozumialosc w kwestii ortograficznej z góry dziękuje i pozdrawiam karolpolawiacz ;d

CześćTo ja całkiem serio. Teoria mówi tak:Karp - ciasta, makarony, wszelkiego rodzaju robale, ziarna, kulki proteinowe i pellety. Karpia powinno się nęcić zanętami grubymi.Szczupak - żywiec, wirówki, wahadłówki, różnego rodzaju " gumki "Okoń - patrz powyżej lecz stosuj w rozmiarze 0 lub 1.
O ile brak wiedzy wędkarskiej może nie dziwić o tyle po polsku można napisać bez wiedzy wędkarskiej.JK
[2012-08-04 22:40]

alkoholik16

dzwonie na policje ! :D dajcie tylko nr bo nie wiem jaki jest . a tak na serio to spróbuj karpia na kuku, szczupaka na żywca, a okonia na małą rybkę, rosówke lub czerwonego .
[2012-08-04 22:42]

Jędrula

jeste tu nowy ale w takie bamboko to mnie nie zrobisz ja szukam jakiegos wendkarz co mi doradz a nie jakiegos amatora jak  ''Jędrula''

Nikogo nie słuchaj , poluj na te ryby jak Ci napisałem bo na 100 % prawda . Wal na szczupala proteiny jak sie patrzy a na okonia........................

Młodzieńcze czy rozumiesz co chcę Ci powiedzieć ?

Powodzenia :)))))))))))))

[2012-08-05 10:06]

Jędrula

Jędrula, amatorze, dlaczego nowego użytkownika tego forum chcesz zrobić w bamboko? Nie jesteś prawdziwym wendkarzem, wiesz?  paczysz na to i co ? Co dalej ?  Może jakieś zadośćuczynienie ?              Hehehehe

[2012-08-05 10:14]

karolpolawiacz

na kulki lowi sie karpie a nie szczupaki szczupaki albo na zywca albo na trollong albo na inne odmiany spinningu drop schot albo casting

[2012-08-05 11:12]

karolpolawiacz

89krzysztof dziękuję ci za te podpowiedzi jak coś złowię to napisze Więcej  takich wędkarzy jak 89 Krzysztof  a nad tymi twoimi radami się zastanawiałem i na karpia pójdę na spławik z gruntu bo mam zanęcone a okoni na rasowki bo jednego tam tak dostałem miał 25cm  a szczupak na spinning kopytka przede wszystkim 
[2012-08-05 11:17]

karolpolawiacz

jak zapytacie czemu nie na kulki i albo koszyk to dla tego ze jest to bardzo zarośnięte i morzona łatwo urwać zestaw 
[2012-08-05 11:19]

Tomekoo

a ja bym się ustawił na okonia z dużymi rosówkami ;))))to zapomniana metoda ale skuteczna i to bardzo,ustawiasz się przy karczach ze spławiczkiem w nocy duży hak i do tego robale i na bank coś wyjedzie;) [2012-08-05 11:24]

karolpolawiacz

witam złowiłem 3 okonie jeden na spinning na predatora 25 cm i dwa małe jeden na spławik to wypościłem a jedna na rybkę z gruntu i powiem ze w burzy brały najlepiej jednego ciagnolem  20 min i urwałem myślę ze to był szczupak albo węgorz  dziękuje za rady

[2012-08-06 20:39]

damian-kozlik

Wiesz co kolega chce ci dac do zrozumienia? Jestes tepy jak but. Zobacz jakie bledy robisz, do tego forum jest na tyle wielkie, ze znajdziesz po xx artykulow na kazdy temat. A ty pytasz o podstawy. Jezeli masz karte, to jak ty ja zdales? Nie znasz sie na wedkarstwie wogole.

PS. Wedka to nie wendka. ;)

[2012-08-06 22:40]

Jędrula

Wiesz co kolega chce ci dac do zrozumienia? Jestes tepy jak but. Zobacz jakie bledy robisz, do tego forum jest na tyle wielkie, ze znajdziesz po xx artykulow na kazdy temat. A ty pytasz o podstawy. Jezeli masz karte, to jak ty ja zdales? Nie znasz sie na wedkarstwie wogole.

PS. Wedka to nie wendka. ;)

Tak bym tego nie ujął jak Kolega wyżej ale właśnie o to mi chodziło . A wracając do kulek proteinowych i szczupaka to ja złowiłem zębatego w ten sposób , co prawda strzelił przy zwijaniu ale złowiłem :))))

[2012-08-08 15:14]