Mam pewne plany tj. budowa łodzi . Pracuje w drewnie już wiele lat(meble, tarcica) i chciałbym sklecić łajbe na rzeke. Co poradzicie mi na początek??? Może ktoś na spółke postanowi zrobić zemną łajbe???? Czekam propozycje ......
No na początek to można zorganizować tratwę. Sam kiedyś na takiej łapałem uklejki na stawie. Konstrukcja banalna. Polecam amatorom. 2 lub 4 palety euro połączyć ze sobą na sztywno. Można użyć do tego długich desek i gwoździ. Przestrzeń w paletach wypełnić butelkami pet. koniecznie muszą być zakręcone i nie zgniecione. Im więcej się tam wciśnie tym lepiej. Nie trzeba będzie ich dodatkowo mocować.To jest jeden sposób. Drugim sposobem poruszania się po wodzie jest ponton. Zalety: Niewielki koszt kupna, łatwy w transporcie, miękki i wygodny jeśli jest odpowiednio wielki. Jeśli potrafisz tak dokładnie giąć drewno i masz tam jakiś parownik. To działaj. Życzę powodzenia. Pamiętaj że lekka nie będzie i trzeba by ją gdzieś zawieźć i zwodować. Pozdrawiam :) (2009/12/12 14:26)