Kutry wędkarskie na Bałtyk
utworzono: 2013/02/05 11:05
W kwietniu wybieramy się nad Bałtyk na połowy dorsza z kutrów i na śledzia łowionego z nabrzeża dlatego zwracam się z gorącą prośbą o polecenie najlepszych kutrów pływających niżej wymienionych miejscowości,Kołobrzeg , Ustka , Łeba , Władysławowo . Polecając kuter proszę podać skąd wypływa . Za cenne informacje z góry dziękuję . Mam nadzieję , że te informacje przydadzą się większej ilości wędkarzy stanowiącej naszą społeczność . Serdecznie pozdrawiam .
[2013-02-05 11:05]
Ja osobiście mogę polecić statek Kornelia-Zuza. Cumuje on w Kołobrzegu , Naprawde super załoga i wszystko, również posiłek . Na nim łatwo i fajnie możesz połowić . Tylko na nim często pływają Niemcy no Ale Polaków też jest troche
Jeśli chcesz to tu masz link i możesz obejżeć jak wygląda statek http://przygodywedkarskie.pl/index1.html
Połamania : )
[2013-02-05 11:30]
Witam ja gorąco polecam Admirała i Nautika oczywiście Władysławowo miła i fachowa obsługa posiłek ale nie wiem czy na kwietnia się jeszcze załapiesz [2013-02-05 16:13]
Witam
We Wladku polecam ponizsze łodzie:
- Admirały I, II, III 694732233
- Nautic 608273726
- Orion R 504173256
Są to bardzo szybkie jednostki i profesjonalne. Zalezy im na zadowoleniu wędkarzy
i czas rejsu jest przedlużany w zalezności od potrzeb.
Bardzo przyjemna atmosfera panuje na Hallerze 505091602 na ktorym też wielokrotnie plywałem / 13,5 m długosci i wolniejsza/.
W Kolobrzegu polecam Miętus I i Miiętus II 607680847 .
W Darlowie : -North Star 27m dlugości, najlepsza kuchnia na Wybrzeżu i połowić też można
tel. 509552341
- Capti 605 315373
- Pilot 55, Shannon, Złota Rybka jednego armatora - nie pływałem ale wiem
że są godne polecenia. Trenuje na nich kadra Polski na mistrzowskie imprezy.
[2013-02-06 10:43]Darłowo - też polecam North Star, duży, wygodny, dobre jedzenie i -najważniejsze-wiedzą, co robią. Nie ma pływania po omacku. Wędkarze łowią równo, sprawiedliwie się ustawia burtami. Łowiłem kilka razy i słyszałem, że inni też wracają.
BOMIK - słyszałem różne opinie, niektórzy chwalą (szczególnie załoga) ja nie połowiłem, warunki spartańskie, ciasno, śniadanie niejadalne, pokład zielony od glonów - jeździ się jak na nartach, pływanie "za grupą". Kolega też był, ze względu na warunki powinni odpuścić pływanie, nie dało się łowić, ale szyper "na siłę" wypływał godziny. Za to jakich człowiek nasłucha się fantastycznych teorii, dlaczego ryb nie ma...
Kołobrzeg - Baltic Star i Ark - jak ktoś chce spędzić malowniczy dzień na pływaniu w kółko po płaskim na 17 metrach za 40cm dorszem - polecam w ciemno. Doskonały wybór na pierwsze wypłynięcie. Pierwsze i ostatnie. Atmosfera przyjemna, ładne kutry, rozmowa sprawiała wrażenie profesjonalnej. Dałem im dlatego 3 szanse, zanim nie poszedłem po rozum do głowy. Dla turystów.
[2013-02-06 15:44]Nie polecam złotej rybki , pilota 55 i shanona. Szyper gburny , oszukuje i wpuszcza w maliny. Nie powiadomił o sztormie bo był pijany i 300 km jechałem nadaremnie ( w jedną stronę). Jak dzwoniłem z trasy, kazał jechać dalej, mówił że się odezwie i spał dalej. Nie odezwał się, a później nie chciał odebrać tel. Pozdrawiam.
[2013-03-17 22:47]Witam.Polecam Hydrograf.Pływam na nim juz parę lat,z małymi przerwami.Facet naprawdę się stara.Nie robi wycieczek,szuka ryb.Tam właśnie złapałem swoja 10, dwie 7 i parę 5.Oczywiście nie podczas jednego rejsu.Atmosfera zawsze miła.Wsród wędkarzy jest organizowana czapeczka,także jest trochę adrenalinki.Pływałem na innych kutrach,nie chciałbym ich wymieniać.Pełna porażka.Jak coś to mogę podać szczegóły.pzdr....
[2013-03-20 09:47]
Hydrograf, mój brat na nim pływał i mówi, że żaden inny. Słyszałem też od żony wujka, że fajny kuter ale często jest problem, żeby się do niego wcisnąć, bo obłożenie ma spore.
Ja z kolei mogę z pełną świadomością odradzam Małą Szarlottę z Łeby, byłem 2 razy i nigdy więcej. Za pierwszym razem coś tam złapałem (coś koło 7 bolków), ale najwięcej mieli wędkarze na burcie, na której łowił pomocnik szypra.
Za drugim razem, podczas gdy wszystkie kutry szły daleko w morze, my nawet nie odpłynęliśmy na tyle, żeby brzegu nie było widać. Piękną wycieczkę nam zafundowali. Ewidentnie gość nas po plaży ciągał, nikt nic nie łapał, no porażka na całej linii.
[2013-03-20 11:38]