Land Rover Freelander co sądzicie o tym aucie

/ 12 odpowiedzi
Witam koledzy zamierzam kupic autko Land Rovera Freelandera 2.0Td
w związku z tym mam pytanko:Co sądzicie o tym aucie?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje.
Kasza23

witam...miałem freelanderka 2.0 td 99r. nie byłem zadowolony .
spalanie 8-10l...w terenie kiepsko się spisywał...jeżeli chodzi o części eksploatacyjne to za tanio nie jest...i ten wał nieszczęsny ja musiałem wymieniać 1400zł ...i kiepsko się trzyma zakrętów :( (2011/12/17 15:40)

arekde

Niestety..jedyne co z wysp dobre to ten ich dzwon i trawniki....te lenie nigdy nic dobrego nie zrobili ( no może nieliczne wyjątki )..nawet japońskie nissany potrafia spitolić. (2011/12/17 17:35)

rolo81

koleżko autko całkiem całkiem :)))) znajomi mają i służy już im 5latek  ale każdy ma swoje opinie (2011/12/18 18:38)

emil30

dziękuje koledzy za opinie jakby ktoś mógł coś jeszcze podpowiedziec to będe bardzo wdzięczny pozdrawiam wszystkich:))) (2011/12/18 19:37)

fishtrace

Mieszkam na wyspach i sporo tu tego jezdzi, chcialem kupic takiego ale kilku irlandczykow mi odradzalo wiec zrezygnowalem, ponoc dosc awaryjne. (2011/12/18 20:44)

jarek95

Witam Słyszałem że psuja się w nim napędy, a w Polsce trzeba uważać bo masa jeździ przeróbek z Anglików.Pozdrawiam  (2011/12/18 20:58)

miszczunio

Kumpel mial takiego i szybciutko sie pozbyl. Walnal naped. (2011/12/18 21:32)

u?ytkownik65689

Niestety..jedyne co z wysp dobre to ten ich dzwon i trawniki....te lenie nigdy nic dobrego nie zrobili ( no może nieliczne wyjątki )..nawet japońskie nissany potrafia spitolić.

I tu kolega ma rację! „Dyskoteka”, bo tak mówią o tym Land Roverze, nadaje się tylko do przejechania płytkiej kałuży. Wszystko zależy kolego, do czego potrzebny Ci jest samochód. Jeżeli chcesz się pokazać i stać Cię na naprawy to Dyskoteka do tego się nadaje, ale nie do końca!!! Wszyscy znawcy samochodów terenowych odradzą Ci to autko. Jeżeli chcesz pojeździć w terenie i po szosie w miarę bezawaryjnie to polecam Patrola, a jeżeli szukasz coś tańszego to tylko Suzuki Vitara. Wystarczy podnieść ją z 10cm, założyć AT-ki, zamontować Snorkel i możesz wjechać w każdy teren. Koszt utrzymania takiego samochodu jest podobny, natomiast bezawaryjność, przyjemność z jazdy i wszechstronność… bezcenna!!!

(2011/12/18 22:20)

miszczunio

Nie to zebym sie chwalil kolegow samochodami ale drugi ma grand vitare. Nie jest typowa terenowka a raczej wyzszy suv ale ma motor 2.7 i staly naped na obie osie. Z blota do pol kola na szosowych oponach wyciagal a100, meska e i tego rowerka bo dzialal naped tylko na jednej osi a wszyscy zakopali sie na wiosne po deszczu. Kumpel sam byl w szoku, ze ich powyciagal i sie nie zakopal. (2011/12/18 22:39)

marcino9

Ja mam jeepa grand cherokee 2,5 w dieslu i polecam bo auto idealnie nadaje się na wypad na ryby, Nigdzie się nim nie zagrzebiesz (chyba że masz duży talent) no i zapakujesz wszystko a nawet teściowa pewnie wejdzie. Swojego jeepa mam już łądnych kilka lat i mogę z ręką na sercu wszystkim polecić! Jako fanatyk prowadzę naprawy w serwisie ganinex w Warszawie i powiem Wam że eksploatacja tego samochodu wcale nie jest droga a jest wręcz tania ... części tanie jeka barszcz a jak oddasz auto do specjalisty tak jak na przyklad ja to spokojnie posłuży Ci dluuugie lata! Polecam (2013/02/20 03:18)

Trevor-Philips

Moja opinia na temat Freelandera jest taka że to nie auto tylko złom na 4 kołach. Psuje się często elektryka, układ napędowy a blokada dyfrów w niektórych egzemplarzach to fikcja.Szczerze odradzam ten samochód, jeżeli macie zamiar szukać SUVA lub jakiejś psełdo terenówki to ja zastanawiał bym się nad kią sorento, sportage. A jeżeli szukałbym terenówki to sprawdziłbym demobile w europie bo jak chcesz mieć prawdziwą terenówke to najlepiej żeby była ona wyprodukowana z myślą o przeznaczeniu dla wojska!  (2014/12/07 22:45)

maniut45

Mam takiego od 2-ch lat nie polecam auto jest za lekkie w teren rzuca go strasznie jak ślisko nie można utrzymać kierowncy a po 4 miesiącach poszedł napęd koszt 2800 naprawy słabe ogrzewanie.Wszelkie naprawy bardzo drogie.Lepiej się zastanów i to głęboko nad zakupem ale kup coś innego lepiej. (2014/12/08 07:28)