Planuję zakup środka pływającego. Wiadomo albo łódka albo ponton. Wolałbym łódkę ale niestety mieszkam w bloku i nie mam jej gdzie trzymać. Tu moje pytanie: na którym jeziorze (najlepiej atrakcyjnym dla wędkarzy) można trzymać łódkę w jakiejś przystani, stanicy itd.? Jakie są koszty? Jeżeli nie znajdę żadnej z powyższych to zostaje jedynie ponton...
Kiepsko z tym jest u nas, musiał byś pojeździć po wodach które znasz i lubisz na nich łowić w okolicach Poznania Kiekrz - ma kilka przystani i w każdej dogadasz sie z bosmanami co do prechowania w okresie zimowym - latem moze stac na wodzie cały sezon....Strykowaskie i inne wody, na większości jeźior nie ma przystani jachhtowych, czy wypożyczalni sprzętu wodnego - tam właśnie należało by pytać o możliwość "zimowania" sprzętu... ciężko też coś doradzić gdyż uzależnione to jest od tego gdzie łowisz i jesteś zadowolony z wynikóe... Bo po co ci łódka na wodzie gdzie na ma ryby lub nie można jej zlowić? //poczytaj też o właścicielach wody/dopuszczeniu do łowienia z łodzi oraz o opłatach - na każdej wodzie inaczej jest to rozpatrywane.... Jak coś już usalisz daj znać, chętnie wszedł bym w spółkę / zakupu, zimowania, posiadania łódki.. puki co mam ponton, ale to zupełnie co innego niż łódka, szukam łodzi używanej w dobrej cenie... przydała by się przyczepka transportowa lub dobry bagaznik na dach.... napisz na PW jak masz jakieś opcje i checi na podzielenie kosztów... (2013/08/07 11:53)