martwe ryby nie walczą(2011/07/27 21:29)
howgh. (2011/07/27 22:14)martwe ryby nie walczą
A ja powiem tak: jak według Was leszcz nie walczy to zapraszam nad Odrę bądź Wisłę ocenicie to Sami -czy walczy -czy nie walczy .Pozdrawiam
Witam.Otóż mam pytanie:,,Któa ryba najmniej walczy", któa po prostu nie walczy gdy ją holujemy, jakie macie przyklady ryb, jakich doswiadczyliscie zdarzen ze ryba wogole nie walczyla... Pozdrawiam...
Noim zdaniem najmniej walczy uklejka...nawet na żyłce 0.10
następny w kolejce jest leszcz.
(2011/11/17 16:13)Moim zdaniem słabo, ale jednak walczy kleń. Z tą jednak różnicą, że nie na spinning (bo wtedy walczy) tylko z powierzchni np. na chleb. Jak tak łowiłem to w sumie opór stawiał tylko masą i raz po raz machnął ogonem (i to w moim kierunku wtedy płynął) . A swoją drogą to ciekawe, że na spinie bardziej walczą niż na "statecznej" metodzie połowu.
nie ma gatunku ryby która walczy słabo albo mocno... to zależy od tego jaka jest pogoda, w jakiej formie jest ryba itp.
Cos się nie zgodzę , są ryby sportowe które ceni się za ich waleczność i wygrana z taka rybą jest wielka nagrodą dla wędkarza . Nap Głowacica już małą potrafi zrobić taki kocioł na wędce ze wielu wędkarzy jej ulega . Duże znaczenie ma również jak zapniemy rybę jak dobrze trafi się w nerw idzie do brzegu jak kłoda … A koledzy którzy twierdza ze Ukleja , to jak ta ryba ma walczyć jeśli osiąga kilkanaście cm . Moim skromnym zdaniem Miętus jest mało waleczna rybą , choć jak da mu się uciec do jego kryjówki to można się pożegnać z zdobyczą.