Lorpio Super Płoć czarna

/ 4 odpowiedzi
Witam! Stosował kiedyś tą zanętę? Jakie dodatki dorzucaliście? Sprawdzała się? Mam zamiar ją użyć na zawodach na stawie w niedzielę więc dam znać jak poszło. Dodałem 50g coco belge, 150g epiceine, 200g minerału płociowego, 50g pieczywa fluo i 50g atraktora waniliowego. Będę mieszał 1kg zanęty z 2kg gliną argile brune. Pachnie bardzo intensywnie kolędrą. Ma dobrze wyprażone składniki. Technicznie zdecydowanie na +. Super jakość do ceny. Zobaczymy jakie wyniki będą.
patryk-kociemba

moze nie mam doswiadczenia z ta zaneta (uzywam wersji gp), tyle co moge ci powiedzie ,że twój skład mieszanki chyba torszkę za bogaty, znaczy napewno za duzo pieczywka chyba ze masz ryb w brud, inaczej strsznie szybko sie nasyci i po zawodach. Sprawa druga jeżeli nastawiasz sie na płoć to pomieszaj(jeżeli dno nie jest bardzo miekkie) ziemie bełchatowska z argila 1:1, sama glina to mieszanka na leszcza i krąpia, zanęt na płoć musi pracować.
Taka moja propozycja, a może sie myle i czekam na twoj wynik jak ci poszło.
pozdrawiam (2014/05/16 21:29)

nikodem977

Dno mam akurat twarde i jest bardzo płytko - 1,3m więc nie chcę żeby zanęta za mocno pracowała. No i także ziemia bełchatowska jest czarna i wszystko barwi na czarno, a mieszankę chcę mieć bardziej brunatną. Mam glinę argille brune. (2014/05/17 16:48)

klaudek

zdecydowanie mniej skłądników syconcych i polecam dodac troszke konopi i wode jesli ja gotowałem jesli płoć podejdzie to juz nie odchodzi a co do zanęty to dobry wybór :)
Taaaaakiej ryby (2014/05/19 21:30)

u?ytkownik102837

Miałem doświadczenie i styczność z tą zanętą ale na zawody raczej polecił bym lorpio grand prix roach ta zanęta o wiele bardziej sprawdza się na moich wodach. Co do lorpio super płoć czarna to możesz do niej dodać standardowo ziaren mocno pracujących typu konopie prażone czy słonecznik prażony. Może jakiś atraktor z bioenzymami na przyspieszenie trawienia oraz jakiś atraktor w płynie ja ostatnio zacząłem używać migdałowego ponieważ na moich wodach szybko wabił ryby. Całość można uzupełnić biszkoptem miodowym z melasą. Dobrym rozwiązaniem jest dodanie 50-80g sezamu gotowanego. Do mieszanki oczywiście jakieś robactwo podane w mieszance glin i ziem np. pinka parzona, jokers, kastery. Możliwości jest wszystko zależy od twojej kreatywności.

Pozdrawiam Boczny Trok (2014/05/19 21:39)