Kopiowanie fotek

/ 14 odpowiedzi
 Witam !   http://www.wedkuje.pl/wedkarski-rekord,lipie%C5%84,185735 . Wiedziałem że gdzieś tą fotkę widziałem ponieważ lipień jest moją najpiękniejszą rybką i lubię oglądać fotki na różnych forach , a tu znalazłem wcześniej  http://wedkomania.pl/relacje.php?ssid=5 .
 Również mam parę swojego autorstwa i pewnie bym się zdenerwował jak by sobie ktoś bez mojej wiedzy przywłaszczył jako jego ryba .   Poco chodzić na taką łatwiznę i wypisywać takie rzeczy , to trochę nie fer naciąganie wymiarów podbieranie fotek itp. Każdy złapie swój rekord i z mniejszego czy większego trzeba się cieszyć . Pozdrawiam !
ryukon1975

Cóż jak się nie umie złowić w wodzie, to się łowi w necie.:))))
Niektórzy ludzie są żałośni.:) (2011/12/25 14:40)

Romuald55

Umieść na swoich zdjęciach swoje logo w formie znaków wodnych i nikt Ci nie podprowadzi.Znaków wodnych się nie da usunąć. (2011/12/25 14:44)

pokemon0225

takich ludzi nie rozumiem.!co z tego że przywłaszczy sobie czyjś rekord skoro nie ma się z ryby żadnej satysfakcji.tak jak wspomniał hefeed8, niektórzy ludzie są żałośni. (2011/12/25 14:55)

fishtrace

Hehen, niezle, szczerze mowiac to nawet bym nie wpadl na taki glupi pomysl, ale jak widac ludziom pomyslow nie brakuje byle sie tylko pokazac. (2011/12/25 17:45)

Banita

Kopiowani (ściąganie) zdjęć z Internetu było, jest i będzie, najgorsze jednak jest, kiedy ktoś usuwa znaki i podpisuje się na, lub pod zdjęciem, jako autor. Ale można tez skopiować zdjęcie lub tekst i podać tak zwane źródło gdzie podajemy stronę i autora i to jest legalne.

UWAGA!!! Można dochodzić swoich prawa przed sądem (np. internetowym) tylko naprawdę trzeba mieć poważne powody, dużo kasy i czasu.    

(2011/12/25 18:39)

Andrzej66

No cóż swojego karpika też u jakiegoś gościa widziałem :( , ale napisawszy do niego kilka słów, że to nie jego rybka i gościu fotkę z moim karpikiem usunął. :) (2011/12/26 13:20)

robertxxx62

Gdybym chciał ścigać tych, co kopiują zdjęcia z mojej strony niemiałbym na nic innego czasu: http://www.wedkarskiezawody.pl/main.php

Witam ! To już nie chodzi o samo kopiowanie fotek , ponieważ komuś się spodoba jakaś i zrobi sobie tło na pulpit wtedy to nic złego , chyba że ktoś kategorycznie zabroni kopiowanie  , tu chodzi również o podpisywanie się jako jego dzieło . To jest tak jak w rekordach wędkarskich jest szczupak w wodzie podpisanie ryba naszych wód czy tym podobnym i to jest według mnie ok. bo fotka świetna i warta pokazania a podpisywać fotkę z rybą nie swoją że złapana wtedy i wtedy ,  tu i tam, miała tyle i tyle i jeszcze że wróciła do wody :) (2011/12/26 16:19)

Artur z Ketrzyna

Witam !   http://www.wedkuje.pl/wedkarski-rekord,lipie%C5%84,185735 . Wiedziałem że gdzieś tą fotkę widziałem ponieważ lipień jest moją najpiękniejszą rybką i lubię oglądać fotki na różnych forach , a tu znalazłem wcześniej  http://wedkomania.pl/relacje.php?ssid=5 .
 Również mam parę swojego autorstwa i pewnie bym się zdenerwował jak by sobie ktoś bez mojej wiedzy przywłaszczył jako jego ryba .   Poco chodzić na taką łatwiznę i wypisywać takie rzeczy , to trochę nie fer naciąganie wymiarów podbieranie fotek itp. Każdy złapie swój rekord i z mniejszego czy większego trzeba się cieszyć . Pozdrawiam !

To jest zwykły plagiat, a nawet gorzej. Trzeba było po odkryciu tego faktu zgłosić naruszenie, a w uzasadnieniu napisać że to plagiat że gościu ukradł czyjąś fotkę i podpisał ją jako swoja i do tego jako rekord umieścił na tym portalu. Szybko by znikła, a redakcja by upomniała gostka, a jak to by było któreś jego takie przewinienie to i bana by dostał.
Komentarz pod takim zdjęciem z nikiem do prawdziwego zdjęcia i jego autora, też był by tu wskazany. Ciekaw jestem czy dopełniłeś takich formalności zanim tu założyłeś kolejny wątek z tą samą tematyką "Plagiatem - kradzieżą/przywłaszczeniem czyjegoś dzieła"? (2011/12/26 17:39)

robertxxx62

Napiszę tak , fotka nie jest moja kiedyś przeglądałem inne forum o tematyce muszkarskiej i oglądałem fotki i to było chyba pół roku temu , a teraz ta sama fotka pojawiła się w rekordach u innej osoby , ryba gdzie indziej złowiona i w innym czasie . Umieściłem to tutaj dla przestrogi dla innych , że takie coś prędzej czy później wyjdzie . Na naszym forum jest dużo dzieciaków i trzeba się liczyć że będą popełniać takie głupstwa żeby dorównać starszym kolegą . Dlatego też napisałem że poco chodzić na taką łatwiznę i że to jest nie fer a z każdej nawet małej złowionej rybki trzeba się cieszyć . Dlatego też to nie zgłosiłem do redakcji o plagiat itp. może osoba ta się przyzna do błędu i już tak nie postąpi a inni przeczytają to i również zastanowią się zanim postąpią tak samo .

A do kolegi który skopiował tą fotkę - na pewno kiedyś zrobisz taką albo i lepszą fotkę tej pięknej rybki :) i wtedy pochwal się nam wszystkim :) Pozdrawiam (2011/12/26 18:22)

Artur z Ketrzyna

A do kolegi który skopiował tą fotkę - na pewno kiedyś zrobisz taką albo i lepszą fotkę tej pięknej rybki :) i wtedy pochwal się nam wszystkim :) Pozdrawiam

No nie wiem czy uda mu się pobić den swój fikcyjny rekord, napisał 0,8cm cm czyli 8mm, choć pewnie chciał napisać 80 cm długości. A pobrał fotkę z relacji zawodów gdzie największa sztuka miała 44cm dł. (2011/12/26 20:35)

withanight88

Zdjęcie wędkarza withanight88

Warciańskie potwory:] - wedkuje.pl

Warciańskie potwory:]

Wszedłem na swój "bloog" patrze w swoją galerie , a tam zdjęcie - tylko co to za zdjęcie ? 

Nie moje, ja go tam nie wrzucałem, podpis zdjęcia mój(było to zdjęcie leszczyka) , więc pytam co ono tam robi ?
Teraz juz wiem skąd na wędkuje sie plagiaty biorą :)

(2011/12/26 21:55)

El Mamuto

Tak, tak, to na pewno zdjęcie tego lipienia.Bo ściągłem tą fotkę na kompa i przy dodawaniu zdjęc pomyliłem pliki, a teraz tej foty nie moge skasować wielkie sory! (2011/12/27 18:29)

Sniper64

Witam ..:)
Dobrze że te autko ma dobry ręczny...:)))hamulec! (2011/12/27 18:36)