Ja chyba się pogubiłem ;) Chcesz złożyć kij, którego górna granica c.w jest opisana na 21 gramów i chcesz tym kijem obsługiwać przynęty o łącznej masie "30-35" ???? Jaki to ma sens? Nie lepiej było od razu złożyć już kij na blanku do np. 45 gramów???Chciałbym złożyć kij na blanku lamiglasa ISS1102MH. Kij ma długość 280cm i jest do 21 gram.
Łowię na rzece główkami od 7-15 gram i gumami do 13cm. Głównie główka 10-12.5 plus guma 12-13cm. to daje ponad 30-35.
Twoje obawy są uzasadnione, że kij nie da rady i będzie zbyt delikatny. Owszem może okazać się zbyt delikatny w momencie pełnego załadowania kija z ponad 30 gramową przynętą. Po prostu możesz uszkodzić wędzisko. Dlatego zastanawiam się jaki sens było zamawiać wędzisko do 21 gramów, skoro wiadomo było od początku (tak wnioskuję), że wędzisko będzie służyło do "obsługi" znaczne cięższych przynęt???? Dziwi mnie też fakt, że ktoś wykładający nie małe pieniądze na kij, nie rozumie podstawowych zagadnień technicznych związanych z użytkowaniem sprzętu wędkarskiego ;)))Zamówiłem wczoraj taką wędke w Poznaniu w znanej pracowni ale mam obawy, że ten kij nie da rady i będzie zbyt delikatny dla takich przynęt.