pozdro Janueszk o widzę że wrócił Jareczek i już zdążył jak naliczyłem ubliżyć 4 osobom :) w przeciągu kilku godzin , teraz ubliżasz ludziom z konta JAROSŁAW 1974 , z konta NATALIA 2000 już Ci się znudziło :) ? wywalili Cię z powercarp to tu szukasz przyjaciół ? :))))) widzę że jest i aluzja do mnie :)))))
Chwalisz Jareczku :) kukurydzę bo doszedłeś do wniosku że kulki to przereklamowane gów.... to podejrzewam że w przyszłym sezonie będziesz łowił tylko na kuku i bardzo jestem ciekawy czy poprawią sie twoje wyniki i czy w końcu złowisz jakiegoś karpia powyżej 3kg :) a tak poważnie to z góry wiem że co byś nie zakładał to nic konkretnego nie złowisz , czemu ? a no temu bo nie potrafisz zrozumieć jednej podstawowej sprawy że żeby łowić karpie , choć by te średnie w granicach 7-10kg nie wystarczy dobra przynęta , jak ty chcesz człowieku złowić rybę jak ty na oczy nie widziałeś laeadcora , używasz rurki antysplątaniowej , rurkę termokurczliwą stosujesz po to żeby włos przylegał do haka :))))))))) , nie potrafisz dobrac wielkosci haka do przynety , nie wspomne juz o materiale z jakiego jest zrobiony twój przypon ( żyłka ) :)))))))) i jak jest skonstruowany , sczerze jak żyje nie widziałem czegoś takiego i czegoś choć by troche podobnego do twoich pożal się boże przyponów . drugą sprawą którą powinieneś zrozumieć to to że karpie się nęci , gdzieś pisałeś że próbowałeś to robić ale zrozum człowieku że nie robi sie tego na pałe , byle gdzie , używasz ty w ogóle sondy nie wspominając o stukadełku , poznałeś choc trochę wodę na której próbowałeś łowić karpie , jestes poczatkujacy i wybierasz sie nad wode na której z tego co pisałes jest bardzo mało karpi a duzo innej białej ryby i dziwisz sie ze karpia nie potrafisz złowić , weź sie zastanów chłopie a nie ludziom ubliżasz , ludzie sie latami ucza wedkarstwa karpiowego a ty nakupywałes kulek i chcesz od razu "dwudziechy łowić" :)))) , niestety nie tedy droga . wracając do twojej kukurydzy to zrozum że Anglia to nie Polska , Angole kochają malutkie przynęty , małe popupy np. 10mm czy kukurydze ,często plastikową tylko że oni mogą sobie na to pozwolić bo większość ich łowisk to łowiska prywatne w których pływają głownie karpie , oczywiście jest też drobna ryba ale nie w takich ilościach jak u nas ,łowią z rzutu i nie wywożą pontonem przynęty np. 300 metrów od brzegu , uwierz mi jesli znalezli by sie w takiej sytuacji i do tego drobnica nie dała by im spokojnie połowić na pewno nie złożyli by jednej kukurydzy na włos :) , zrozum też to że ważniejsza od przynęty jest zanęta dowodem tego jest pop up czy też plastikowa kukurydza , chodzi o to że żeby łowisko odwiedzały karpie ( między innymi duże :) ) mus być systematycznie nęcone dobrej jakości kulkami , dobrze strawnymi , wysokoenergetycznymi które dają karpiom bardzo ważne do życia składniki np. aminokwasy itd. , karp na pewno bedzie taka stołówkę odwiedzał wiedząc że łatwo może zdobyć bardzo dobre,pożywne jedzonko :) i na pewno w pierwszej kolejnosci odwiedzi łowisko nęcone kulkami niz sama kukurydza , w takim miejscu jeśli położysz swój zestaw choć by ze sztuczna kukurydza ,zanecisz , zestaw bedzie odpowiedni ,przynęta dobrze wyeksponowana pięknie pachnąca ( zadipowana ) to masz dużą szanse ze złowisz na nią karpia , czemu a no temu bo karp jak wiesz posługuje sie też węchem a do tego jest ciekawski :) , co ty myślisz ze F. Warwick łowi na kuku plastikową nie necac wczesniej łowiska dobrej jakości składnikami takimi jak pellet czy kulki , nie wierze w to bo wiem jak w Anglii jest trudno złowić dużego karpia ( +20kg ) ale nie zmienia to faktu że karpie można necić i łowić również na samą kukurydzę ale jest to gorsze rozwiązanie i czesto tak jak wyzej napisałem sie po prostu nie da spokojnie połowić, połowisz na kuku to wspomnisz moje słowo że drobnica nie da Ci żyć . co do smaków kulek kolego bo z tym też widzę że przeżywasz :) to powiem Ci jedno , smak jest bardzo ważny i na jednych wodach karpie wolą truskawkę a na drugich np. gustują w krabie ale nie smak kulki jest najważniejszy tylko mix z jakiego kulka jest zrobiona, własnie po to o czym Ci wyżej napisałem. ogarnij sie człowieku , nie ublizaj wszystkim do okoła tylko pomyśl w kończu ,poczytaj , wysil się a nie wine składasz na kulki . żegnam . (2012/12/30 00:31)