Kukurydza na włos- Wasze porady..

/ 14 odpowiedzi
Ostatnio kupiłem 2 puszki kukurydzy: wędkarską (wanilia) i bonduelle i dip owocowy.No i oczywiście wszystko na włos!
1. Której kukurydzy użyć? 2. Czy dodać dipu?3. Ile ziaren kuku założyć na włos?4. Czy hak nr. 6 będzie odpowiedni?
JKarp

Cześć
1. Tej lub tej - wedle życzenia.
2. Tak jeśli nie jest smakowa.
3. 3
4.Tak
Janusz JKarp (2011/05/19 14:23)

pokpo

dzięki (2011/05/19 14:28)

marek-debicki

Przy okazji pytanie do Kolegi JKarp. Jeżeli nęcę zwykłą kukurydzą (twarda, moczona), czy zasadne jest zakładanie na włos kukurydzy z puszki zaprawianej np. dipem? (2011/05/19 14:49)

czarnypum

Kolega Janusz pięknie Ci wszystko wyjaśnił, podnęć sobie wybrane miejsce kukurydzą i powodzenia! (2011/05/19 14:50)

czarnypum

Przy okazji pytanie do Kolegi JKarp. Jeżeli nęcę zwykłą kukurydzą (twarda, moczona), czy zasadne jest zakładanie na włos kukurydzy z uszki zaprawianej dipem?

Nie widzę przeciwwskazań, kukurydza ma swój aromat, kolor i wygląd, ja z powodzeniem w ten sposób robiłem... (2011/05/19 14:52)

JKarp

Przy okazji pytanie do Kolegi JKarp. Jeżeli nęcę zwykłą kukurydzą (twarda, moczona), czy zasadne jest zakładanie na włos kukurydzy z puszki zaprawianej np. dipem?

Cześć
Marku zdecydowanie polecam również kuku gotować.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie założyć kuku z puszki i dipować.
Janusz JKarp (2011/05/19 14:54)

bednar14

Ostatnio kupiłem 2 puszki kukurydzy: wędkarską (wanilia) i bonduelle i dip owocowy.No i oczywiście wszystko na włos!
1. Której kukurydzy użyć? 2. Czy dodać dipu?3. Ile ziaren kuku założyć na włos?4. Czy hak nr. 6 będzie odpowiedni?

Ja czasami robię miksa zakladam na włos 2 kukurydze te twarde wędkarskie i 2 z puszeczki przeznaczone do sałatek itp. czyli np. zanęty.Hak nr 6 jest całkiem spory jeżeli nastawiasz się na karpia to możesz założyć nawet 6 ziaren ale i tak tą przynęte może pochwycić leszcz. (2011/05/19 16:32)

marek-debicki

Dzięki będziemy testować. Pozdrawiam. (2011/05/19 17:17)

Mikesz71

Jasne jak najbardziej kukurydza na włos nadaje się bez problemu. moze być nawet prawie twarda a i tak karpie ją chętnie zjadają. a co do dipowania można ale naturalna  jest ok i na taką najczęściej łowię. (2011/05/19 19:55)

u?ytkownik158065

Odp.

1.Wędkarskiej, z puszki na włos nie polecam.
2.Dipowanie latem jest jak najbardziej wskazane, lecz "wędkarska" kukurydza w tym przypadku waniliowa ma często bardzo  intensywny zapach i dipowanie w takim przypadku nie jest potrzebne.
3.Ja najczęściej zakładam 3-4 ale można założyć zarówno 1 jak i np. 6.
4.Tak. (2013/08/26 17:37)

toster

Ja mam pytanie czy jak zerwałem kolbe kuku i ja ususzę i ugotuje to może byc taka czy sa jakies przeciwskazania ? jak nie to czy zalac je jakimś dipem może aromat wanili i ile gotowac itd. itp.  (2013/08/26 22:29)