Koszyk zanętowy zamiast ciężarka.

/ 11 odpowiedzi
Witam. Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość ;} Nie znalazłem nigdzie takiego tematu, więc chciałbym się dowiedzieć czy można stosować koszyki zanętowe, np. po 60-80 gram zamiast ciężarków do zestawu samozacinającego, ponieważ nie chcę używać worków, ani siatek pva.
xandroidx

Jest to możliwe wystarczy dać ciężarek przed rurke anty splontaniową.Pozdrawiam (2017/09/14 16:54)

Karol28

Chodziło mi o zaczepienie koszyka na bezpieczny klips (2017/09/14 16:56)

Romuald55

Jeżeli zamontujesz koszyk na stałe to spełni on rolę ciężarka. (2017/09/14 17:15)

bojanek123

zastosuj koszk rurke ,za rurka mozesz na zylce glownej dac odpowiedniej grubosci stoper , bedziesz mogl regulowac na jaka odległość odplynie rybka jak zassa przynętę (2017/09/14 21:43)

umicha

Pomysł jak pomysł trzeba spóbować . Klips chyba zabezpeczony bo na koszyki nie zarobisz . 
Zastanawiam się jeszcze nad zastosowaniem koszyczka , bo jeśli chcesz łowić karpie i w koszyk dasz zanętę to może być problem z drobnicą . Zawsze można jedną wędką poeksperymentować . (2017/09/14 21:53)

Haryyy5

zastosuj koszk rurke ,za rurka mozesz na zylce glownej dac odpowiedniej grubosci stoper , bedziesz mogl regulowac na jaka odległość odplynie rybka jak zassa przynętę

Gorzej jak ryba zaplącze się gdzieś z żyłką. Wtedy taki zestaw = śmierć w męczarniach.  (2017/09/15 14:50)

michalsrok1980

Polecam notariusza w Warszawie www.notariusz-wola-warszawa.pl (2017/10/04 14:49)

Ultraboat

A może łódka zanętowa będzie lepszym wyborem? Określ też czy posiadasz jakiś budżet na ten cel i wtedy będziemy mogli doradzic coś więcej. (2017/10/10 10:01)

Karol28

Adam, cena koszyka zanętowego, a łódki zanętowej trochę się różni. Więc chyba nie skorzystam (2017/10/10 14:40)

notaki

Szczerze mowiac nie rozumiem problemu.
Skoro do klipsa spokojnie możesz zamontować ciężarek 100 g, to niby dlaczego nie koszyczek ?
A możliwośc straty koszyczka jest identyczna jak straty ciężarka. Skądinąd duże ciężarki tanie tez nie są, ale jesli lowisko nie obfituje w jakies poważniejsze zaczepy  przeciez nie będzie straty przy każdym rzucie, czy holu.
Czy tak zbudowany zestaw nie będzie miał tentencji do plątania, czy zaczepiania haka o koszyczek.. to oddzielna kwestia. P.S nęcenie karpia miałka zanętą to pomysł raczej na karpiki niż na karpie, PVA pozwoli Ci podac na lowisko sam pellet, fragmenty kulek , czy inną "grubą " zanętę. W koszyczku musisz uzyć przeważająca ilośc miałkiej zanety, więc odwiedziny drobniejszej ryby będa raczej regułą (2017/10/11 15:19)

Dakotaa

Nie polecam komplet koszykow 12 stk zostal w wodzie w jednym dniu
na stale to co innego , a musialem stosowac klips wedle regulaminu (2017/12/09 17:06)