Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
TYLKO MI POSTU NIE ZAMYKAJCIE!!!!! ZOBACZCIE ILE WPISOW I POMOCNYCH RAD!!! JAK CHCECIE TO ZABLOKUJCIE KOGO CHCECIE TYLKO NIE POSTA!!!!!!!!!!
czyli jednak nasze rady się co niektórym przydają :))))) sliwa kazda rada sie przyda. np. gdyby nie ty to nie zakupilbym LEADCORE.!!! a ja karpiarstwo zaczelem w zeszlym roku. i caly czas cos dopracowuje
A wracając do waszego tematu amurów, ja wszystkie amury co złowiłem poszły na jeden zestaw. Wczesniej miałem długo problemy ze złowieniem jakiegokolwiek, co branie zacięcie karpik i przez około dwa sezony karpiowania zaliczyłem moze dwie sztuki. Zmieniło się to dopiero po zastosowaniu 360tki z jednym popkiem , zaczełem w miare regularnie łapać amury natyle ze wróciłem do zwykłaych przyponów .
(2012/12/30 18:45)A wracając do waszego tematu amurów, ja wszystkie amury co złowiłem poszły na jeden zestaw. Wczesniej miałem długo problemy ze złowieniem jakiegokolwiek, co branie zacięcie karpik i przez około dwa sezony karpiowania zaliczyłem moze dwie sztuki. Zmieniło się to dopiero po zastosowaniu 360tki z jednym popkiem , zaczełem w miare regularnie łapać amury natyle ze wróciłem do zwykłaych przyponów .
A wracając do waszego tematu amurów, ja wszystkie amury co złowiłem poszły na jeden zestaw. Wczesniej miałem długo problemy ze złowieniem jakiegokolwiek, co branie zacięcie karpik i przez około dwa sezony karpiowania zaliczyłem moze dwie sztuki. Zmieniło się to dopiero po zastosowaniu 360tki z jednym popkiem , zaczełem w miare regularnie łapać amury natyle ze wróciłem do zwykłaych przyponów .
a jakie kolego zestawy stosowałeś , samozacinające czy może np. półprzelotowe ? 360tka był na fluorokarbonie czy na miękkiej plecionce ? teraz to juz w ogole nic nie rozumiem -)
to jest np. 360 rig (2012/12/30 19:01)u?ytkownik39933
pytam kolegi czy stosował przypon z plecionki czy z fluorokarbonu i czy łowił na zestawy typowo karpiowe ( samozacinające) czy może np. półprzelotowe ;) (2012/12/30 19:03)mazak33
no to prawie jak d rig no nie? (2012/12/30 19:44)u?ytkownik39933
no to prawie jak d rig no nie?
tak tylko kółko porusza się na trzonku haczyka a nie na pętli de ;) (2012/12/30 19:46)mazak33
no a amura mozna zlowic na d rig? (2012/12/30 19:58)u?ytkownik39933
no a amura mozna zlowic na d rig?
można (2012/12/30 20:00)JKarp
CześćMój Kolega, który złowił dużo amurów w życiu ( ten z fotki ) mówi, że żeby docelowo łowić amury należy przynętę trzymać blisko haczyka a drugi to stosować zestaw przelotowy z ciężkim ciężarkiem i dużym oraz bardzo ostrym haczykiem.JK (2012/12/30 20:10)u?ytkownik39933
CześćMój Kolega, który złowił dużo amurów w życiu ( ten z fotki ) mówi, że żeby docelowo łowić amury należy przynętę trzymać blisko haczyka a drugi to stosować zestaw przelotowy z ciężkim ciężarkiem i dużym oraz bardzo ostrym haczykiem.JK
ja chyba bede jeden zestaw robił półprzelotowy (2012/12/30 20:15)u?ytkownik104372
Ja na przyszły sezon w lato jak będę miał dużo czasu to ustawię się bardziej na amura. Fajne miejsce już mam wybrane koło pasa trzcin, głębokość 1,5-2m, będę nęcił kuku, i na włosa pare ziaren kuku. Może coś z tego wyjdzie. Chłopaki ile takie stadko, powiedzmy 4 amurów może wciągnąć kuku przez 1 dzień? (2012/12/30 20:41)u?ytkownik39933
Ja na przyszły sezon w lato jak będę miał dużo czasu to ustawię się bardziej na amura. Fajne miejsce już mam wybrane koło pasa trzcin, głębokość 1,5-2m, będę nęcił kuku, i na włosa pare ziaren kuku. Może coś z tego wyjdzie. Chłopaki ile takie stadko, powiedzmy 4 amurów może wciągnąć kuku przez 1 dzień?
amur w ciepłe miesiące potrafi zjeść w ciągu doby równowartość swojej masy ciała (2012/12/30 21:10)u?ytkownik39933
na rybniku dwóch wędkarzy w ciągu tygodnia wycholowało ponad sto amyrów ( ponad 15kg ) w ciągu tygodnia ,użyli do nęcenia przez ten tydzień ponad tonę kukurydzy (2012/12/30 21:13)JKarp
Ja na przyszły sezon w lato jak będę miał dużo czasu to ustawię się bardziej na amura. Fajne miejsce już mam wybrane koło pasa trzcin, głębokość 1,5-2m, będę nęcił kuku, i na włosa pare ziaren kuku. Może coś z tego wyjdzie. Chłopaki ile takie stadko, powiedzmy 4 amurów może wciągnąć kuku przez 1 dzień?
amur w ciepłe miesiące potrafi zjeść w ciągu doby równowartość swojej masy ciała
CześćTyle ile wrzucisz ;-)JK (2012/12/30 21:20)u?ytkownik39933
amur w ciepłe miesiące potrafi zjeść w ciągu doby równowartość swojej masy ciała
CześćTyle ile wrzucisz ;-)JK
ale tone kukurydzy że pożarły to w szokuj jestem :) ale co sie dziwic z drugiej strony jak tam jest taka ryba :) (2012/12/30 21:22)u?ytkownik39933
(2012/12/30 21:25)Ja na przyszły sezon w lato jak będę miał dużo czasu to ustawię się bardziej na amura. Fajne miejsce już mam wybrane koło pasa trzcin, głębokość 1,5-2m, będę nęcił kuku, i na włosa pare ziaren kuku. Może coś z tego wyjdzie. Chłopaki ile takie stadko, powiedzmy 4 amurów może wciągnąć kuku przez 1 dzień?
CześćTyle ile wrzucisz ;-)JK
ale tone kukurydzy że pożarły to w szokuj jestem :) ale co sie dziwic z drugiej strony jak tam jest taka ryba :)
czytałem jak Szewc na tym forum opisywał jak pojechał z kumplem na zasiadkę na rybnik i zużyli 30kg kulek i było wielkie oburzenie że wodę zanieczyszczają :))))) a jak by Ci ludzie usłyszeli że ktoś wrzucił tonę kukurydzy do wody :)