Korda KURV SHANK niesamowite

/ 3 odpowiedzi
Witam 1 raz zawiodłem sie na hakach kordy do gdyś nie zawodne a dziś lipa na łowisku w którym łowie nie ma besti lecz pływają piękne karpie nikt nie łapie ich na kulke tylko może 4 wędkarzy ma pojęcie o tym wiec do sedna miałem odjazd zacieńcie olbrzymi wir i woda sie gotuje mocne szarpnięcie poczułem na kiju 3 lbs i nagle kijek w przysłowiowego banana chwile po karp już zaparkował w krzakach nie idzie go ruszyć więc wypływam po niego odczepiam z chaszczy led core i zmierzam przyponowi wyciągam patrze a hak złamany na łuku kolankowym no bez kitu zagotowało sie we mnie czy ta legendarna marka robi buble czy tylko ja miałem taki przypadek prosze o opis swoich przeżyć dotyczących kordy dziękje
Bernard51

Nie wypowiem sie nic na temat haków bo jezeli sa reklamowane takiej i jeszczeinnej marki toswietnie ze w to wierzymy ale przy zaczepie,Karp rozmyslnie (cwany-duzy) szuka aby owinac i pysk uwolnic z niepotrzebnej zawady , przewaznie warge przerywa i uchodzi w sina dal natomiast jak zatrzepi o twarda zrogowacialą górną warge to hak ma problemy wytzrymac sile zdeterminowanej rybyodleglosc od zaczepu 7- 10 cm brak rozciagliwosci a zatem amortyzacji konczy sie jak konczy. Ryby ponoc nie posiadaja inteligencji ale instynkt  i pare razy( nie wylowiony wiepszek na komersji) ale poldziki karp powiedzmy dziesiec i wiecej po zarybieniu i pare razy uwolnil sie i porwal niedzielnym wedkarzom zestawy jest godnym przeciwnikiem o trzeba miec troche respektu juz od 5kg a 9 kg to piekna sprawa??.dla wedkarza.
Teraz kilka lat wstecz kotwica i ziemniak wielkosci pileczki pinpongowej z zaczepu wyciagnolem bez 2 grotów , potrafil sie uwolnic i wylamac kotwice, koledzy tlumaczyli widzac to że za mocno hartowana kotwiczka, moze, uwazam że karp jest mocna ryba i wadliwosc haków kotwic i sprzetu ma  mala przyczyne naszych porażek Nie mam na mysli sprzetu bazarowego?/ (2012/08/06 11:07)

JKarp

Witam 1 raz zawiodłem sie na hakach kordy do gdyś nie zawodne a dziś lipa na łowisku w którym łowie nie ma besti lecz pływają piękne karpie nikt nie łapie ich na kulke tylko może 4 wędkarzy ma pojęcie o tym wiec do sedna miałem odjazd zacieńcie olbrzymi wir i woda sie gotuje mocne szarpnięcie poczułem na kiju 3 lbs i nagle kijek w przysłowiowego banana chwile po karp już zaparkował w krzakach nie idzie go ruszyć więc wypływam po niego odczepiam z chaszczy led core i zmierzam przyponowi wyciągam patrze a hak złamany na łuku kolankowym no bez kitu zagotowało sie we mnie czy ta legendarna marka robi buble czy tylko ja miałem taki przypadek prosze o opis swoich przeżyć dotyczących kordy dziękje

CześćJa też coś kiedyś słyszałem o tym, że haki Kordy potrafią pęknąć. Bubli Korda nie robi ale zdarzyć się może.Ja stosuję haki ESP, Andzi i Karp Rusa.JK (2012/08/06 11:47)

u?ytkownik39933

tez miałem nie miłą niespodziankę z hakiem tej firmy ,flagowy produkt kordy hak wide gape nr 4 wyprostował sie ,z tego co widziałem miałem na wedce  karpia  w granicach 15-20 kg ,łowisko bardzo zarosniete ale mimo to takie cos nie powinno sie zdarzyć ,ryba nie była holowana na siłe. (2012/08/07 12:29)