(2014/03/03 22:19)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
aha zauwazylem ze 2 glowne lozyska te co siedza miedzy rotorem sa wyrobione tzn lataja na boki. Czy to tez moze byc ich wina ? za duzy luz i zabkuje ?
Zobacz jeszcze gniazdo gdzie wchodzi łożysko czy aby nie jest również wyrobione.Jeżeli chodzi o ząbkowanie to przyczyn może być wiele np.tak jak napisałeś,może być przez to,aczkolwiek czasami wystarczy dodać jedną podkładkę więcej pod łożysko gdzie jest korbka.Dociśniesz wtedy przekładnie-bynajmniej u mnie tak było.Musisz popatrzeć inaczej nie da rady.
Ale jak juz sa wyrobione gniazda lozysk to praktycznie nic z tym sie nie zrobi.
Dokładnie(2014/03/17 14:32)
aha zauwazylem ze 2 glowne lozyska te co siedza miedzy rotorem sa wyrobione tzn lataja na boki. Czy to tez moze byc ich wina ? za duzy luz i zabkuje ?
Panowie SUKCES !!! złozylem to padło i działa tzn nie zabkuje ładnie kręci została mi jedna bardzo cienka podkladka miedziana. Co do podkladek ze zdjecia widac ze zadna nie idzie miedzy lozyska. Te aluminiowe ida na boki od korbki plus jedna na sam koniec gory rotoru chyba ;) najwieksze problemy ze zlozeniem to zlozenie do kupy rotoru (ktos zle wczesniej zlozyl i dlatego zabkowal;) no i pozniej ustawienie tego plasticzku hamulca (boze kto to wymyslil) ale sie naprodukowalem sprezynka na platiczku ah te chinskie raczki. Zeby nie bylo kolorowo to jest jeden jedyny problem bo jak skladalem to zalewalem tylko oliwa do zawiasow i maszyn do szycia wiecto rzadkie jest ale problem to luz na przekladni tej miedzy korbka, jak docisne korbke do obudowy kreciol chodzi cichutko miodzi ale jak nie dociskam to halasuje. Wiem ze trzeba dac gdzies podkladke ale gdzie dokladnie zeby bylo dobrze ? smar mam cormorana troche gesty ale ponoc dobry, rozkrece jeszcze raz dam smaru i podkladke i mysle ze bedzie ok. Jak to zrobie to chcialbym zobaczyc jak nawija ;) bo to najwazniejsze ;) Dzieki panowie za cenne rady. Acha ten brakujacy element to kawalek tulejki ale nie wiem czy dorobie to czy znajde cos takiego takie cos nietypowe to jest.
Musisz dać tak jak Tobie pisaliśmy-między łożyskiem a kołem zębatym.PS.Oliwa to straszny błąd!Zatrzesz ten kołowrotek po jednym wypadzie.Smar,smar i jeszcze raz smar nic innego.(2014/03/17 21:24)