Kukurydza kolba czy ziarenka?
utworzono: 2012/07/31 14:57
Witam. Co jest lepsze do nencenia przed łowieniem kolba kukurydzy czy pojedyńcze ziarenka.
Chce jechac na ryby za tydzien i chce przez ten okres nencic w jednym miejscu gotowana kukurydza. I nie wiem czy lepiej wrzucac cala kolbe lub jej kawalki czy tez pojedzyncze zarenka.
pozdrawiam
[2012-07-31 14:57]
Witam. Co jest lepsze do nencenia przed łowieniem kolba kukurydzy czy pojedyńcze ziarenka.
Chce jechac na ryby za tydzien i chce przez ten okres nencic w jednym miejscu gotowana kukurydza. I nie wiem czy lepiej wrzucac cala kolbe lub jej kawalki czy tez pojedzyncze zarenka.
pozdrawiam
Oczywiście, że lepiej kolby. Przecież ryba bez problemu wydziobie ziarna, a pozostałą część kolby wyrzuci do kosza na śmieci. Nawet nie trzeba liści obrywać.
W życiu nie wpadłbym na pomysł wrzucania całej kolby do wody. Chyba, że w Rosji podczas polowania na szczupaki ... [2012-07-31 15:11]
Nie mialbym takiego pomyslu tylko w książce tak pisze wiec wole zapytac na forum.!
[2012-07-31 21:39]
Kucharskiej? możesz najpierw obgotować kolbę, a następnie wydłubać ziarna. Ale to mordercza i mało sensowna robota. Użyj kukurydzy konserwowej, będzie zdecydowanie łatwiej. [2012-07-31 21:47]
Tylko już tak o tej kuku nie wrzucaj całej puszki bo na metal tylko szczupły :)) [2012-08-03 22:17]
Tylko już tak o tej kuku nie wrzucaj całej puszki bo na metal tylko szczupły :)) [2012-08-03 22:17]
pozdrawiam
hahahaha z krzesla ze smiechu spadłem dobry jesteś gosciu cała kolba do wody:-D może jeszcze łodyge z korzeniami? .pozdro ziomek :D [2012-08-04 14:35]