Zaloguj się do konta

Łączenie smaków zanętowych

utworzono: 2011/08/06 13:16
richi

Witam piszę z kwestią odnośnie łączenia smaków zanętowych.Daję przyład jeżeli zrobie zenęta na leszcza  i dam do niego zapach czosnkowy i piernikowy.Albo cynamon z miodem.I czy Leszcz wyczuje zapach odzielny czosnku i piernika czy poprostu zapach się połączy i będzie wileka lipa . Ja najczęsniej robię jedno smakową ale równiez miksuje.
Z góry dzięki za odp.
Jeżeli robicie jakies  mixy to dajcie przykłady na co i co>

[2011-08-06 13:16]

richi

http://forum.wedkuje.pl/pokoj,zanety,9386


zanam znam chodzi mi oto jak spostrzegacie mieszanie np: piernika z czosnkiem albo anyzu z miodem i jak to pracuje w wodzie. [2011-08-06 13:22]

Co Ty za mixy zapachowe chcesz rybom fundować? Chcesz zwabić rybę, czy smrodem przegonić? Jak Ty chcesz pachnieć, to używasz jednego zapachu, czy trzech na raz? Do zupy mlecznej sypiesz sobie cukier, sól i majonez? Taka mieszanka aromatów to się nazywa "gówno w lesie". Dlatego Ci podałem link do stronki naszej z zanętami, żebyś poczytał jak i jakie zapachy koledzy polecają łączyć i dlaczego. To pytanie na ten temat nie jest po raz pierwszy na naszym forum. [2011-08-06 13:29]

richi

no to tylko pytam:) spokojnie  jeżeli nie ten temat to usuń posta:) bo zapytać nawet nie można a porównaanie zupy melcznej to chyba nie to  i zapach chyba też nie:)
Jak jesz lody:) dajmy na przykład gałkowe to masz tam chyba truskawkowe , miętowe ,czekladowe itp. Jakos wiara miesza smaki:) Wiele jest takich rzeczy:) [2011-08-06 13:40]

przemo1980

no to tylko pytam:) spokojnie  jeżeli nie ten temat to usuń posta:) bo zapytać nawet nie można a porównaanie zupy melcznej to chyba nie to  i zapach chyba też nie:)
Jak jesz lody:) dajmy na przykład gałkowe to masz tam chyba truskawkowe , miętowe ,czekladowe itp. Jakos wiara miesza smaki:) Wiele jest takich rzeczy:)


może i dobry przykład z tymi lodami...

truskawkowe z miętowymi bym zjadl ,ale jakoś nie bardzo wyobrażam sobie czekoladowe z czosnkowymi :)

[2011-08-06 13:55]