Lin marynowany

1KG LINA.2LYZKI MAKI.SZKLANKA OLEJU LUB KLAROWANE MASLO.CEBULA. 3 ZABKI CZOSNKU.SZKLANKA OCTU 6%2 LISCIE LAUROWE.TYMIANEK.SOL.PIEPRZ.TROCHE CUKRU
LINA SPRAWIC UMYC PODZIELIC NA DZWONKA PRZYGOTOWANE DZWONKA ZANURZYC NA CHWILEW GOTUJACEJ SIE WODZIE .OBSACZYC OBTOCZYC W MACE I SMAZYC NA OLEJU NA RUMIANY KOLOR OSOBISCIE PREFERUJE SMAZENIE NA KLAROWANYM MASLE  NA PATELNIE WLAC TROCHE OLEJU EWENTUALNIE MASLA I UDUSIC NA NIM CEBULE POKROJONA W KRAZKI ORAZ CZOSNEK NA ZLOTY KOLOR NASTEPNIE DODAC SZKLANKE OCTU I PRZYPRAWY LISTEK TYMIANEK PIEPRZ SOLI CUKIER DO SMAKU ZAGOTOWACGORACA ZALEWA ZALAC LINA I ODSTAWIC NA 24 GODZINY W CHLODNE MIEJSCE W LODOWCE MOZEMY GO PRZETRZYMYWAC KILKA DNI ZYCZE SMACZNEGO

CO CHODZI O SPOSOB NA KLAROWANE MASLO Z CHECIA PODAM PRZEPIS