Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
A może to koszyk do podnęcania tylko ...Tak mi do główki przyszło ...
Witam ;) mam pytanko na temat tego oto koszyczka. Nie wiem jak się go zakłada na żyłkę ;/ normalnie na agrafkę czy na rurke czy jak ? pomóżcie czekam na szybkie odpowiedzi
Ja na twoim miejscu nie bawiłbym się w odgadywanie jak to się zakłada na żyłkę tylko poszedłbym do wędkarskiego i kupił normalny koszyczek na agrawkę. - moje zdanie :D
(2012/07/30 21:42)... ale on powinien stać w pionie a jak taka rurkę założę to on się przewali te obiążenie jest po to aby stał w pionie
(2012/07/30 21:42)Witam ;) mam pytanko na temat tego oto koszyczka. Nie wiem jak się go zakłada na żyłkę ;/ normalnie na agrafkę czy na rurke czy jak ? pomóżcie czekam na szybkie odpowiedzi
... ale on powinien stać w pionie a jak taka rurkę założę to on się przewali te obiążenie jest po to aby stał w pionie
To koszyczek jednostronnie obciążony do dalekich rzutów. Mam podobny Browning Easy Speed Feeder.
Ja go zakładam do rurki. Co do dalekich rzutów to jest tak, mam feedera 150g/390cm, jest dość giętki i nim za daleko nie rzucę tego koszyka ale sztywną karpiówką leci daleko.
Tu jest pokazany zestaw do dalekich rzutów, bez rurki antysplontaniowej.
Nie próbowałem tego nigdy bo boję się że zestaw będzie się plątał, ale chyba spróbuje, może warto eksperymentować...
(2012/07/30 22:49)To koszyczek jednostronnie obciążony do dalekich rzutów. Mam podobny Browning Easy Speed Feeder.
Ja go zakładam do rurki. Co do dalekich rzutów to jest tak, mam feedera 150g/390cm, jest dość giętki i nim za daleko nie rzucę tego koszyka ale sztywną karpiówką leci daleko.
Nie próbowałem tego nigdy bo boję się że zestaw będzie się plątał, ale chyba spróbuje, może warto eksperymentować...
Z agrafkami i kretlikami tez nie warto przesadzac. Ryba to widzi. Co prawda ulatwia to nam prace, lecz za duzo bajerow nie mozna dawac na zylke.
A co do zarzucania trzeba to robic umiejetnie, pare gram nie zrobi roznicy, a impuls zarzucenia. A ten koszyk z gotowym obciazeniem jest na celne wyrzuty i dalekie.
(2012/07/31 02:37)A co do zarzucania trzeba to robic umiejetnie
Zarzucasz mi że to moje żuty są nieprawidłowe ?! To jesteś w błędzie !
Ja piszę że sztywną wędką dalej leci bo w moim przypadku tak jest ! Feederem rzucałem nie jednym zestawem i nie jednym koszyczkiem.
(2012/07/31 17:25)CześćBo ryba widzi haczyk, krętlik, agrafkę i rurkę antysplątaniową i na dokładkę ktoś jej to wszystko powiedział, że to wędkarza co siedzi na brzegu a nie dawno urwany zestaw. Na dokładkę w nocy też widzi to wszystko ;-)Jak ktoś nie umie celnie zarzucić to nie pomoże żaden super koszyk.JK (2012/07/31 17:59)To koszyczek jednostronnie obciążony do dalekich rzutów. Mam podobny Browning Easy Speed Feeder.
Z agrafkami i kretlikami tez nie warto przesadzac. Ryba to widzi. Co prawda ulatwia to nam prace, lecz za duzo bajerow nie mozna dawac na zylke.
A co do zarzucania trzeba to robic umiejetnie, pare gram nie zrobi roznicy, a impuls zarzucenia. A ten koszyk z gotowym obciazeniem jest na celne wyrzuty i dalekie.