Zaloguj się do konta

Lin - Zachodniopomorskie

utworzono: 2013/02/20 20:45
abhb1129

Witam Mam pytanie, kto z kolegów wędkarzy może mi doradzić gdzie wybrać się na liny w woj.Zachodniopomorskimoczywiście w porze brania lina.Chociaż pora brania lina jest dziwna i różna(jest to ryba piękna i bardzo waleczna)w zależności od zbiornika.Preferuję wędkarstwo spławikowechociaż feder i spinning nie jest mi obcy.  Proszę jeszcze raz o podpowiedz w zamian obiecuję opisaćwypad w maju do Bornego Sulinowa                       Pozdrawiam Andi [2013-02-20 20:45]

nottic

bory tucholskie ale to w sumie pomorskie i kujasko pomorskie [2013-02-20 20:52]

bazyl9095

nie wiem gdzie .. jedz byle dzie byle bys cos złapał ... xd [2013-02-20 21:24]

robson69

Czesc kolego proponuje Ci rzeke " Postomie "w Kostrzynie n/O.w tamtym sezonie mialem ładne wyniki w linach i karpikach co mi rwaly zestawy i prostowaly chaki nadmieniam ze nigdy niełapałem karpi,oczywiscie na Postomie mozna wejsc dopiero od polowy maja do konca grudnia bo jest to Park Narodowy Ujscie Warty,ale naprawde warto narazie hej...
[2013-02-21 10:51]

Tomek moczykij

Cześć.Jeśli chodzi o zachodniopomorskie to ja mogę powiedzieć tylko tyle, że w okolicach Darłowa przy odrobinie szczęścia i dawce cierpliwości można zaliczyć kontakt z profesorem i to pokaźnych rozmiarów :)Ja osobiście (nie chwaląc się oczywiście :)) w tamtym sezonie na "swoim" łowisku złapałem ponad 20 linów i żaden nie ważył mniej niż 0,5kg, a największy miał prawie 2,5kg :) [2013-02-26 16:59]

marecki27-1979

Lin to przede wszystkim ujście do Regalicy kanału odyńca,musisz znaleźć grążele.Drugie miejsce to przy barce na kanale elewator w dąbiu.Trzecie miejsce staw za jez.Bartoszewo ,w lesie w strone tanowa ,jakieś 3 km.Czwarte miejsce Kanał brynecki nurt ,kanał co doplywa do tzw. kwadratu w podjuchach.Masz blisko do miejsca nr 1. No i stawki,w bedargowie tzw.rozlewisko,lin,karaś i inne.Wodozbiór murowaniec na warszewie,stawki wokół Szczecina.I moje łowisko,moje bo mam najbliżej,jez.Słoneczne na Derdowskiego.Tu od pierwszych słonecznych dni aż do listopada...  Próbuj kolego....
[2013-03-03 12:13]

troc

Jezioro Rzepowo- wschodni brzeg, po prawej stronie grobli- może 10 metrów od samej grobli, kilka lat temu niemałe liny oraz węgorze nie były rzadkością (tylko nocki). Jak jest teraz nie mam zielonego pojęcia, mieszkam trochę za daleko.
[2013-03-03 16:56]

marecki27-1979

A i jeszcze najważniejsze .W 1997 roku ,staw na boh.w-wy w Nowogardzie koło osiedla Radosław.Jednegowieczoru złapałem 42 liny,jeden rocznik tak koło 30-35 cm.do dzisiaj nie udało mi sie pobic tego rekordu,przyneta kartofel zaneta tez kartofel.Wiem że w zeszłym roku też tam połowili lina ,nie tyle ,ale za to większego.
[2013-03-03 17:05]