Łowienia na bata - rzeka Wisła?
utworzono: 2011/01/01 18:58
Witam Czy ktoś z kolegów łowił batem 6m na rzece Wiśle, jak tak to proszę jakieś ciekawe porady,jakie zestawy, jakie przynęty itp... może jakieś ciekawe miejsca. Ogólnie ja łowię batem ale tylko wody stojace a chcę spróbować czegoś innego. Pozdrawiam i z góry DZIĘKUJE [2011-01-01 18:58]
Witam,
dwa lata temu maiłem przyjemność pobawić sie na Wiśle batem,(no możę pomęczyć) sprawa jest fajna sposób też jak sam wiesz fajni czuć branie i hol rybki,ale jest jedna zmora jak nie masz dobrego miejsca zrezygnuj. W tym roku bedzie raczej ciężko gdyż woda niesie wszystko a do wakacji raczej lepiej nie będzie. Ja wybrałem miejsca na Radziwiu przy starym moście,pożniej sprawdzałem na Murzynowie? trasa na Dobrzyków przed wpływem Skrwy Prawej.
Zestaw prosty ksiązkowy,nie jestem najlepszy w tym sposobie więc nie opiszę bo zaraz mnie skrytykują :) metoda prób i błedów ale zabawa była przednia. Połamanie kija pozdrawiam.
[2011-01-09 14:40]Jeżeli nie posiadasz spraw sobie słynnego Lizaka Gutkiewicza,albo Igłe Jeżozwierza(kolekcja dziadka) myśle że są dobre w tym stylu na rzekę.
[2011-01-09 14:43]DZIĘKI ZA INFO!! ogólnie także myślę, że ten rok będzie ciężki aby sobie powędkować no i jeszcze na spławik i to na Wiśle.Ale trzeba będzie poszukać jakiś fajnych miejscówek. Ogólnie to łowiłem na bata w Porcie Jachtowym na Wiśle w zeszłym roku - ale to woda stojąca - a rzeka to dopiero wyzwanie aby łowić na spławik. Pewnie na rzekę to tylko tyczka i spławik a nie bat. A wrócę do tego Portu Jachtowego to lipa jak nic - totalne bezrybie. POZDRAWIAM [2011-01-10 21:54]