Kukurydza z aromatem migdałowym
utworzono: 2010/11/18 19:10
Witam wszystkich!
Mam zamiar ugotować kukurydzę z aromatem migdałowym, którą następnie dam do słoików i wiosnom przetestuje.Tylko nie wiem czy się sprawdzi? Łowie na komercyjnych. Występują tam: karpie, karasie, płotki, leszcze, i dużo innych ryb w tym drapieżniki.
[2010-11-18 19:10]
Jeśli kukurydza się nie zepsuje w słoikach to myślę że się sprawdzi. Lecz sam aromat daj dopiero na sam koniec gotowania lub bezpośrednio do słoików po przelaniu. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
[2010-11-18 19:47]
Słoiki muszą być zapasteryzowane bo sie kuku zepsuje.
Drugi sposób to zamrozić w zamrażalce. Napewno na wiosne sie sprawdzi.
[2010-11-18 20:20]
hehe jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie :D
nigdy nie myślałem nawet o takim terminie , powiedzmy
aromatyzowania kukurydze.
Skoro wino im starsze tym lepsze , czemu więc i nie kukurydza? hmm...
[2010-11-18 21:26]
hehe jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie :D
nigdy nie myślałem nawet o takim terminie , powiedzmy
aromatyzowania kukurydze.
Skoro wino im starsze tym lepsze , czemu więc i nie kukurydza? hmm...
A wyniknie z tego to, że chłopak będzie miał zapas kuku takiej samej lub lepszej,
jaką może kupić w sklepie wędk. tylko dużo taniej i bez kłopotu przygotowywania.
[2010-11-18 22:06]
Odnośnie kukurydzy to zaobserwowałem taką sprawę, że ryby bardziej wolą kukurydzę tą mniej świeżą, nie tą dopiero co ugotowaną lub prosto z puszki, a taką która kilka dni poleżała i nabrała takiego już mniej świeżego zapaszku. Na tą mniej świeżą złapałem większe osobniki i nie wiem czy to jest reguła. Czy większe sztuki bardziej nieufnie podchodzą do tego co wpadło do wody prosto z gara ?
Kukurydza w słoikach się sprawdzi bo w wędkarskich sprzedają właśnie tak przygotowaną.
[2010-11-20 13:41]