Lampa solarna oświetlenie na nocnej wyprawie

/ 9 odpowiedzi
  Czy ktoś z was korzystał z takiej lampy na nocnym wędkowaniu,ciekaw jestem czy zda egzamin jest w miarę tania{w ciastoramie około 10 zł}
Diablo

Ja nie stosowałem. Wystarczy że mam w ogrodzie żeby wiedzieć że to jest bardziej dla zrobienia nastroju lub wytyczenia ścieżki czy dróżki. Światło daje mizerne (2011/07/19 22:33)

pako220

ta lampka tylko świeci a nie oświetla:)za inwestój sobie w dobrą czołówkę!za 50zł energaizer polecam!używam jej na rybkach cały czas!testowałem przez 7 miesięcy w afganistanie i naprawde jestem zadowolony!bateryjki alkaliczne i pare wypadów nocnych zabezpieczone w solidne światło!! (2011/07/19 22:39)

LABEO

Chodzi mi o dodatkowe stacjonarne oświetleni,  nie zamierzam używać jako latarki ,a nie zawsze jest możliwość rozpalenia ogniska. (2011/07/19 22:40)

pako220

no to tak jak napisałem wyżej one nie oświetlają:)mam takie w ogródku.jedyny pożytek z nich to taki z e w nocy ładnie wygląda i po dłuższym grillu kieruje sie w linie ułożoną z nich:)nie bedziesz miał pożytku z nich na rybkach!lepiej kup sobie naftówkę!też nie jest droga (2011/07/19 22:49)

pako220

polecam jeszcze lightsticki!to takie światła chemiczne jak świetlik na spławik tylko w wielkości np.parówki cienkiej!jedna sztuka 1-2zł łamiesz takie 2-3 i nie potrzebujesz nawet latarki (2011/07/19 22:52)

LABEO

Lightsticki to może być całkiem ciekawe ,na allegro dostępne są po 100 szt. za niedużą kasę dzięki za podpowiedż możliwe że lepiej zdadzą egzamin niż lampa,aczkolwiek przed chwilą zweryfikowałem opinie o lampie u sąsiada w ogródku i świecą dość jasno,możliwe że jakiś droższy model a nad rzeką jest w nocy ciemno jak u murzyna wiecie gdzie więc jakiekolwiek światło będzie dodatkowym atutem (2011/07/19 23:14)

pako220

no to napewno dał więcej niż 10zł:)a światełka chemiczne o których wspomniałem ot wielu lat zdaja egzamin na rybkach!przedewszystki używałem je w iraqu i w afganistanie z tąd pomysł aby używać ich na rybkach!aha i tez popatrz na wielkości przy zakupie bo jak będą za małe to będziesz ich musiał troszkę więcej odpalić! (2011/07/19 23:27)

pako220

aha i jeszcze jedno kolego z doświadczenia wiem ze z tymi światełkami jest jak np.z tymi lampami solarnymi:)chodzi oczywiście o cene.nie napalaj sie za bardzo na niską cene bo więcej bedziesz musiał ich odpalić aby dały oczekiwany efekt!troszke więcej i bedzie dobrze!na szczęście nie są drogie a efektowne! (2011/07/19 23:40)