więc chyba odpuszcze sobie lorpio magnetic tench bo ryby nie są przyzwyczajone do teoretycznie najlepszych przysmaków(2014/04/28 20:29)
myślę tu o mocno ziołowych i słonawych
Witam,Od 3 sezonów używam zanęt Dragona i moim zdaniem są jednymi z lepszych:Polece Ci bazową mieszankę w ilościach 50/50
http://www.firmadragon.pl/index.php/oferta/zanty-i-atraktory/zanty-atraktory-i-dipy-dmb/zanty-method-feederhttp://www.firmadragon.pl/index.php/oferta/zanty-i-atraktory/dragon/zanty-elite
Do zanęty nie dodaje nic innego. Mieszanka ma dobrze pracować.Dodatkowo z procy dorzuce mieszankę składającą się z :- pelletu (6-8 mm)- kukurydzy
Przynęta:-kukurydza-czerwony robak- biały robak
Polecam aromatyzowanie przynęt: http://www.firmadragon.pl/index.php/oferta/zanty-i-atraktory/dragon/atraktory-e
Połąmania !
Co do tych zanęt tragona, trzeba przyznać że jest kilka spoko seri i rodzajów ale nie wszystkie ponieważ niektóre to kompletne padaki.
(2014/04/29 07:04)![]()
nikodem977
Mówisz że która to badziew? Elite czy magnum (2014/04/29 08:16)![]()
89krzysztof
Chyba odbiegacie od tematu, a też chciałbym się czegoś dowiedzieć o zanętach LORPIO, a nie Dragon ...
Myślałem o zanęcie Magnetic Carassio Vanilla i do tego dodać posiekanych czerwonych robaków. Coś jeszcze dodać ? Coś zmodyfikować ? Co myślą ci, którzy mają jakieś pojęcie o tym, co robią ? (2014/04/29 14:12)![]()
nikodem977
Dodaj posiekane czerwone, pinke, kukurydzę, może być drobny pellet waniliowy, płatki owsiane i konopie gotowane. Jeszcze żeby wzmocnić zapach to atraktor wanilia / karmel / korzenny. Wszystko to optymalne dodatki. (2014/04/29 14:25)![]()
89krzysztof
Tak, tak. Na zawodach wrzucę coś takiego do wody, ryba się naje i będzie się przyglądać robakom na haku. Tu nie chodzi o to żeby rybę przekarmić tylko utrzymać w łowisku.
Jeśli dodałbym czerwonych, pinkę, kukurydzę itd to byłaby bomba kaloryczna dla ryb, nie tak czasem ? ;) (2014/04/29 14:41)![]()
nikodem977
No to od razu że na zawody... Na zawody to koniecznie ziemia bełchatowska w stosunku objętościowym z zanętą 1:1. Koniecznie coco belge, melasa, siekane czerwone i parzona pinka i atraktor jakiś waniliowy/karmelowy/korzenny. (2014/04/29 15:53)![]()
u?ytkownik102837
Tak, tak. Na zawodach wrzucę coś takiego do wody, ryba się naje i będzie się przyglądać robakom na haku. Tu nie chodzi o to żeby rybę przekarmić tylko utrzymać w łowisku.
Jeśli dodałbym czerwonych, pinkę, kukurydzę itd to byłaby bomba kaloryczna dla ryb, nie tak czasem ? ;)
Jeśli chodzi o zawody to ja proponuje dodać do mieszanki ziarna mocno pracujące aby szybko wabiły ryby np konopie prażone, słonecznik prażony. Do tego oczywiście parzona pinka no i przydał by się jakiś atraktor z bioenzymami. Całość można jeszcze uzupełnić coco belge i do tego np. aromat migdałowy w płynie. Całość można wymieszać z ziemią bełchatowską albo mieszaniną ziem i glin, nie pisze dokładnie co i jak ponieważ nie wiem na jakiej wodzie będziesz łowił i jaki efekt chcesz uzyskać :)
Pozdrawiam Boczny Trok
(2014/04/29 16:57)![]()
89krzysztof
No to od razu że na zawody... Na zawody to koniecznie ziemia bełchatowska w stosunku objętościowym z zanętą 1:1. Koniecznie coco belge, melasa, siekane czerwone i parzona pinka i atraktor jakiś waniliowy/karmelowy/korzenny.
Kolego Nikodemie, pisałem żeby wypowiedział się ktoś, kto rzeczywiście zna się na łowieniu spławikowym.
Z całym szacunkiem, ale jak widzę u kogoś w profilu coś takiego:
- Lorpio Magnetic Tench i Magnetic Carassio »
- Epiceine jako dodatek do zanęty »
- Traper Gold Series na płoć i leszcza »
- Zanęty Traper Gold Series »
- Zanęta na zawody spławikowe na stawie »
- Zanęta na zimne dni »
To mam podstawy twierdzić, że raczej nie ma wiedzy większej niż ja ... U mnie na półce kilka pucharów stoi za zawody, więc coś tam też wiem. Chciałem uzyskać poradę od kogoś ogarniętego, ale widzę że na tym forum lepiej pytać prywatnie, bo w ogólnych tematach ciężko o fachowe porady. (2014/04/29 19:18)![]()
Hooher
Chyba odbiegacie od tematu, a też chciałbym się czegoś dowiedzieć o zanętach LORPIO, a nie Dragon ...
Myślałem o zanęcie Magnetic Carassio Vanilla i do tego dodać posiekanych czerwonych robaków. Coś jeszcze dodać ? Coś zmodyfikować ? Co myślą ci, którzy mają jakieś pojęcie o tym, co robią ?
Potrzebuję zanęty pod te gatunki i dlatego pytam się was które możecie polecić. Oprócz tych w temacie może coś innego byście polecili? (2014/04/29 19:41)![]()
hudzik
Akurat przerabiałem tą zanętę na zawodach ( grand prix płoć ) - zresztą wielkie podziękowania dla kolegi " Nemo " za recepturę . Dałem 2kg gliny rozpraszającej na 1kg zanęty , konopie , prażone, kolendrę, wanilie i pinkę . W zanętę weszły ładne płocie , kilka leszczyków i krąpi , ogólnie zająłem 10 te miejsce z 3kg 955gr ryby. Może ktoś chce kupić tanio fartuch sensas :) (2014/04/29 19:57)![]()
89krzysztof
Akurat przerabiałem tą zanętę na zawodach ( grand prix płoć ) - zresztą wielkie podziękowania dla kolegi " Nemo " za recepturę . Dałem 2kg gliny rozpraszającej na 1kg zanęty , konopie , prażone, kolendrę, wanilie i pinkę . W zanętę weszły ładne płocie , kilka leszczyków i krąpi , ogólnie zająłem 10 te miejsce z 3kg 955gr ryby. Może ktoś chce kupić tanio fartuch sensas :)
Fajne nagrody macie za 10miejsce ... (2014/04/29 21:42)![]()
89krzysztof
Sprzedaj za flaszkę, w kuchni i tak sensasowi żona reklamy nie zrobi.. (2014/04/29 22:02)![]()
u?ytkownik159564
Polecam Lorpio Magnetic carassio red worms.U mnie na stawie się sprawdziła,dodaj tylko trochę kukurydzy. (2014/05/09 15:17)![]()
Calodobowy
Mi najlepiej sie sprawdzała w przypadku karasi i lnów zanęta z dragona karaś czerwony chyba z serii classic. Co do zanęt tych co wymieniłes to próbowałem bodajże na zanete carassio chyba red worm nie pamiętam dokladnie i efekty nie były złe tyle ze uzywałem jej tylko kilka razy i chyba bardziej na + niż na minus dodaj troche kuku + siekane czerwone. (2014/05/25 18:02)