Kulki proteinowe,zestawy na karpie

/ 375 odpowiedzi / 3 zdjęć

Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

u?ytkownik39933

17kg tylko? myslalem ze z 25kg. tu wklejam 16kg kumpla dlatego porównuje 

ładny , my mieliśmy największego piętnastkę w tym roku (2012/12/30 00:55)

u?ytkownik39933

He he - to pokaż ja łowią prawdziwi karpiarze na kuku ;-))))))Wrzuć kilka fotek, dodaj jakiś fajny opis a ja będę to czytał z rozdziawioną mordką ;-)Na wodzie PZW  niestety ale na brania się czeka - taki to już urok karpiowania na naszych wodach.No chyba, że udowodnisz nam, że na sztuczna kuku brania są co minimum 6-8 godzin lub częściej...JK

Januszek gdybyś nie była taki ograniczony i nie musiał swojej pasji karpiowania łączyć z reklamą kulek połapałbyś o wiele lepiej i przyjemniej takie są fakty , ograniczając się do dwóch rodzajów kulek ;-)) czekasz całymi dniami nocami na brania i udowadniając cholera wie komu że to na co łowisz jest skuteczne a tak nie jest . Łowisz na komercjach (które też rekalmujesz) o dzikiej wodzie nie masz za wiele pojęcia, gwarantuję ci, że na każdej dzikiej wodzie w mojej okolicy na te kulki nie złowiłbyś jednej ryby przez cały sezon to jest raczej pewne bo znam realia jakie panują na takiej wodzie , gdzie złapać karpia to nie to samo co na stawku coś w stylu naszego kolegi co łowi kilkanaście sztuk 8-15 kg w ciągu roku ;-)))) 

pozdro Janueszk   

o widzę że wrócił Jareczek i już zdążył jak naliczyłem ubliżyć 4 osobom :)  w przeciągu kilku godzin , teraz ubliżasz ludziom z konta JAROSŁAW 1974 , z konta NATALIA 2000 już Ci się znudziło :) ? wywalili Cię z powercarp to tu szukasz przyjaciół ? :))))) widzę że jest i aluzja do mnie :)))))

Chwalisz Jareczku :) kukurydzę bo doszedłeś do wniosku że kulki to przereklamowane  gów.... to podejrzewam że w przyszłym sezonie będziesz łowił tylko na kuku i bardzo jestem ciekawy czy poprawią sie twoje wyniki i czy w końcu złowisz jakiegoś karpia powyżej 3kg  :) a tak poważnie to z góry wiem że co byś nie zakładał  to nic konkretnego  nie złowisz , czemu ? a no temu bo  nie potrafisz zrozumieć jednej podstawowej sprawy że  żeby łowić karpie , choć by te średnie w granicach 7-10kg nie wystarczy dobra przynęta , jak ty chcesz człowieku złowić rybę jak ty na oczy nie widziałeś laeadcora , używasz rurki antysplątaniowej , rurkę termokurczliwą stosujesz po to żeby włos przylegał do haka :))))))))) , nie potrafisz dobrac wielkosci haka do przynety , nie wspomne juz o materiale z jakiego jest zrobiony twój przypon ( żyłka ) :)))))))) i jak jest skonstruowany , sczerze jak  żyje nie widziałem czegoś takiego i czegoś choć by troche podobnego do twoich pożal się boże przyponów . drugą sprawą którą powinieneś zrozumieć to to że karpie się nęci , gdzieś pisałeś że próbowałeś to robić ale zrozum człowieku że nie robi sie tego na pałe , byle gdzie , używasz ty w ogóle sondy nie wspominając o stukadełku , poznałeś choc trochę wodę na której próbowałeś łowić karpie , jestes poczatkujacy i wybierasz sie nad wode na której z tego co pisałes jest bardzo mało karpi a duzo innej białej ryby i dziwisz sie ze karpia nie potrafisz złowić , weź sie zastanów chłopie a nie ludziom ubliżasz , ludzie sie latami ucza wedkarstwa karpiowego a ty nakupywałes kulek i chcesz od razu "dwudziechy łowić" :))))  , niestety nie tedy droga . wracając do twojej kukurydzy to zrozum że Anglia to nie Polska , Angole kochają malutkie przynęty , małe popupy np. 10mm czy kukurydze ,często plastikową tylko że oni mogą sobie na to pozwolić bo większość ich łowisk to łowiska prywatne w których pływają głownie karpie , oczywiście jest też drobna ryba ale nie w takich ilościach jak u nas ,łowią z rzutu i nie wywożą pontonem przynęty np. 300 metrów od brzegu , uwierz mi jesli znalezli by sie w  takiej sytuacji i do tego drobnica nie dała by im spokojnie połowić na pewno nie złożyli by jednej kukurydzy na włos :) , zrozum też to że ważniejsza od przynęty jest zanęta  dowodem tego jest pop up czy też plastikowa kukurydza , chodzi o to że żeby  łowisko odwiedzały karpie ( między innymi duże :) )  mus być  systematycznie nęcone dobrej jakości kulkami , dobrze  strawnymi , wysokoenergetycznymi  które dają karpiom bardzo ważne do życia składniki np. aminokwasy itd.  , karp  na pewno bedzie taka stołówkę odwiedzał  wiedząc że łatwo może zdobyć bardzo dobre,pożywne  jedzonko :)  i na pewno w pierwszej kolejnosci odwiedzi łowisko nęcone kulkami niz sama kukurydza , w takim miejscu jeśli położysz swój zestaw choć by ze sztuczna kukurydza ,zanecisz ,  zestaw bedzie odpowiedni ,przynęta dobrze  wyeksponowana pięknie pachnąca ( zadipowana ) to masz dużą szanse ze złowisz na nią karpia , czemu a no temu bo karp jak wiesz posługuje sie też węchem a do tego jest ciekawski :) , co ty myślisz ze F. Warwick łowi na kuku plastikową nie necac wczesniej  łowiska dobrej jakości składnikami takimi jak pellet czy kulki   , nie wierze w to bo wiem jak w Anglii jest trudno złowić dużego karpia ( +20kg ) ale nie zmienia to faktu że karpie można necić i łowić również  na samą  kukurydzę ale jest to gorsze rozwiązanie i czesto tak jak wyzej napisałem sie po prostu nie da spokojnie połowić, połowisz na kuku to wspomnisz moje słowo że drobnica nie da Ci żyć  . co do smaków kulek kolego bo z tym też widzę że  przeżywasz :) to powiem Ci jedno , smak jest bardzo ważny i na jednych wodach karpie wolą truskawkę a na drugich np. gustują w krabie ale nie smak kulki jest najważniejszy tylko mix z jakiego kulka jest zrobiona,  własnie po to o czym Ci wyżej napisałem. ogarnij sie człowieku , nie ublizaj wszystkim do okoła tylko pomyśl w kończu ,poczytaj , wysil się a nie wine składasz na kulki . żegnam .

A dodam jeszcze że jednak się pomyliłem myśląc że ryby w moim łowisku odstrszają moje zestawy , kamuflaż nie był potrzebny , zestawy były  skonstruowane bardzo dobrze , nie potrzebny był fluorokarbon i ciężarek kamienny  , leadcor i sinkersy wystarczyły ;) problem tkwił w czymś innym :)))) (2012/12/30 01:53)

JKarp

moim zdaniem tamta 17 jest grubsza i dluzsza od tej 16. ale moze to tylko zludzenie. nie chce tu poruszac nastepnej klutni...

CześćNaprawdę był ważony dobrą wagą i sami się dziwiliśmy, że tyle waży.Piotr a co było problemem skoro nie chodziło o ciężarki i kamuflaż?JK (2012/12/30 09:48)

mazak33

takich amurow w naszym jeziorze jest tyle ze glowa boli. w pewien upalny dzien jak zaczely sie wygrzewac na srodku jeziora to masakra. byly ich setki!!!! i grubo ponad metri widzialo to ponad 100 osob(jak ja bylem) bo napewno osob bylo wiecej gdyz pierwszy raz amurki wyszly kolo 11:30 a byly w tedy zawody i wszyscy po zawodach obserwowali i potem wyszly po poludniu jakos ale nie pamietam godziny.  jez.Dębno-błotne w Stęszewie. jak by ktos chcial sie skusic na zasiadke i przy okazji mnie podszkolic hehe to zapraszam (2012/12/30 12:26)

u?ytkownik39933

moim zdaniem tamta 17 jest grubsza i dluzsza od tej 16. ale moze to tylko zludzenie. nie chce tu poruszac nastepnej klutni...

CześćNaprawdę był ważony dobrą wagą i sami się dziwiliśmy, że tyle waży.Piotr a co było problemem skoro nie chodziło o ciężarki i kamuflaż?JK

właśnie amury , których pływa bardzo dużo w tej gliniance

(2012/12/30 13:36)

JKarp

CześćNo właśnie - ja wrzucałem na noc na dwie wędki 300 kulek i pół wiadra kuku a rano na kamerce podwodnej widziałem tylko kulki na swoich zestawach a sygnałki były jak zaklęte ...My w pierwszej fazie odsuwaliśmy kulki od haka zwiększając długość włosa bo myśleliśmy, że to bardzo ostrożne karpie ... A trzeba było kulki przysunąć do haczyka i się wyjaśniło kto wyjadał przez noc całą zanętę.JK (2012/12/30 14:24)

u?ytkownik39933

Nie jestem Janusz pewny na sto procent ale najprawdopodobniej to amury , kombinowałem na wszystkie sposoby , woda na tej gliniance jest bardzo czysta więc jak wiesz najpierw pomyślałem o kamuflażu , w błąd wprowadziło mnie to że rano przypony wyglądały jak by nie były ruszane ale może to zbieg okoliczności i mi się zdawało , leżały może bardzo podobnie naciągnięte :) , przyjrzałem się swoim przyponom jak dokładnie wyglądają na dnie, stosuje przecież leadcory , sinkersy lub śruciny ,plecionka jest dobrana do dna a ciężarków srebrnych nie używam  :))) więc doszedłem do wniosku że to chyba nie to :) , pomyślałem  też o tym żeby nie stosować bałwanków lub nęcić kulkami złączonymi makaronem , próbowałem z dłuższym włosem , nic nie dało na dnie zostały tylko kulki na włosach a na następnej zasiadce złowiłem jedenastkę na swoje " stare "przypony , po prostu raz było wszystko ok ( branie , hol ,ryba na macie ) a następnym razem wszystko było wyjedzone a brania nie było , nie mogła też to być drobnica gdyż nęce grubo i dosyć dużo , w nocy często mamy pojedyńcze piknięcia i zwracając uwage na to na jekie łowie zestawy i jak amur pobiera pokarm to doszedłem do wniosku ze to amury których w tej wodzie jest bardzo dużo . robiłem Janusz też z kolega testy ile potrafią te ryby zjeść , daj spokój ....... :)))))))) (2012/12/30 14:33)

JKarp

CześćPiotrek wolę nie myśleć i nie pisać ile potrafią amury wciągnąć ;-)JK (2012/12/30 14:51)

mazak33

to wklejcie jakies zdjecia z waszymi przyponami amurowymi. (2012/12/30 14:58)

JKarp

Cześć
Cały majdan mam u Kolegi w garażu to nie wkleję.
Najważniejsze to kulka czy kuku oparta o haczyk.http://www.carp-team.com/new/?act=show&id=12&section=contentsJK (2012/12/30 15:08)

mazak33

d rig nie moze byc? (2012/12/30 15:20)

ZanderHunter

sliwa to czy przypon jest skuteczny czy nie świadczy jego łowność i ilość zaciętych brań a nie z czego jest zrobiony jak wygląda. Każdy wedkarz ma swoje własne patenty czasami które stają się czasami wzorcem dla innych ale ty nie jesteś w stanie nic własnego wymyślić tylko to co ci napiszą w internecie ;-)))))) 
Przyzwyczaiłeś wszystkich tutaj do tego że próbujesz sie wymądrzać a w zwyczajny sposób jesteś podatny na to co ci napiszą i wmówią w internecie kompromitując się w dodatku fotkami karpików z "podrasowaną" wagą do tego. Powiedz gdzie ty masz te swoje kilkanaście karpi 8-15 kg w sezonie i to z dzikiej wody co ??? jak ty tylko glinianka i hodowlane stawki z wigilijnymi karpikami na fotkach  
i te twoje komentarze co do łowienia w Anglii ;-))))) strasznie się wysiliłeś , żeby udowodnić że tam to są inne karpie inne wody etc etc ;-)))))) Warwick łowi na to na co bierze a nie na to co mu napiszą w internecie kapujesz ??? 
sliwa Ty popadłeś w totalną paranoję, masz dziwne jazdy w każdym prawie wątku:
- a to leszczach 0,5 kg na 2x20mm kulki (dobrze że wedki jeszcze nie wciągnął ;-))) 
- jak pozostają ci kulki na włosie ,masz problemy z kamuflażem (faktycznie pomaluj dno pod kolor kulek ;-))))) ale już o tym co na włosie to się nie rozwodzisz bo myślisz że jak założył 2 kulki to one są ok tylko kamuflaż nie taki ;-)))))))
- no i te kity o zasiadkach w grudniu po południu tam gdzie lodu nie ma ;-)))) na kulki ENERGETCZYNE ;-)))))))) 
- no i te twoje karpie w przymrozki na odrze ;-)))))), sliwa ty myślisz że jak jeden palant pisze bajki jak to łapie na odrze to ty to za NORMĘ uważasz ??? gwarantuję ci że nikt poza nim na odrze na kulki nie łapie za wiele karpi a na pewno zwykły wędkarz, może ty tak ;-)))))))tutaj jest taki jeden jeszcze co wmawia że łapanie karpi z 12 m to też norma ;-))))))))
sliwa wiem że jesteś człowiekiem który uważa się za Boga w łowieniu karpi ale chyba lekko się zagalopowałeś w tym co piszesz , bo nie masz za grosz intuicji i inwencji twórczej w tym co robisz tylko robisz to tak jak ci NAPISZĄ
i skończ te brednie...

Kolego @jaroslaw1974 prosiłem o spokój w tym wątku...i dobieranie właściwych słów...szkoda by było go zamknąć...czy zdajesz sobie sprawę że mogą to czytać również bardzo młodzi adepci wędkarstwa?... (2012/12/30 16:04)

u?ytkownik39933

sliwa to czy przypon jest skuteczny czy nie świadczy jego łowność i ilość zaciętych brań a nie z czego jest zrobiony jak wygląda. Każdy wedkarz ma swoje własne patenty czasami które stają się czasami wzorcem dla innych ale ty nie jesteś w stanie nic własnego wymyślić tylko to co ci napiszą w internecie ;-)))))) 
Przyzwyczaiłeś wszystkich tutaj do tego że próbujesz sie wymądrzać a w zwyczajny sposób jesteś podatny na to co ci napiszą i wmówią w internecie kompromitując się w dodatku fotkami karpików z "podrasowaną" wagą do tego. Powiedz gdzie ty masz te swoje kilkanaście karpi 8-15 kg w sezonie i to z dzikiej wody co ??? jak ty tylko glinianka i hodowlane stawki z wigilijnymi karpikami na fotkach  
i te twoje komentarze co do łowienia w Anglii ;-))))) strasznie się wysiliłeś , żeby udowodnić że tam to są inne karpie inne wody etc etc ;-)))))) Warwick łowi na to na co bierze a nie na to co mu napiszą w internecie kapujesz ??? 
sliwa Ty popadłeś w totalną paranoję, masz dziwne jazdy w każdym prawie wątku:
- a to leszczach 0,5 kg na 2x20mm kulki (dobrze że wedki jeszcze nie wciągnął ;-))) 
- jak pozostają ci kulki na włosie ,masz problemy z kamuflażem (faktycznie pomaluj dno pod kolor kulek ;-))))) ale już o tym co na włosie to się nie rozwodzisz bo myślisz że jak założył 2 kulki to one są ok tylko kamuflaż nie taki ;-)))))))
- no i te kity o zasiadkach w grudniu po południu tam gdzie lodu nie ma ;-)))) na kulki ENERGETCZYNE ;-)))))))) 
- no i te twoje karpie w przymrozki na odrze ;-)))))), sliwa ty myślisz że jak jeden palant pisze bajki jak to łapie na odrze to ty to za NORMĘ uważasz ??? gwarantuję ci że nikt poza nim na odrze na kulki nie łapie za wiele karpi a na pewno zwykły wędkarz, może ty tak ;-)))))))tutaj jest taki jeden jeszcze co wmawia że łapanie karpi z 12 m to też norma ;-))))))))
sliwa wiem że jesteś człowiekiem który uważa się za Boga w łowieniu karpi ale chyba lekko się zagalopowałeś w tym co piszesz , bo nie masz za grosz intuicji i inwencji twórczej w tym co robisz tylko robisz to tak jak ci NAPISZĄ
i skończ te brednie o tych super kulkach i aminokwasach bo każdy wie że na dzikich wodach ryba odżywia się naturalnym pokarmem i nie tak jak próbujesz wmówić ż januszkiem że karpi nie trzeba uczyć KULEK ;-)))))))) noo napewno to jest prawdą ;-))))))) tylko że już niejeden wędkarz w moim otoczeniu klął te śmieszne kulki na które nasrały nawet leszcze ;-))))) 

tak też myślałem że nic i tak z tego co napisałem nie zrozumiesz  więc odpiszę Ci ostatni raz bo  widzę że nic się nie zmieniło , nie wyciągasz żadnych wniosków , nadal nie ma sensu z Toba dyskutować bo nie dość że wszystkim dookoła ubliżasz , nikt nie potrafi nic złowić , każdy oszukuje, wszyscy to idioci  itd. a Ty nadal szukasz winy w kulkach , uwierz mi na kuku też nic konkretnego nie złowisz z takim rozumowaniem a po za tym to.... :)
-przypon nie może być zrobiony z byle czego jak w twoim przypadku na przykład :) i ważne jak wygląda , czy nie odstaje  np. od dna itd...
-nie próbuję się wymądrzać tylko pomóc bo na tym polega forum , pomagam tylko jeśli na dany temat mam  pojęcie  :)
-zawsze piszę prawdę ile waży ryba złowiona przeze mnie ,glinianka nie jest co prawda naturalnym zbiornikiem ale jeśli tak mocno zarośnięty zbiornik , od wielu lat nie zarybiany nie jest dla Ciebie dziki to bardzo przepraszam, łowie też  kolego karpie np. na zaporówce
-jeśli ryby w przedziale  5-15 kg to dla Ciebie wigilijne karpie to tylko Ci pogratulować dużej
rodziny :)
-co do Anglii to mógł bym Ci o ich wodach duzo napisać bo się tym interesuje i duzo czytam na ten temat ale akurat dla Ciebie szkoda z wiadomego powodu czasu ;)
-łowiłem wielokrotnie na zalewie koło mojego miejsca zamieszkania pół kilowe leszcze na dwie kulki 20mm
-nigdy nie napisałem że na odrze w przymrozki  łowią karpie ludzie mający o karpiowaniu małe pojęcie ale nie zmienia to faktu że się nie da , trzeba mieć tylko odpwiedni a wiedzę na ten temat ,Tobie nie grozi na pewno ,ba ty nawet na stawiku hodowlanym nie potrafisz złowić karpia
-jeśli myslisz że nie mam intuicji to zapraszam na "moje " wody ,zobaczysz ilu osobom na tych wodach udaje się łowić  karpie w przedziale 10-15kg :)
-w moim otoczeniu też nie jeden klnął może nie na kulki tylko na to że karpia nie może złowić , trzeba mniej obwiniać kulki a troche może pomyśleć o tym że może samemu sie popełnia błędy.  mimo wszystko pozdrawiam  :) . żegnam, pa,pa ,już nie będę  na pewno się Tobie  wymądrzał :) (2012/12/30 16:32)

u?ytkownik39933

masz tu Jareczku na koniec zdjęcie karpia złowionego prze zemnie  w zalewie jak już się tej 'łatwej glinianki " doczepiłeś ;) ps. wagi nie będę podawał bo i tak pewnie napiszesz że to nie prawda . (2012/12/30 16:43)

u?ytkownik39933

masz tu Jareczku na koniec zdjęcie karpia złowionego prze zemnie  w zalewie jak już się tej 'łatwej glinianki " doczepiłeś ;) ps. wagi nie będę podawał bo i tak pewnie napiszesz że to nie prawda .

ok fajny ale to jeden a gdzie te kilkanaście 8-15 kg?? 

rozmawialiśmy juz na ten temat wiec nie wciągaj mnie w rozmowę bo nie chce z Tobą juz dyskutować . żegnam . (2012/12/30 17:03)

mazak33

TYLKO MI POSTU NIE ZAMYKAJCIE!!!!! ZOBACZCIE ILE WPISOW I POMOCNYCH RAD!!! JAK CHCECIE TO ZABLOKUJCIE KOGO CHCECIE TYLKO NIE POSTA!!!!!!!!!! (2012/12/30 17:07)

buba0sparx

Nie wiem po co Pan wogóle odwiedza te forum Panie Jarku .
Skoro pan wszystko wie lepiej od reszty  to nie widze sensu psucia sobie wzroku przez reszte użytkowników czytając pana marne wypociny. Z takim podejsciem do życia proponuje Panu zasilić armie Rydzyka i tam wylewać swoje żale , w grupie raźniej. Odrazu widać ze musi pan na ryby jeździć w pojedynke , nie wiele jest na swicie ludzi którzy wytrzymali by prawienie takich kocopołów z uporem maniaka.

(2012/12/30 17:13)