Kulki proteinowe,zestawy na karpie

/ 375 odpowiedzi / 3 zdjęć

Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

mazak33

leadcor-co to? (2012/12/15 13:15)

u?ytkownik39933

leadcor-co to?

http://www.youtube.com/watch?v=Ten8OWyIOJ8 (2012/12/15 13:18)

u?ytkownik39933

leadcor-co to?

http://www.youtube.com/watch?v=Ten8OWyIOJ8

ma wiele zalet , chroni karpia , chroni ostatnią część zestawu przed przed przetarciem , nie straszy ryb gdyż przylega do dna , jest sztywny, działa antysplątaniowo , ja osobiście nie znam karpiarza który by nie używał leadcorów (2012/12/15 13:31)

JKarp

http://img189.imageshack.us/img189/4493/img0696kr.jpg
Januszek skomentuj moje zestawy czy mogą być czy można w nich coś ulepszyć ;-)

Napisz :- czy ciężarek jest przelotowy?- ciężarek jest na rurce antysplątaniowej?- po co na fotce pierwszej z prawej jest ten kawałek żyłki zakończony pętelką?- zrób fotki samych haczyków bo coś mi się zdaje ( w powiększeniu nie za bardzo widać ), że włos wychodzi od środka haczyka a to byłby błąd.- czy stosujesz leadcore?JK (2012/12/15 14:44)

JKarp

http://www.carpholic.pl/index.php?go=goo&kat=carpholic/okiem/goo
mazak popatrz na co ci wielcy mistrzowie łowią i co ja ci mówiłem ;-)))))))) gdzie te kule gdzie te kule hehehe

CześćDodaj jeszcze jakie te karpie malutkie;-)
" Ponadto celem tej zasiadki było przetestowanie nowości Kordy pod nazwą "Goo". Produkt bardzo ciekawy - dip w postaci gęstego żelu, który po wpadnięciu do wody oddaje zapach i tworzy fluo chmurę zanetową - do popków czy też pływającej kukurydzy idealny. Siatkę PVA niestety rozpuścił. Stwierdziliśmy też, że nie nadaje się do smarowania kulek przy łowieniu z rzutu ponieważ przy uderzeniu w wodę większość Goo zostaje wypłukane - natomiast przy wywózce sprawdzi się idealnie. Pobawiliśmy się dwoma zapachami: kukurydzianym i tutti-frutti. Niestety Goo zasmakowało tylko wigilijnym karpiom i nie udało się odciągnąć większych miśków od zalotów wśród porośniętej zatoki." 
Kuku plus ten wynalazek niestety ale = wigilijne, małe karpie.
Poza tym ja Czarnego znam - nie jest On niestety autorytetem co potwierdza łowienie tylko i wyłącznie na kukurydzę. Pewnie i sposób nęcenia nie jest bez znaczenia ;-)JK (2012/12/15 14:52)

JKarp

CześćJa stosują tylko zestawy z ciężarkiem z klipsem. Klips z ciężarkiem nie przelotowo.Wywal tę rurkę - jeśli jej nie dociążasz np specjalną pastą może w niej zostać powietrze - a jak powietrze zostanie to rurka pływa nad dnem.Zamiast rurki oczywiście leadcore. Nie będę się rozpisywał, że np Jaxony, Trapery TB to lipa i szkoda kasy. Ja leadcore łączę z żyłką krętlikiem nr 8 SB. Są takie specjalne popierdułki do łączenia ale zwykły krętlik i gitara gra. Można zrobić zestaw półprzelotowy z leadcore.Przepon to jest coś takiego : haczyk, materiał przyponowy i krętlik. Ten kawałek żyłki jest zupełnie nie potrzebny. Osłabia tylko cały zestaw bo jak domyślam się, to ta pętelka łączy się z żyłką główną.JK (2012/12/15 15:09)

u?ytkownik26223

co do leadcora to i TB (dual) i Jaxon dają rade. (2012/12/15 15:13)

JKarp

http://www.carpholic.pl/index.php?go=goo&kat=carpholic/okiem/goo
mazak popatrz na co ci wielcy mistrzowie łowią i co ja ci mówiłem ;-)))))))) gdzie te kule gdzie te kule hehehe

CześćDodaj jeszcze jakie te karpie malutkie;-)
" Ponadto celem tej zasiadki było przetestowanie nowości Kordy pod nazwą "Goo". Produkt bardzo ciekawy - dip w postaci gęstego żelu, który po wpadnięciu do wody oddaje zapach i tworzy fluo chmurę zanetową - do popków czy też pływającej kukurydzy idealny. Siatkę PVA niestety rozpuścił. Stwierdziliśmy też, że nie nadaje się do smarowania kulek przy łowieniu z rzutu ponieważ przy uderzeniu w wodę większość Goo zostaje wypłukane - natomiast przy wywózce sprawdzi się idealnie. Pobawiliśmy się dwoma zapachami: kukurydzianym i tutti-frutti. Niestety Goo zasmakowało tylko wigilijnym karpiom i nie udało się odciągnąć większych miśków od zalotów wśród porośniętej zatoki." 
Kuku plus ten wynalazek niestety ale = wigilijne, małe karpie.
Poza tym ja Czarnego znam - nie jest On niestety autorytetem co potwierdza łowienie tylko i wyłącznie na kukurydzę. Pewnie i sposób nęcenia nie jest bez znaczenia ;-)JK

jak nie bierze na nic innego, to łapie na to na co bierze i nie ważne że maluszki liczy się że cokolwiek łowi zamiast siedzieć jak pi...a z tymi kulkami tygodniami uwieszonymi bez skutku .Janusz nie kwestionuj metod i wyników tego kolesia naprawdę ... 
i naprawdę nie wmawiaj nam że tyko na kulki złapiesz dużego karpia bo to się robi monotonne serio...

I odwrotnie ;-)
Zwróć uwagę na to czym nęcą - skoro są duże ryby to po kiego ten makaron. Ściągnął tylko maleństwa. Dokładnie to samo stało się na Wzorach tylko użyto kuku+groch. Ściągnęli tylko małe ryby. Do tego kuku jakby nie można było założyć kulki choćby z ciekawości ;-)Nie kwestionuję metody a jedynie stosowanie samej kukurydzy :-)A wyniki - ich nie da się zakwestionować. Same maluszki i tyle.JK (2012/12/15 15:15)

JKarp

co do leadcora to i TB (dual) i Jaxon dają rade.

CześćJarek stosowałeś inne?Ja naczytałem się i napatrzyłem jak rdzeń bokiem wychodzi, jak plecionka się rozłazi, jak się strzępi. Widziałem też jak leadcore Trapera po prostu pękł w połowie.JK (2012/12/15 15:19)

mazak33

czy zamiast tego  leadcora moge zastosowac gruby fluorocarbon 45mm jako przypon helikopterowy? (2012/12/15 15:46)

u?ytkownik39933

czy zamiast tego  leadcora moge zastosowac gruby fluorocarbon 45mm jako przypon helikopterowy?

moim zdaniem do zwykłego helikoptera można zastosować takie rozwiązanie , zestaw helikopterowy wiąże sie przecież bardzo czesto  na żyłce , do chod riga  ja stosuje leadcore (2012/12/15 15:58)