Lód na mazurskich jeziorach
utworzono: 2013/04/13 10:09
Witam szanownych kolegów i koleżanki! Planuje wypad na mazury w majówkę (zapewne jak połowa wędkarskich zapaleńców), chciałbym się dowiedzieć jak tam sytuacja z lodem jeszcze na jeziorach bo w radiu w tym tygodniu słyszałem, że gdzie nie gdzie jest jeszcze go ok. 40 centów. Jak to jest naprawdę? Może ktoś z was wie? Proszę o wszelkie info! Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
P.S. Miejscowość do której jadę to Jakunówko w gminie Pozezdrze nad jeziorem Krzywa Kuta.
[2013-04-13 10:09]
niestety ale to prawda, większość jezior pokrywa jeszcze spora warstwa lodu. jednak pogoda wychodzi już na prostą więc można liczyć że na majówkę będzie można już spokojnie łowić :)
pozdrawiam
[2013-04-13 13:24]Byłem dziś w Giżycku,na wszystkich mijanych wodach lód i wielu wędkarzy jeszcze na nim.
[2013-04-13 18:35]
nooooooo bardzo kiepsko bo mam wszystko porezerwowane i może być kiszka, pytanie jeszcze czy nawet jak lód zejdzie do tego czasu to czy szczupak się wytrze?
[2013-04-14 08:07]
na Śniardwach dobre 40 cm. na tyrkle ok 20 cm. a jeśli chodzi o majówkę to może być kiepsko w związku z późnym tarłem szczupaka i zimną wodą. jeśli chodzi o lód to myślę że w tym tygodniu na pewno puści. tylko ciekawe czy woda się nagrzeje. bo jak nie to szczupaka będzie trzeba szukać na głębokich spadach:( no i ciekawe czy juz dojdzie do siebie po tarle!? [2013-04-14 10:15]