Książka o wędkarstwie

/ 8 odpowiedzi

• konto usunięte

Cześć

Moglibyście polecić w miarę aktualną książkę o wędkarstwie z naciskiem na spławikowe i gruntowe (jak inne typy wędkarstwa będą w książce to nie przeszkadza:), którą warto bybyło zakupić? Może ma ktoś z Was taką książkę do odstąpienia? Z chęcią zanabędę:)

Wynalazłem na sieci, że niby dobra książka jest "Wędkarstwo bez tajemnic". Niestety nie jest już dostępna w księgarniach internetowych.

Pozdrawiam
u?ytkownik228759

Nowoczesne Wędkarstwo Spławikowe autorstwa Józefa Wróblewskiego (2018/10/21 13:53)

Julian

Polecił bym Ci dwie biblie wędkarstwa ( tak stare jak biblia) ale wciąż aktualne. Sprzęt wędkarski się ,,rozwinął " ba nawet niektóre techniki . Zwyczaje ryb NIE !!!! Wspominał o nich w Wędrówkach z wędką K.rzysztof Szymańczyk. w też rewelacyjnym programie - bez niepotrzebnej szpanery i zadęcia jak to często obserwujemy. 1.Wędkarstwo rzeczne Wacława Strzelczyka 2.Wędkarstwo jeziorowe Tadeusza Andrzejczyka. Dzięki nim nauczysz się ,,czytać" wodę i poznasz zwyczaje ryb i ich roczne wędrówki zarówno w rzece jak i jeziorze. Bo pamiętaj Najważniejsze !!!!! to nie sprzęt łowi ( on tylko pomaga) ale twój rozum czyli wiedza intuicja i doświadczenie .No i trochę jak zwykle Fart!
Połamania kija . (2018/10/23 07:24)

u?ytkownik26223

Julianie .
Wędkarstwo rzeczne -Wacława STRZELECKIEGO
Jak i
Wędkarstwo jeziorowe-Tadeusza Andrzejczyka
to książki ciekawe na pewno ,lecz już 40 letnie a więc trochę trudno dostępne Autor wątku chce kupić pewnie w księgarniach tyk książek już nie kupi
Strzeleckiego mam wyd III z 1988Â a Andrzejczyka wyd V z 1984

Marin polecam ci książkę Wędkarstwo Gruntowe (2 tomy) Jacka Kolendowicza i Tadeusza Zalewskiego. .Książka z 2000 roku może na alledrogo dostaniesz albo na bazarze.
Nie wiem co ciekawego teraz jest w handlu,nie śledzę tego.
Ja lubię sobie poczytać Tygodnik wędkarski on line http://tygodnik.fishing.pl/
zwłaszcza spec numery http://tygodnik.fishing.pl/arch_spec.html (2018/10/23 09:23)

Julian

Kolego Jarku . Nawet nie mam zamiaru polemizować. Stosowne ,,książki " bez problemu kupi się na allegro . Ale nie to jest przyzyną Naszej dyskusji . Niech każdy kupuje i czyta to co chce . Tylko szanowny kolego . Ostatnio z literaturą wędkarską tak jak i z programami .Mamy istny show np. nie gotowanie na ekranie przecież to hańba dla celebrytów.Dlatego nie będę łamał kopii. A tym samym nie będę polemizował . Ps. Książek o wędkowaniu mam połowę biblioteki ( znajomi mowią że to jakieś moje Fiksum dyrdum) ale prawda jest taka że chociaż wiem że to Wszystko jest powielane - kupuję,kupuję. Jakiś nałóg czy co ? I tradycyjnego połamania kija (2018/10/23 09:47)

u?ytkownik26223

Ależ Julianie .Ja nie mam zamiaru się z tobą spierać i mój post nie miał na celu jakiejś kłótni.
Powtarzam
KSIĄŻKI KTÓRE WYMIENIŁEŚ TO KLASYKA GATUNKU ALE W KSIĘGARNI JUŻ TEGO NE KUPISZ.
Na allegro nie ma ww książek teraz sprawdzałem.

książkę "wędkarstwo Rzeczne" widziałem nie dawno na OLX za całe 6 zł

(2018/10/23 10:41)

stanislaw-przew

Mam kilka rocznikow niewydawanego już mięsięcznika Wedkarz Polski,mogę Ci odsprzedać po złotówce za szt. (2018/10/24 20:49)

Julian

Cholera ,jeszcze nie tak dawno były. No cóż czas leci. Na pewno nie prześlę swoich - traktuję je prawie jak relikwie , tak jak te stare kołowrotki i wędki . Chyba mnie rozumiesz. Pozdrawiam bratnią duszę. Ps. Miałem iść na ryby . Ale brrrr. Choć jak pisałem nie ma zlej pogody. Chyba starzeję się. (2018/10/25 08:55)

u?ytkownik230838

Dzięki za propozycje. Klasykę Wędkarstwo jeziorowe i rzeczne udało się trafić i zakupić i do tego jeszcze książka z obecnych czasów. (2018/10/26 21:19)