Najlepiej na grila go weź
Witam dostałem od kolegi 8 szt lina zamrożonego takich po 2 kg
szukam jakiegoś smacznego przepisu na lina w śmietanie
nie chce od razu wszystkich robić tylko tak 1 go lub 2 wyjąć i zrobić .
,a, tylko jeden przepis na lina z warzywami w śmietanie ale szukam innych .
W majowy weekend mógłbym zrobić coś
przepis jaki mam to taki
1 KG LINA
POKROIĆ W DZWONKA
( JA LINA W SOLI WYCIERAM ZE SZLAMU POTEM MYJE I JEST OK I JAK POKROJE W DZWONKA TO NACINAM SKÓRĘ MU ŻEBY SIĘ USMAŻYŁ DOBRZE INACZEJ SIĘ TA SKÓRA DUSI TYLKO I WTEDY MUŁEM CZUĆ A JAK JEST PONACINANA TO JEST OK NIC NIE CZUĆ )
Oprószyć je solą i obtoczyć w mące.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
W GARNKU UŁOŻYĆ MARCHEW CEBULA PAPRYKA BARDZO DROBNO POKROJONE POSYPAĆ SOLA I PIEPRZEM ZALAĆ PÓŁ SZKL OLEJU UŁOŻYĆ RYBY I DUSIĆ 25 MIN .
POTEM ZALAĆ ŚMIETANA I DUSIĆ 5 MIN POSYPAĆ KOPERKIEM
Nie no. Panie Marku. Jeden skrobie, inny solą trze, a jeszcze inny skórę zdejmuje lub wrzątkiem oparzy. Ja parzę wrzątkiem i skrobię do białej skóry, a jeśli robię galaretę, to skórę ściągam jak skarpetę. Sposobów jest od groma i niech tam sobie każdy drogą doświadczeń obierze własny kurs. Nie twierdzę, że jedna metoda jest gorsza od drugiej, ale sam stosuję je wszystkie z doskonałym powodzeniem. Zależy, co chcę uzyskać.
Smacznego.
(2013/05/05 09:39)