Kulki proteinowe,zestawy na karpie
utworzono: 2012/12/14 10:29
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Trzeba kombinować , mozesz np. kupic kule typowo truskawkowe i przed nęceniem wymieszać z tuńczykiem z puszki (jeśli woda jeszcze zimna to w sosie własnym bez oleju) lub brzuszkami łososia. Ja osobiscie proponował bym ci samemu ukulać kule z jakiegoś miksu , będa dużo lepsze od tych mocno zakonserwowanych kupnych.
[2013-01-05 15:52]no a kulkami trapera moge karmic? wiecie taka wersja oszczednosciowa bo za duzo juz nakupywalem akcesori i jeszcze musze dokupic [2013-01-06 12:22]
no a kulkami trapera moge karmic? wiecie taka wersja oszczednosciowa bo za duzo juz nakupywalem akcesori i jeszcze musze dokupic
ja nęciłem też traperem w tym roku , kulki były wyjada i miałem brania na te kulki
[2013-01-06 15:11]
no a kulkami trapera moge karmic? wiecie taka wersja oszczednosciowa bo za duzo juz nakupywalem akcesori i jeszcze musze dokupic
ja nęciłem też traperem w tym roku , kulki były wyjada i miałem brania na te kulki
????????He he ;-)Kurde też chcę na ryby :-)JK [2013-01-06 16:21]
????????He he ;-)Kurde też chcę na ryby :-)JK
[2013-01-06 16:21]
no truskawkowe trapera naprawde maja piekny zapach wanilia z reszta tez innych nie mialem [2013-01-06 16:23]
????????He he ;-)Kurde też chcę na ryby :-)JK
no co na Rainbow właśnie siedzę :)
[2013-01-06 16:48]
Zapach to dla wędkarza - skład miksu jest ważniejszy.JK
z tym akurat się nie zgodzę , skład miksu to sprawa najważniejsza , nie mo co do tego wątpliwości , zapach jest to drugorzędna sprawa ale też ważna dla ryb nie tylko dla wędkarza ale to tylko moje zdanie ;)
[2013-01-06 16:52]
Tak Piotr - ale nakulaj kulek ze swojego miksu bez zapachu ;-))Karpie będą i tak brać.JK [2013-01-06 16:59]
Tak Piotr - ale nakulaj kulek ze swojego miksu bez zapachu ;-))Karpie będą i tak brać.JK
zgadza się ;) bo choć zapach nie będzie dla nas wyczuwalny lub słabo wyczuwalny to ryba i tak z wiadomego powodu taką kulkę wyczuje i posmakuje i zje jeśli będzie odpowiedniej jakości ale jak wiadomo karp szukając pożywienia posługuje się węchem i dużo lepsze efekty są na pachnące kulki :) bo karp potrafi taką przynęte moim zdaniem szybciej zlokalizować , po to zresztą jak wiesz dipuje się przynęty ;)
[2013-01-06 17:14]
dajcie jakies linki na dobre kulki 16mm pop up truskawka i slodka kuku
na słodką kuku nigdy nie łowiłem a z truskawkowych popupów sprawdzały mi sie np
http://www.rockworld.pl/k,23,kulki-plywajace-pop-up/pk,97,dynamite-baits/p,1082,dynamite-baits-pop-ups-strawberry--amp--ice-cream-.html
[2013-01-06 19:09]
dajcie jakies linki na dobre kulki 16mm pop up truskawka i slodka kuku
na słodką kuku nigdy nie łowiłem a z truskawkowych popupów sprawdzały mi sie np
http://www.rockworld.pl/k,23,kulki-plywajace-pop-up/pk,97,dynamite-baits/p,1082,dynamite-baits-pop-ups-strawberry--amp--ice-cream-.html
tylko że są 20 i 14 mm
[2013-01-06 19:10]
znajomy polecił mi
http://www.rockworld.pl/k,23,kulki-plywajace-pop-up/pk,85,solar/p,1275,solar-pop-ups-quench.html
i będę na nie łowił i je testował w tym roku ;)
[2013-01-06 19:12]
Najlepsze wiosną są tzw śmierdziuchy np rak , halibut ja osobiście na włos nakładamna początku maja najczęściej scopex i rak i w miarę to skutkowało :)
Pozdrawiam! [2013-01-06 21:17]
Najlepsze wiosną są tzw śmierdziuchy np rak , halibut ja osobiście na włos nakładamna początku maja najczęściej scopex i rak i w miarę to skutkowało :)
Pozdrawiam!
już mi się znudziło to pisać ale to mit że wiosną lepiej sprawdzają się kulki śmierdzące a latem owocowe
[2013-01-06 21:22]
nie wiem ja mam zamiar caly sezon lowic truskawka i slkodka kuku. jest tyle rodzajów smakow i zapachow ze glowa boli a lkowic mozna tylko na 2 wedki [2013-01-06 22:02]
Pozdrawiam!
już mi się znudziło to pisać ale to mit że wiosną lepiej sprawdzają się kulki śmierdzące a latem owocowe
majowy karp na kulkę sweet corn,
wiele wiosennych karpi złowiłem na ten smak, u mnie się sprawdza
[2013-01-06 22:05]
sliwa a sa jakies dobre smierdziuchy tego solara? czy ta firma ogolnie dobra? bo w tym opisie kulek mocno polecana [2013-01-06 22:06]
Pozdrawiam!
zdjęcie karpia wiosennego na swet corna
[2013-01-06 22:09]
Pozdrawiam!
za duży rozmiar zdjęcia , może teraz się uda :)
[2013-01-06 22:11]
Pozdrawiam!
CześćDokładnie Piotr - praktycznie cały sezon łowię na smrodki. Co do Solara czy Mainline- powiedzmy, że np wszyscy jak mantra powtarzają Quench. Tylko, że niekoniecznie się sprawdzi na Twojej wodzie. Dobrze jest mieć alternatywę np Club Mix i Top Banana. I tak ze wszystkimi kulkami ;-)JK [2013-01-06 22:22]