Witam serdecznie kolegów mam takie pytanko czy na karpia i amura lepsza będzie gotowana kuku o smaku truskawki czy miodu W zbiorniku który będę nęcił jest ładny karp i amur ale jest też sporo małego i jest spora presja Każdy sypie kukurydze ale taką z puszki i wchodzą głównie te małe Ja mam zamiar sypać gotowaną tylko pytanie jaki smak będzie naj lepszy
No właśnie teraz nie wiem amura jest tam chyba nawet więcej jak karpia ale w tym roku same małe a jest ogromny bo spławiają się i widać je jak tylko wyjdzie słonko Od poniedziałku będe sypał a w piątek jade na dwie nocki Więc czekam na wasze sugestie jaki smak lepszy i może ma ktoś jakąś sprawdzoną technike nęcenia ? (2017/07/08 21:17)
Kolego autorze, uwierz mi na słowo, że zapach kukurydzy w tym czasie ma trzeciorzędne znaczenie. Jak znajdziesz miejsce bytowania ryb, dobrze zbudujesz zestawy, to wystarczy Ci do nęcenia, zwykła gotowana kukurydza. Jeżeli jednak się upierasz, to podziel porcje kukurydzy na dwie części, jedną część zrób miodową, drugą truskawkową. Na hak czy włos, zakładaj takie wielosmakowe kanapki i sprawa załatwiona. (2017/07/09 21:24)
Ja swijego największego amura 17,5 kg złowiłem na kuku samemu gotowane o smaku kuku i kilka mniejszych też . Na pelet truskawkowy karpie na mód nie ma potrzeby , Zrób tak syp zwykłą kuku Na jeden zestaw takie same ziarna co sypiesz a na drugi kombinuj truskawka miód a ja radziłbym czosnkową / ugotuj ziarno włóż gorącą do słoika kilka ząbków zgniecionego czosnku i zalej wodą z gotowania, zrób takich kilka /do lodówy jak wystygnie i masz gotowe na kilka zasiadek. Powodzenia (2017/07/09 21:57)
A jakiś specjalny sposób gotowania, czytałem sporo na ten temat jedni dodają sól inni cukier jeśji tak to w jakich ilościach to dodawać i sypać samym kuku czy naprzykład dodać groch lub łubin ? (2017/07/10 13:50)
A jakiś specjalny sposób gotowania, czytałem sporo na ten temat jedni dodają sól inni cukier jeśji tak to w jakich ilościach to dodawać i sypać samym kuku czy naprzykład dodać groch lub łubin ?
Na kilogram suchej kukurydzy, dodaj łyżkę cukru, łyżkę soli i będzie git. Atraktor dodaj jak odcedzisz kukurydzę, gdy ona jest jeszcze gorąca. Warto też, aby wodę z gotowania zawekować i dodać potem do zanęty, pelletu czy innego towaru. (2017/07/11 19:05)
Wybór padł na czysty smak kuku dziś już rzucone Według kolegi lepszy będzie hak czy jednak włos? Sama kuku czy jednak do kolejnej porcji dodać konopi lub grochu a może jedno i drugie ? (2017/07/11 19:42)