kolego dobrze jest jeszcze dodac 20 gram oleju sojowego na kg kulek slodkich a do smierdziuchow rybnego i jak gotowe miksy to jakis firmowe np.mainline albo z jet fisha napewno sa skuteczniejsze a z tandema mozesz kupic zylke bo jest dobra a reszte maja kiepskiej jakosci ale to moje zdanie
mixty też mają dobre i kulki ale każdy ma swoje zdanie ja tam firme TB lubie i na ich sprzęt chętnie wydaje pieniądze:)
Wrzuć kilka kulek do słoika z wodą,albo do wiadra i zobaczysz jak się trzymają w wodzie,po jakim czasie tracą kształt i rozmiękają.
Jak gotujesz kulk iróżnych rozmiarów razem to jedne będą twardsze,a te większe miekkie,czasem się tak robi celowo z kulkami zanętowymi.
Mniejsze niż 18 gotuje 2 min,18-20 jakieś 4 min
(2011/04/04 10:19)to prawda amur potrafi robic puste brania jak tylko bedzie cos nie tak np. wlos zbyt dlugi to tak sie dzieje ale mogles zacinac moze by sie udalo
Wrzuć kilka kulek do słoika z wodą,albo do wiadra i zobaczysz jak się trzymają w wodzie,po jakim czasie tracą kształt i rozmiękają.
Jak gotujesz kulk iróżnych rozmiarów razem to jedne będą twardsze,a te większe miekkie,czasem się tak robi celowo z kulkami zanętowymi.
Mniejsze niż 18 gotuje 2 min,18-20 jakieś 4 min
Wrzuć kilka kulek do słoika z wodą,albo do wiadra i zobaczysz jak się trzymają w wodzie,po jakim czasie tracą kształt i rozmiękają.
Jak gotujesz kulk iróżnych rozmiarów razem to jedne będą twardsze,a te większe miekkie,czasem się tak robi celowo z kulkami zanętowymi.
Mniejsze niż 18 gotuje 2 min,18-20 jakieś 4 min
po 2 godz wędkowania i 2 zarzuceniach jak zwinąłem zestaw to się zastanawiałem jak mam ją ściągnąć i w końcu ją przełamałem na pół. Z zewnątrz była troszkę miękka ale w środku całkiem twarda, ale nie wiem jak często można zwijać zestaw żeby sprawdzić czy wszystko jest ok?