Kotlety rybne - przepisy
utworzono: 2013/01/13 10:52
Witam szanownych kolegów wędkarzy mam taką prośbę czy mugłby mi ktoś dać przepis na kotlety rybne nigdy nie robiłem a tak podobno zachwalane są,z góry dziękuje.A tak panowie zima do nas zawitała na dobre ale mam nadzieje że w lutym no może w połowie lutego zawita do nas wiosna.ale puki co mam drugą prośbę ale hytry pomyślicie chodzi mi o jakiś znajomych na tym portalu popisać lubię z normalnymi ludzmi jestem od paru dni dopiero zalogowany i jakoś tak pusto na poczcie pozdrawiam kolegów po kiju. [2013-01-13 10:52]
Najlepiej rybkę oskrobać, wypatroszyć, umyć i słodzić. Potem wy filetować (pozbawić płetw, kręgosłupa i ości brzusznych), zmielić 2 razy dodając słoninę (5 części ryby/1 część słoniny).
Farsz przyprawiasz; sól, pieprz, czosnek (do smaku, odrobina) i koperek, jajka (1 szt/1 kg farszu), bułka tarta moczona w mleku (może też być bułka pszenna moczona w mleku (2 szt/1 kg farszu).
Smażysz jak kotlety mielone...
Można je zrobić z farszem greckim (marchew, cebula koncentrat pomidorowy i przyprawy)
Kiedyś ryby nie filetowałem, ale smaczniejsze są ja się po filetuje. Nie trzeba tam się przykładać by wyszło to nam pięknie. Przecież i tak wszystko mielimy..
[2013-01-13 12:02]
Wielokrotnie testowany przepis, zamieszczony na moim blogu:
Świetne rybne kotleciki [2013-01-15 06:14]