Mam zamiar pomalować główki jigowe lakierem do paznokci i zastawiam się czy ten zapach nie będzie płoszył ryb. Szczupłego i sandałka przede wszystkim mam na myśli.
Witam !!! Płoszyć to nie będzie bo lakier szybko wietrzeje , możesz jeszcze popsikać atraktorem rybnym do przynęt spinningowych , albo posmarować żelem . (2010/08/26 19:17)
Możesz pomalować, ale mam wrążenie że nie jest to trwały lakier i szkoda Twojej pracy. Lepszy będzie lakier samochodowy w spraju. Kiedyś używałem główki jigowe w różnych kolorach i nie miało to znaczenia na zwiększenie brań. (2010/08/26 20:59)
Zasugerowany artykułem o twisterach w ostatnim numerze WW też postanowiłem pomalować kilka główek. Przyznam że wygląda to nieźle - ktoś sie orientuje ile wynosi trwałość takiego lakieru do paznokci na główkach? (2010/08/27 11:41)
Tak oczywiście tylko pamiętaj żeby jakaś kropelka lakieru nie dostała się w miejsce gdzie skrzydełko obraca się na pozostałej części obrotówki albo gdzieś na kółku łącznikowym korpusu woblera i kotwiczki w tedy będzie to utrudniało lub całkowicie pozbawiało pracę obrotówki czy woblera. :) (2010/08/27 13:34)